От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 27 207
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Относно името, с първото дете нямахме избрано защото се роди по рано и не бяхме подготвени, а и не знаехме момче ли или момиче ще бъде. Акушерката каза че трябва да кажа някакви имена за момче и момиче, пък после ще променям. И така стана...Въпреки че аз си харесвах името за момче, под влияние все още на еуфорията, ситуацията,секциото и най вероятно натиска на свекървата, детето го кръстихме на свекъра. И до ден днешен съжалявам за това, и съм си обещала сега живот и здраве ще съм подготвена и никой няма да ми повлияе. След толкова години сигурно съм поумняла 😆

# 511
  • до най-прекрасния мъж
За легло ние още се чудим между сгъваема кошара и дървена. Първо се спряхме на дървена, стационарна, която ще е точно до леглото. Даже ще я ползваме като Next to me, защото мястото ми е точно за една кошара и нито см повече. После, се замислихме, че ние доста пътуваме и сгъваема ще ни е по-удобна, за да си спи беба в нейното си легло винаги. Още повече, че са меки и няма да има нужда от обиколници и бебето практически не може да си заклещи крак/ръка. Харесахме една, води се плат лен и не шумка. Почти бяхме решили такава, но на ММ му скимна сега, че бебето може да я обърне, виждали му се малко леки. Та сме на изходна позиция. То реално може да я обърне, ако въобще ще може, само на едната къса страна. От останалите три ще има легло, стена и нощен шкаф и ще е заклещена.
За хола в началото мисля на дивана, на пелена. Гнездо не мисля, че ще ни трябва, особено бебето като е малко и не се върти. За после, приятелка ще ни дадат шезлонг-люлка и активна гимнастика и ще пробваме там. Като цяло, мислим спането да си е основно в нейното креватче и да монтираме камера с микрофон за когато съм в кухньо-хола и никой не я наблюдава. Затова и засега не се хвърлям да купувам много неща.
Загледах ергораниците. Обаче, нещо не схващам каква е разликата между тези от 150 и тези от 350 лв. Оставаме дизайна настрани, чисто функционално.

# 512
blue като каза обиколници, аз търсех специално легло, което да е меко и няма нужда от обикнолници. Първо не мога да ги понасям, второ четох че вече не се препоръчват толкова, поради различни съображения, едно от които, че става много топло вътре в легло, а у нас като цяло е доста топло дори зимата. Та се радвам, че намерих такова легло и няма да се занимавам с обиколници дори като го трансформираме в по-голямо след 6тия месец
Скрит текст:
А относно сгъваемите кошари и мен ме интересуват. Ще вземем по-натам такава за пътуване и за когато бебето отива у бабите. Но те с включен матрак ли се продават? Май не и в такъявслупай матрака сгъваем ли трябва да е, за да е удобен и той при пътуването? 🙄

# 513
Рош, Райли, разсмяхте ме 😀 Кой с ролетката, кой с точилката 😀

Трикът да е на колелца и да си го буташ из стаите звучи много полезно.

# 514
Алисън , към сгъваемите би трябвало да има сгъваем матрак, поне тези , които сме ползвали с племеничката ми, но те пък са доста тънки и не ми изглеждат удобни. Ние също на сгъваема сме се спряли + допълнителен матрак.

# 515
redberry, в тази тема е много добре обяснено кое какво е и за кога е подходящо: https://www.bg-mamma.com/?topic=1268134. Има си слинготеки, в които можеш да пробваш различни носилки и да избереш кое е най-добре за теб.
iren, благодаря за линка към темата за бебеносенето - не я бях намерила. Ще прочета по-внимателно, но изглежда полезна, включително с информация за консултанти. Иска ми се някъде да ми покажат как става правилно Simple Smile

За книгите на Карп и Хедра - имам ги и съм напреднала с четенето. Много са хубави, макар че съществената информация може да се събере в много по-малък обем. Въпреки това, са и добре написани и се четат бързо - само се надявам да запомня къде да търся най-важното в тази на Хедра. Най-важното от книгата на Карп е в това видео: https://www.youtube.com/watch?v=crdQy8zliZw.

За съветите от близките за гледане на бебето - сигурно ще ми е най-трудно с майка ми, която е лекар (не детски) и затова си мисли, че нейното мнение е меродавно. Ще бъде при нас, тъй като е сериозно болна и ще трябва да намеря дипломатичен подход (за разлика от обичайния ми към нея), пак защото е болна и ще ми е мъчно да я кастря.

Иначе, днес бях на преглед и докторът е доволен от бебо и резултатите от моите изследвания. Малко сме дребни (800 гр. в 25 + 4 г.с и по другите параметри сме няколко дни назад). Засега реших, че е нормална вариация и няма да се притеснявам!

P.S. И ние ще сме със сгъваема кошара, на която едната преграда пада, като на Next-to-me легло. Матракът е тънък и сме поръчали допълнителен. Има модели сгъваеми, които са с по-дебели сгъваеми матраци (по-дебели несгъваеми явно няма, заради пренасянето), но не съм им гледала внимателно състава.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 16:27 от Diveta

# 516
Момичета, с високо црп съм и съм сдухала. Отделно влагалищният секрет показа и гъбична инфекция. Црп е 20 , вероятно ще съм на антибиотик.

# 517
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, Алисън, продават се без матрак. Има едно тъничко нещо отдолу, което за мен е подматрачна стелка. Отделно има сгъваеми и несгъваеми матраци, различни дебелини са и различни материи. Започват от 6 см, има 8 и 10 см. на различни фирми, съответно и цени. До около 100 лв може да се намери сгъваемо матраче. Става 60/40, като се сгъне, обикновено са на 3 части, но има и на две. Предполагам, че като е тънко, ще може и на ролка да се навие и пак да не заема много място.

# 518
Момичета, с високо црп съм и съм сдухала. Отделно влагалищният секрет показа и гъбична инфекция. Црп е 20 , вероятно ще съм на антибиотик.

Успех, стискам палци за терапията! 🍀

# 519
Когато взехме баткото от болницата беше ужасно подсечен. Миехме го само с вода и с преварена лайка. След като се оправи мокри кърпи ползвах веднъж на ден за да не се изнежва дупето му.
Бепантена спаси положението, судокрем и на мустела не успяха да му помогнат.
Първите месеци го къпехме в кухнята, че смесителят е висок. След това на ваничка със стойка. Първоначално в хола, след като започна мн да рита и пръска в банята.
Слинг и раница ми бяха подарили. Не съм ползвала, не е моето нещо. С количката си ми беше най-удобно.

# 520

Успех с терапията Blush

# 521
Някой изкара ли стомашния вирус ? Вече за втори път го карам ( ако е това де ) със страшни болки в корема и контракции май , първият път плюс повръщане … Сега пак съм така само още не съм повръщала , но вече вземам да се притеснявам за шийката , да не се скъси … Дали АГ то би ме приело да ми я премери тези дни или трябва да отида в дежурният кабинет ?

# 522
Други поизнервени като мен? 😅 На моменти сама не мога да се понасям. 🤕

За темите, които сте коментирали: ние ще използваме дървена кошара на две нива, която ще е залепена за спалнята, така бяхме и с каката и ми беше удобно. Мъжът ми й сложи колелца и стана супер. Сгъваеми кошари имаме две, бяхме ги купили от Метро от промоциите 2х1, за да ги пръснем по бабите, ако остава там...едната горе долу я използвахме, другата въобще. Носим я по почивки и така съм спокойна, че си е наша и не е близана и хапана от други бебешоци. 😂 Матрак купихме отделно, сгъваем, който също използваме като пътуване и е супер удобно, защото е компактен. По едно време ползвахме едната кошара "за игра". Като започна да пълзи влизаше и излизаше от нея, после започна да скача и тн.

За хола съм предвидила шезлонг, въпреки че съм чувала,че не е много окей да прекарват много време в такива, заради позицията.
За банята имаме ваничка със стойка, за кръста ми беше супер, но живеехме в друг апартамент с голяма баня и не знам тук до колко ще ми пасне. Първоначално смятам да мия дупето на чешмата и аз.

За слингове и раници бих препоръчала да пробвате по слинготеките първо. Каката в количка мируваше, но при една почивка е Пловдивска околия нямаше как да бутаме количка в стария град и една приятелка ми зае нейния слинг за 2-3 дни...нямаше такова пищене, бутане и ритане...вярно, че беше на 7-8 месеца и вероятно до известна степен се дължи и на това, че не беше свикнала, но повече реших да не си го причинявам.

# 523
Дъщеря ми беше със сгъваема кошара до към 11 месеца. Можеше и после да я ползвам, но се местихме и бяхме взели дървена. С дървената изкара до 2 години и половина и наскоро я сменихме с голямо легло.
Първата ни сгъваема беше точно с колелца ( живеехме в 60кв.м. жилище). Местих я всеки ден в хола - не е най-удобното нещо, но при липса на място беше решение. През деня беше и на дивана. Беше с матрак магнифлекс. После като се наложи да пътуваме взех и сгъваем (тройно сгъване).
За носенето - имам еластичен слинг, който ползвах малко, понеже много бързо наддаде( мисля, че беше tula). После до към година и половина бяхме с ергономична раница - имам Boba 4G и пак ще я ползвам - не е мръднала. Раницата започнах да я ползвам от около 4ти-5ти месец. Има си приставка за дупето докато бебето е малко.
Сега ще взимам същата дървена кошара за спалнята (70/140). За дневната мисля да взема шезлонг с опция за сън, в което може да седи и да спи ( а не само по 2 часа).

# 524
Я да строявате бързо всички баби да си знаят мястото!!!Те техните деца са отгледали.
  Аз като бъдеща баба да се изкажа - ще правя само това,което ми кажат и когато ми кажат.За име или буква и грам претенции нямаме, както на тях им харесва ,така да си кръстят детето.Аз няма да си обичам внучето по-малко.
   Дъщеря ми чете Хедра,казва , че е много интересна книга.Аз чета на много места и гледам да схвана новите течения в гледането на деца,че моите са големи вече и нещата са мнооого различни.Аз не разбирам това с некъпането всяка вечер,но ....Както каза,каквото ми кажат,това ще правя.
     Бъдещите родители си купиха сгъваемо легло, за такова им е мястото,с падаща страна до нивото на тяхното легло , т.е. има функция Next to me, но е с по-големи размери.Купиха и отделен матрак,противоалергичен,дишащ и т.н.Купиха си количка,избираха си я,на тях да им хареса и да е удобна.
    Утре ще правим парти - baby shower, купена е ваничка със стойка,гнездо,люлка,комплект чаршафи,порт бебе.
  Моята сестра,бъдеща ко баба , ще купи видеофон, моите родители столчето за кола.За мен и дедичката останаха комплект шишета или помпа за кърма.
   Дъщеря ми се оказа доста организирана и подготвена,изненада ме.
    Аз с голям кеф и с много обич чакам да се появи бабината букла! Знам, че ще бъде център на живота ни за известно време.Имам толкова много обич,която искам да й даря!Непрекъснато си визуализирам какво и как
 ще правим двете,как ще имаме  наши тайни,наши специални ритуали, любими неща за хапване,любими филмчета за гледане.
    Само бъдете спокойни ,мамчета,за да са спокойни бебетата!

Общи условия

Активация на акаунт