Покажете си детските стаи - тема 28

• 63 131
  • 819
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте! От къде вземате идеи за обзавеждането на детската стая? Предстои ни ремонт скоро, и се чудя как да направя нашата спалня (около 10кв.м) на детска стая за момиче, което ще е на 5г. тогава. Гледам из нета разни картинки, но са ми прекалено кичозни. Искам нещо семпло.

# 751
  • София
Не че нещо, но при така зададените размери не виждам легло как ще се събере на стената 268см и ще може да се влиза.
Позволих си да нахвърлям нещо. Легло приста не ми говори нищо, в нет-а излизат различни. В прикачения пример съм сложила легло с матрак 90/200см, а ако това, което имате е по-малко - още по-добре.
Поправям се, видях, че сте сложили размера на приста-та 124/194см. Това е доста голямо легло, но вие си решавате. За тази стая по-добре по-тесни мебели, но вие си решавате.
Това е моето предложение. Simple Smile

Значи остава да намеря оптимален вариант за детската.
С леглото на лявата страна е супер, проблемът е, че там в дъното има изкарани кабели за телевизор. Дали може някак си тези кабели да стигнат до стената на прозореца, в най-лявата му част? Извинявам се за лаишките си, чак олигофренски въпроси?

# 752
  • София
Мда вашите мебели няма как да отидат в детската и да могат да се ползват.
На това малко дете за какво му е легло 1,20широко?
Като е болно - може да има долен вадещ се матрак, може да спиш на надуваем такъв, походно легло, да го взимаш на голямото легло или да има малък разтегаем диван някъде...  С един персон легло ще има повече място за игра, с прибиращо се легло към стената ще има оше повече, но е играчка всеки ден. Ако ви трябва място за съхранение, вместо ракла, по-добре шкафове над леглото.

# 753
  • София
Скрит текст:
Здравейте, надявам се, че тук ще успеете да ми помогнете да намеря подходящи кутии, с които да сменя оригиналните платнени на тази лидълска етажерка:

Много искам да подредя легото на децата вътре, но старите кутии не са в добре форма вече, а и си мисля, че пластмасови ще са по-удобни.

Сигурно сте проверили, но да попитам - някои икейски няма ли да свършат работа? Или пък от Джъмбо. Там навремето съм купувала кутии за играчки.

Сигурно ще станат, но ми се щеше ако някой е намерил подходящи да сподели конкретен модел. Защото съм взимала от Икеа за други места и все нещо не уцелвам - имат ръб, който пречи или някакво скосяване, което не стои добре.

В Аико нямаше ли подобни етажерки?
Аз етажерката я имам, само кутии ми трябват. Но да, като краен вариант ще взема нова с пластмасови кутии..

# 754
Здравейте, надявам се, че тук ще успеете да ми помогнете да намеря подходящи кутии, с които да сменя оригиналните платнени на тази лидълска етажерка:

Много искам да подредя легото на децата вътре, но старите кутии не са в добре форма вече, а и си мисля, че пластмасови ще са по-удобни.
Здравейте, моя приятелка го преустрои на две нива с по две по-големи кутии от стандартните, които се продават навсякъде (които са като куб). Стана много добре.

# 755
Bordeaux разбрах, че имате етажерката, мисълта ми беше да проверите има ли резервни кутии.

# 756
Ами леглото от 1.20 ми трябва, защото го имам. В първия си пост съм казала с какво разполагам и помолих за идеи и мнения спрямо тях. Пак казвам, идеята ми е с наличното да направя оптималното. Иначе то е ясно, че най-добре да изкъртя стаята и да сложа мебели по поръчка с цел по-добро усвояване на малкото пространство, но в момента нямам тази финансова възможност.
Благодаря на всички, които се включиха.

# 757
  • София
Въпреки, че тона на това ви мнение е малко "особен", или поне аз така го усещам, днес нещо ме е обзела "благородната вълна". Обикновено не правя такива неща, а само чета Grinning, но все пак:
Ето предложението ми, на база вашите "изисквания"... толкова можах, като се има предвид, че не зная има ли радиатор пред прозореца, колко е разстоянието до вратата и самата тя. Та така, успех! (само да вметна, че да преместите вашите мебели от спалнята в тази стая е "мисия невъзможна")

Ами леглото от 1.20 ми трябва, защото го имам. В първия си пост съм казала с какво разполагам и помолих за идеи и мнения спрямо тях. Пак казвам, идеята ми е с наличното да направя оптималното. Иначе то е ясно, че най-добре да изкъртя стаята и да сложа мебели по поръчка с цел по-добро усвояване на малкото пространство, но в момента нямам тази финансова възможност.
Благодаря на всички, които се включиха.

# 758
А, по поръчка...не съм за такъв вариант аз. Нито може да се размества, а и изяжда въздуха като се накачат във височина мебели...лично на мен не ми харесва.

Разчертай си, то леглото първо се намества нейде, после бюрото и така.
И без това след някоя година им омръзва и им се струва бебешко, та не го мисли толкова Simple Smile

# 759
Галски, нямах предвид твоето мнение. И изобщо не съм искала да вкарвам тон, а да разсъждаваме върху наличното. 😊 Забравих да спомена, че имам и бюро с размери 85/55. Тук направих едно разпределение, дано ми разберете олигофренския чертеж.
Иначе нямам радиатор никъде, ще сложим климатик или в краен случай - конвектор под прозорците.

Раклата може и да се махне.

# 760
Ей това имах предвид, постоянно нова информация излиза и въртим около невъзможни неща.
Слагаш си леглото и бюрото, някаква етажерка за вещи и това е, няма как да вкараш нещо повече в това стайче, нито да разместваш кой знае колко с наличните мебели.

# 761
Продай наличните мебели в олх и вземи нещо, с което ще остане някакво пространство в стаята. Прис стая 260 и приста 120, това ти е 1/2 от площта на стаята.

# 762
  • София
Именно продаваш леглото и раклата и купуваш едно легло един персон... Какви мебели по поръчка, какви 5лв... И детето има място в стаята си, което нали беше основнотото задание.

Това на рисунката не е 126легло, нарисувала си 90легло и бюро 85 е мн малко за ученик.
Детето къде си държи дрехите и играчките?

# 763
В олх или фейсбук съм продавала доста ненужни мебели, матраци, така че имате време да пуснете леглото и пак там може да потърсите легло сандвич, икейското се води Slakt.

Това малко встрани от темата, но .. прави ми впечатление в последните години как по американски явно стил все се мисли как щяли да съжителстват две деца от различен пол в една обща детска. Аз съм дете на средните '80, всичките ни приятелски семейства бяха с по 2 деца и почти всички разнополови и сме делили 12кв.м стая без особен проблем, като се има предвид какви "поръчкови" мебели е имало едно време 😃
duhi,  както почти винаги си малко груба за моите разбирания, но това 'стайче' може да се получи напълно достатъчно за едно дете с подходящите мебели, пък било то и 2ра употреба и да се подменят едно по едно.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 00:00 от Г-жа Шантал

# 764
Ама що да съм груба, реалистка съм. Тя каза, че иска с наличните мебели. С наличните толкова - Приста, бюро и нещо за съхранение.
И чертеж й показаха с по-подходящо оформление, тя си иска по нейния начин.
С кое съм груба, фактите са факти.
Ако трябва да се продава, бих махнала огромната спалня гардероб и бих обзавела голямата стая за детска.
Или най-вече бих префасонирала и двете така, че да влязат в малката стая. Ама не всеки има тия умения.

Общи условия

Активация на акаунт