От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 27 196
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Миналата седмица изкарахме и ние този вирус, първо малката с повръщане, после каката и аз с нея. За щастие премина при всички за ден и без лекарства, аз бях много отпаднала.
Да минава при вас и нещата да си влезат в график , както си планирала ❤️

Вече съм 26+2 гс, преди 2 дни имах преглед, 880г е бебче, провери и шийката защото на ехографа изглеждаше фуниевидна, но няма повод за притеснение, 4 см си е.

# 541
Момичета, при контракции и болка Как приемате но шпа и магнерот. Че днес имам дискомфорт. Толкова чаках септемврийското море, а на втория ден сина ми започна да повръща и вече 3 дни сме в болница на системи и ми е доста напрегнато. Трябваше днес да се прибираме в София, в понеделник и вторник съм наблъскала прегледи, а даже не знам кога ще ни изпишат и май ще трябва да ги местя.
Аз в сряда през ноща получих контракции, в четвъртък леко кървене.. веднага отидох до болницата, кървенето се оказа от полипа, който беше изчезнал, но явно няма да се отърва от него, докато не родя, а контракциите слава Богу не бяха скъсили шийката, бебчо е добре. Веднага ми сложиха 2 ампули папаверин, петък и събота по още 2 и всичко се оправи, пия си и но-шпато 3х2 и магнерот 3х2.

# 542
Момичета, какви нужни и не толкова нужни неща/изкушения вече си взехте за бебетата?

При мен: участвах в 'разпродажба' с благотворителна цел преди време и оттам едно столче за хранене и няколко бодита. Възползвах се от промото в Хиполенд и взех да има шишета - стъклени, 6 части, Nuk Nature Sense. От намаленията в Айко взех и помпа Медела. Импулсивно купих лятото и комплект за изписване, но ще видя за него в последствие. Ако си харесам, купувам по някое и друго украшение или книжка.
 Към октомври искаме да сме взели количка/стол за кола и евентуално люлка, за да не бързаме зимата. Може би ще вземем и стерилизатор тогава, за да не търчи ММ по нова година. Няма да отварям всичко и ако не ползвам, ще подаря/продам. Надяваме се и около октомври да се сдобием с малка дървена кошарка, която се доближава до леглото.

# 543
От днес вече съм в болничен и аз. Диагнозата е малко неприятна  " заплашващ аборт" и сега пък се чудя как да го занеса в работата като вероятно изглеждам добре... Не ми се занимава да пращам по куриер. Много мислене, много чудене при мен - за всякакви, и вероятно маловажни неща....

# 544
От днес вече съм в болничен и аз. Диагнозата е малко неприятна  " заплашващ аборт" и сега пък се чудя как да го занеса в работата като вероятно изглеждам добре... Не ми се занимава да пращам по куриер. Много мислене, много чудене при мен - за всякакви, и вероятно маловажни неща....
И аз съм с такава диагноза по болничен, въпреки че реално просто ми дойде в повече работата, не че ме е заплашвало такова събитие… тъпо ми беше малко и на мен, но то си ни е полагаемо все пак…

# 545
  • до най-прекрасния мъж
Не се притеснявай, Амандин, аз съм с такава диагноза от началото. То няма какво друго да напишат на този етап. Аз днес взех последния от ЛКК и предстои да се явя на ТЕЛК. Дано мине нормално, че хич не ми се занимава с работодателя за отпуска и прекъсване. А не ми стигат доста дни.

# 546
И при мен е същата диагноза. Спокойно, никой от колегите ми не е коментирал диагнозата, но за сметка на това редовно чувам подхвърляния и коментари, че съм излязла много от рано в болничен и съм можела да работя. Да не говорим, че "еди-коя си навремето била работела до последно". На мен също ми предстои ТЕЛК, но не знам какво трябва да правя. Може ли някой запознат да обясни?

# 547
  • до най-прекрасния мъж
И при мен е същата диагноза. Спокойно, никой от колегите ми не е коментирал диагнозата, но за сметка на това редовно чувам подхвърляния и коментари, че съм излязла много от рано в болничен и съм можела да работя. Да не говорим, че "еди-коя си навремето била работела до последно". На мен също ми предстои ТЕЛК, но не знам какво трябва да правя. Може ли някой запознат да обясни?
Утре ще ходя до ТЕЛК и ако не ти е късно, ще ти пиша каква е процедурата. Днес, при получаване на последния болничен, от болницата ми издадоха един протокол за насочване към ТЕЛК. Доколкото разбрах, с него и някакво заявление, което се попълва на място, отиваш и подаваш в ТЕЛК. Те ти връщат писмо кога да се явиш и какво да носиш. И вече на уречената дата и час отиваш, носиш си документите, които ти искат и те ти издават едно решение, с което разрешават ЛКК да ти издаде още болнични. После се връщаш при ЛКК и те ти удължават болничния докогато ТЕЛК са разрешили. В най-общи линии е това. Но утре ще имам повече подробности, че при нас са до 13.30 и днес ги изпуснах. Дано не е нещо усложнено, че като знам каква бюрокрация е...

# 548
Тя диагнозата си е стандартна . Първо мисля , че беше заплашващ аборт, а на последните е лъжливо раждане преди 37 гс. Предстои ми да си взема последния изравнителен болничен, преди да изляза в майчинство Simple Smile Аз проблеми на работа нямам с носенето, но колегите ми се радват и ми казват , че сега ми се е паднало да си почивам и да се разхождам.
Ние в събота бяхме до един от бебешките магазини и тази седмица мислим да ходим пак да си капарираме столчето за кола. Само дано да е на същата цена, на която го гледахме, че навсякъде , където го следя, са го вдигнали със 100лв. Говорихме си със собственика на магазина, че вдигат на всичко цените и затова има колички капарирани за март месец. Разгледахме и харесахме и легло . Днес си взех чувалче за бебока. Евентуално още едно по-плътно ще взема. В началото на октомври мисля да си направя списъка за родилното и да почвам да си подготвям багажа за там.
Тези дни трябва да почна да обикалям и педиатрите, че там знам е доста трудно да се намери такъв, който да приема нови пациенти .

# 549
Мисля, че всички сме с такава диагноза. За жалост това е положението, радвайте се, че я пише проформа...
Ние вече имаме количка, кошчета за кола, легло без матрак (в началото ще спят в едно легло), скрин за повиване, стерилизатор, който може и да затопля храна, няколко дрешки и стаята им се прави (дограми, боядисване, климатик, ламинат). Имам и помпа за мен, но трябва да ѝ сменя някакви неща.
Доста неща имаме, останаха многото текстилни неща + дреболии и матрак. Засега не знам кое е излишно, надявам се нищо, пък ще видим.
Аууу с педиатрите не знам какво ще правим... Много е трудно там. Мъжът ми иска при неговата лична да са, но аз не съм много сигурна.

# 550

Не се плаши, аз съм със същата диагноза от юни месец. При нас сме с нощни смени и няма как да работя. Нашата работа е с тежко психическо натоварване.

# 551
То и аз много искам при нашата лична да е , но  за съжаление тя записва деца над 3 г.
Матрака сме го избрали , ама за да го вземем, първо трябва да вземем кошарата.
Разбрах се и с фирмата, която ще дойде да почисти вкъщи , докато сме в болницата .

# 552
Ирен, какъв матрак сте избрали? Нищо не разбирам, мислех да вземем нещо за около 100лв и да се надявам да си оправдае цената.

# 553
Като споменавате педиатри, ако не намерим подходящ в разумен срок, може ли първите посещения да са само на частно, например? В Токуда имат разни пакети и с ваксинации, но не знам почти нищо още за процедурите.
Честно казано, ако не е проблем, бих избегнала висенето и в поликлиники в най-големия период на грипове декември - март...

# 554
Ирен, какъв матрак сте избрали? Нищо не разбирам, мислех да вземем нещо за около 100лв и да се надявам да си оправдае цената.
По-скъп е Sad  Магнифлекс Пиер Карден 120х60 е 215лв .
Предполагам , че може и на частно да е педиатърът, но без избран такъв тук не искат да изписват, защото го вписват в документите и трябва да направи посещение след изписване в дома.

Общи условия

Активация на акаунт