Покажете си детските стаи - тема 28

• 63 140
  • 819
  •   1
Отговори
# 735
Детето е едно, но ми се ще да има вариант някой да спи при него, когато е болен например.
Ще ми се да избера оптималния вариант, при който има най-много свободно място за игра, без значение коя стая ще е за него.

# 736
Като са болни си ги взимам при мен... Те сами се домъкват де Simple Smile Не спя по техните стаи.
Нямаш вариант да събереш спалнята и гардероба в малката стая, с тези размери никакъв начин няма. Освен ако гардеробът не е с плъзгащи врати, но тогава вратата на стаята няма да може да се отваря.
С тези мебели не можеш да се преместиш в малката стая.

# 737
Значи остава да намеря оптимален вариант за детската.
С леглото на лявата страна е супер, проблемът е, че там в дъното има изкарани кабели за телевизор. Дали може някак си тези кабели да стигнат до стената на прозореца, в най-лявата му част? Извинявам се за лаишките си, чак олигофренски въпроси?

# 738
Детската в момента с какви мебели е? Не разбрах това.

Ако местиш мебелите от спалнята в детска, значи разглобяваш и отново сглобяваш пак там, убийствено.

Ако ще останат наличните в спарнята, а детето ще се мести там, смисъл не виждам, място свободно така и така няма да има с наличните легло и гардероб.

Убягва ми идеята ти каква всъщност е.
Признавам си, не разбрах...

# 739
Кабели за телевизор? Кабелна ли? Или ток? Няма ли другаде контакт? Варианти:
- прекопава се стената и се закарват където трябва - шпаклова се и се боядисва
- пуска се кабелен канал (пластмасова дълга кутийка, която се закрепя по тавана на стената, примерно)
- прокарва се по перваза на паркета, ако има такъв
- пуска се разклонител
За какво му в на детето тв?
След като хабер си нямаш - по- добре се консултирай с който ще го прави на място. Така без снимки и с лимитирани обяснения, едно голямо нищо...

# 740
Е, що без снимки? Имам чертежи  в поста.
Тета, идеята ми е с наличните стаи и мебели да осигуря най-оптималното за детето, да има възможно най-много място за игра.
В момента детската е склад, имам налично само легло приста и бюро обикновено.

# 741
Легло приста е ок.
За теб разгегателно кресло, ако се наложи да преспиваш там, напр.в икея има такова, удобно било, навремето разучавах , мислех да вземам.

Широко място няма как да има в тези стаи...но децата стоят и в хола, пишат домашни и в хола..изобщо не е казано че самО в детската ще стои .

И нашата е малка, 14 кв.м, 3.50 на 4м..почти няма пространство, ама каквото такова...Simple Smile

Ето креслото
https://www.ikea.bg/products/lycksele-lovas-raztegatelen-stol/59386967

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 19:29 от teta75

# 742
А дете и възрастен няма ли да се поберат на легло приста, когато се наложи?

# 743
Е, що без снимки? Имам чертежи  в поста.
Да, ама на излизат кабели тук, нещо друго там... Не е само едни голи размери.
Легло Приста и бюро са си съвсем ок. Вземете и някакви мебели за учебници и вещи разни негови и толкова...
Какво място да игра да има в стаята - особено като ще е ученик? Няма да търчи наоколо и да кара колички...

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 19:46 от duhi_puhi

# 744
В 7 кв.м. освен леглото Приста и едно бюро трудно ще се поберат други мебели освен стенни етажерки! Оставете място за преминаване и въздух за детето !

# 745
  • Под Сините камъни
Ние също сме с малка детска. При нас е 9 м2.
 Сегашното ни обзавеждане включва две единични легла, бюро и два малки гардероба.
Каката ни вече е омъжена и тая година решихме да направим детската спалня на 17 годишния младеж.
При нас лявата стената, която ви е 2,68, при нас е 2,05 и там ще поместим легло с размер 144х190.
До него ще има бюро, а гардероба ще е на стената, която при вас е 1,88.
Ето нещо такова набързо скалъпено

# 746
  • София
Здравейте, надявам се, че тук ще успеете да ми помогнете да намеря подходящи кутии, с които да сменя оригиналните платнени на тази лидълска етажерка:

Много искам да подредя легото на децата вътре, но старите кутии не са в добре форма вече, а и си мисля, че пластмасови ще са по-удобни.

# 747
Здравейте, надявам се, че тук ще успеете да ми помогнете да намеря подходящи кутии, с които да сменя оригиналните платнени на тази лидълска етажерка:

Много искам да подредя легото на децата вътре, но старите кутии не са в добре форма вече, а и си мисля, че пластмасови ще са по-удобни.

Сигурно сте проверили, но да попитам - някои икейски няма ли да свършат работа? Или пък от Джъмбо. Там навремето съм купувала кутии за играчки.

# 748
В Аико нямаше ли подобни етажерки?

# 749
  • до най-прекрасния мъж
Нашата спалня също е малка - 2.80 на 3.30. В момента е родителска спалня, но решихме нея да оставим на детето. Аз също не виждам как ще се съберат толкова големи мебели в това пространство. Иначе, ние сме събрали легло 160/210 (толкова е матракът), гардероб 150/55/260 и комод до него. Гардеробът е комодът са срещу леглото. Така буквално ни остават пътеки по 60 см от трите страни и това е. Даже в момента от моята страна има кошара за матрак 55/120 и буквално се прескачаме. Затова и тази стая ще оставим за детето. Другата ни е 320/330 и ще можем да вкараме още малко гардероби, че нещо този не ни стига. В момента там имаме Приста и стари гардероби, които ще махнем изцяло. Детската си я представям с единично легло, гардероб, бюро в бъдеще и някоя етажерка за книги, играчки и учебници впоследствие. А за игри - в хола.

Общи условия

Активация на акаунт