Първолаче смело крачи, напред към трудните задачи!

• 20 488
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
eta, това са взаимоотношения, които са неизбежни.
Имам купчина притеснения, как най-удачно бих реагирала в подобна ситуация.
Рецепта - не.  Confused
Представи си, че ако говориш с майката, а тя на свой ред се скара на дъщеря си - как ще се отнесе в училище въпросното момиче към Кристина.
Може би е по-разумно да я посъветваш да стои настрана.
Сложно!

Вчера четох тема тук от една разтревожена мама, която търсеше начин да помогне на 10 г. си син...да спре да пуши!
Косата ми се изправи.

Започвам да си мисля, че каквото сме направили дотук - направили.
Което пък потвърждава приказката за първите седем години.
Децата ни прекарват твърде много време далеч от нас, имат собствен живот, нова среда.
И тя влияе...

# 76
  • София и там където не се пуши
Рая си изгубила програмата за училище и помолила класната да и я напише отново. И класната представяте ли си - отказала! казала и друг път да си пази нещата и не и написала програмата! И съм бясна! Че Рая е виновна - виновна е! Ама кой не губи?

Цоцоланке, много неприятно това - каква е тая учителка #Crazy? Все повече се убеждавам, че някои хора са си объркали професията.
Детето не е виновно, това може да се случи на всеки.
Нашата програма например стои у нас, на бюрото, има я написана и в тефтерчето, което е в раницата. В тази връзка да ви покажа какво са правили вчера по ДБТ, ако и вашите деца работят по същите учебници, сигурно също са я правили

Така се сдобихме и с трети екземпляр на уч. програма Simple Smile

Ние днес сме го правили това.

но заради няколко подобни случки и приказки смених учителката. Ако има черен списък ще пиша за нея.

# 77
Да се разпишем и ние. Няма с какво да се похвалим, в момента пишем ..... За почивните дни дават ли ви повече домашни?
Ета, много е неприятно, аз съветвам моите в такива случаи да се дистанцират и не обръщат внимание.
Приятна почивка!

# 78
    Пък аз нито можах да пиша,нито да ви чета тия дни,защото компътъра ми беше на ремонт  Sad
 Готови сме с домашните,които този път бяха малко повечко,защото имахме да преписваме и контролното по математика "чистичко и подредено ". Имаше обаче и време за почивка Hug
Сега с нетърпиние чакаме срядата,когато ще ги водят в детски комплекс"Патиланци" Grinning
В аванс желая на всички успешна нова мини учебна седмичка  bouquet   

# 79
Здравейте приятели!

Аз пък да споделя ... Моето кукле днес е с висока температура, зачервени очички, отпаднала,  умира за сън, обаче ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИШЕ "у", "У" и т.н. Направо ме разби!  Shocked

Казвам: " Лягай си спокойно, утре няма да ходиш на училище!"
Тя, милата се разплака и каза, че ще ходи. Бре-е-е-е-е-е, чак такъв мерак. То, че си слушка и е изпълнителна - знам, ама-а-а-а-а ...

Притесних се да не съм и вменил излишно силно всички тези задължения около училището.  Та да си стресирам детето от едно ненаписано домашно ...  Не знам!?!   newsm78

# 80
  • София и там където не се пуши
Здравейте приятели!

Аз пък да споделя ... Моето кукле днес е с висока температура, зачервени очички, отпаднала,  умира за сън, обаче ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИШЕ "у", "У" и т.н. Направо ме разби!  Shocked

Казвам: " Лягай си спокойно, утре няма да ходиш на училище!"
Тя, милата се разплака и каза, че ще ходи. Бре-е-е-е-е-е, чак такъв мерак. То, че си слушка и е изпълнителна - знам, ама-а-а-а-а ...

Притесних се да не съм и вменил излишно силно всички тези задължения около училището.  Та да си стресирам детето от едно ненаписано домашно ...  Не знам!?!   newsm78

Скорошно оздравяване на малката. Иначе ще захитрее не се притеснявайте. Е само лекичко.
Момиченцата са си по старателни.

# 81
  • ново
Хей, къде се изгубихте всички Laughing
Да побутна темата, и да използвам да ви питам - утрешния ден как ще протече при вас? При нас е присъствен, с малко тържество, и при хубаво време посещение на музея. Ако вали дъжд, вероятно след тържеството ще ги прибираме.

# 82
  • София
При нас е неприсъствен ден 1 ноември. Моят син ще си е вкъщи.
Доктор Дженд, желая бързо оздравяване на твоята кукла и все такъв ентусиазъм! И Боби има невероятен ентусиазъм за учене. Когато беше болен все ме питаше сега неговия клас какъв час има и в зависимост от часа или пишеше, или решаваше задачи. Но най-много ме озадачи, когато в петък, отивайки в детската стая в 22 часа да го проверя дали си е легнал, го намерих...седнал на бюрото! Пишеше ръкописно всички букви, които не са взели, като за целта си беше отворил букварчето.
Хайде стига съм го хвалила моят първолак. Похвалете малко вашите деца!
Аз само ще вмъкна поредния му бисер. В петък го питах какво са имали за обяд в стола, а той ми каза: "Кокалчета с грах." Joy

# 83
Привет и от мен!

lea, Борис е голям образ. Пак се смея с глас. Записвай ги тези бисери.

И при нас утре е неприсъствен ден.
Очаквам първолачето да се прибере след малко.
Ще решаваме основно задачи.
Като се появи 7-та, нещата изведнъж мнооого се усложниха  Simple Smile

Бързо оздравяване на Кармен на Dr.Jend.

# 84
Тъй като тази седмица има само три учебни дни,ще я посветим на есента.

Мисля следобяд да направим това(видяхте ли го?):

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1185

# 85
Здравейте приятели!

Благодаря ви момичета за подкрепата и пожеланията!   bouquet ..."Кокалчета с грах" ... Умрях си от смях  rotfImbo 

Ние няма да сме на школо утре, което за мен е прекрасно! Тъкмо Кармен ще се оправи съвсем и ще е готова за нови подвизи!  newsm44

Бих искал да попитам: Защо тема, която още е недовършена (няма 15 страници) бива зарязана и скачаме в нова?  newsm78 Има май около 4 такива досега, останали на около 6-7 страници. Доколкото разбирам, всяка тема отразява една седмица в училище. Какво пречи да си пишем в една тема и като я приключим (да се заключи), тогава да преминаваме в друга.

Какво мислите по въпроса?     154uu

# 86
  • София
Здравейте!Съгласна съм с Dr.Jend относно темата!И за нас утре е неприсъствен ден,тази седмичка е доста кратичка за радост на учениците WinkПри нас единственото ново нещо е започването на частната занималня!Днес ще го вземат за първи ден!Дано да му хареса и всички да сме доволни,на теория всичко звучи прекрасно,но да видим дали действа практически!Еми май това е от нас!Пожелавам Ви на всички приятна почивка и весел и слънчев ден Hug

# 87
Dr.Jend, прав си.
Затова и решихме да имаме вече не седмична, а месечна тема.

Trislon, розите са невероятни, ще се пробваме.

Пропуснах да ви спомена за театъра, на който бяха първолаците в петък, на тема "Как се раждат бебетата".
Ралица ми разказа за въже, на което били прострени рокля и мъжки панталони, а с лазер проектирана точица върху роклята, която постепенно се уголемявала, докато накрая актьор се мушнал в нея и направил с главата си голяяям корем.
На въпросът "И как се раждат бебетата?", дъщеря ми отговори - ами, не точно от секс, от любов!

# 88
На въпросът "И как се раждат бебетата?", дъщеря ми отговори - ами, не точно от секс, от любов!
правилно Hug Вили, какво си обяснила на Ралица, а?  Mr. Green
Ще ме уморите с тия ваши бисери Mr. Green

# 89
Здравейте!
Ние утре също ще почиваме. Моля се да нямат домашна по БЕЛ.
Trislon, сутринта срещнах розите в един форум и аз реших да ги занимавам с тях. Напоследък са се ориентирали към пластелин /доста трудно се чисти от килим/.

Общи условия

Активация на акаунт