От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 26 619
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Писали сме заедно , и аз за такова ще се оглеждам 😁 Бях харесала едно като цвят, ама вече е изчерпано. То нормално, аз докато се пристраша да купувам, всичко което гледам в момента, може да свърши 🤣

# 91
  • София
И аз си го мислех, но пък има толкова сладурски неща, че винаги нещо ще ни хареса. Simple Smile
За себе си съм си сложила спирачка поне до средата на октомври. Grinning До тогава само трупам линкове и снимки и събирам мнения. Simple Smile

# 92
Писали сме заедно , и аз за такова ще се оглеждам 😁 Бях харесала едно като цвят, ама вече е изчерпано. То нормално, аз докато се пристраша да купувам, всичко което гледам в момента, може да свърши 🤣
Доста от ноемврийските мами поръчаха такива памучни одеяла от Емаг и сега ги чакат. Аз имам подобно плюшено, което се закопчава с копчета и засега ще сме с него на изписването.

# 93
И ние си говорихме онзи ден как трябва да е облечено при изписване бебчето.Терминът е 03.12 ,болницата е на 10 мин с кола от нас,заедно с качването в колата.Аз мисля,че боди като бельо,отгоре боди дреха и едно одеалце са окей.Под одеалце имам предвид ей тия красоти,които сте показали.Дъщеря ми е харесала едно  т.нар. порт бебе, с бонбонен десен.
    Аз онзи ден получих позволение вече да купя нещо за бабина джуфка - 2 мусилонив пеленки и две шапчици набързо от Пепко.

# 94
Как изведнъж се смени времето и ми напомни, че идва есента. С това и почнаха да ми се прокрадват мисли тип 'знаеш ли въобще какво правиш', типични предполагам за майка без опит 😀 Сещам се за това меме 😬😀:

Скрит текст:

# 95
  • София
Дее, разсмя ме. Аз на моменти се чувствам супер уверена. Може би с времето започва да става все по-реално това, което ни се случва.
В началото бях толкова стресната и даже една от първите ми реплики към ММ след като видяхме положителния тест беше "И сега какво се прави?!? Hushed". Още се шегува с това. Simple Smile
Е.. Предполагам, че като наближи декември ще ме обземе някаква паника. Joy

# 96
Лелеее, чудя се какво става, защо такава тишина, а то имало нова тема 😄🤦🏽♀

# 97
Дами, не само вас ви обзема паника... Чудя се как ще се справяме. Добре, че е ММ да ме окуражава... Днес не се чувствам добре, а ме чака куче за разходка. Бебчо риткаше ама сутринта, сега не... Хвърлила съм око на такива комплекти за изписване, но все още не съм купила нищо от дрехите... Все си викам има време...

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 17:30 от gabby92

# 98
Като минахте ФМ, какви прегледи ви предстоят и през колко време?

Имам една ЖК втората половина на септември и това само ми е насрочено засега. Ще запиша фетална ехокардиография началото на октомври в 28ма, както ми препоръчаха, както и последна ФМ в 28-30та.

Кардиологът ми спести ненужни филмиращи детайли, каза да видим кое как се развива преди раждането, нищо страшно. Пък на ЖК - имало нещо си в сърцето, шум не знам какво. Описано е от кардиолога, но той тогава ми спести детайлите, защото не е повод за притеснение още. 🙄 Много беше симпатичен кардиологът, все ще го хваля.

# 99
За бебетата ходя само на феталните и на прегледите при следящата. За мен обиколих кардиолог, мамолог, ендокринолог, дерматолог и сигурно пропускам някой...
За фетална ехокардиография следящата каза да питам феталния дали има нужда, феталният каза, че всичко изглежда ок, но ако желая мога да отида за успокоение. Дее, кой ти каза да отидеш на фетална ехокардиография? Сега се зачудих, че може би няма да е зле при положение, че при мен видяха козметичен проблем в сърцето (моето).

При следящата преди ходех на две седмици, вече ходя на три. Не знам защо ги разреди, но откакто ги усещам ми е добре и на три седмици.

Вие как сте с киселините? Аз никога не бях имала и не знаех какво е усещането. Миналата вечер се събудих със зверски болки, още повече като вдишам и издишам. За малко да тичам към спешното... И при вас ли е толкова зле положението? Сега ме е страх да хапна каквото и да е. За жалост май се получи от домати Sob а толкова време чаках да имаме домашни домати.

# 100
  • София
Габи, моята бебка също понякога е по-ленива. Днес например я усещам много рядко и то да мръдне 2-3 пъти лекичко. Вчера беше голямо шоу цял ден. Мисля че е нормално някои дни да ги усещаме по-малко. Важното е, че има движения. Simple Smile

Вие къде предимно усещате бебетата? Аз най-често ниско долу. От около седмица ми се случи на няколко пъти да ме рита по-високи към пъпа. А понякога усещам едновременно бутане в 2 точки и се чудя какво ли прави това диване - шпагат ли.. С ръце и крака ли бута... Grinning Най много се смея като ми вземе пикочния мехур за трамплин. Grinning

Моя следващ преглед е следващата неделя ЖК - ще бъда в 24 г.с. Следващия предполагам, че ще е месец след това - в 28-29 г.с. пак ЖК. Не съм записала час за фетална  ехокардиография, нито мисля да ходя на последната ФМ.

Киселини нямам до момента. Надявам се  да ми се разминат.

# 101
И при мен прегледите ги разредихме от 2 на 3 седмици ,това платеният. Другата седмица ми предстои доплер и тогава ще се разберем за ФМ в 30-32гс. Във вторник си бях при АГ по каса . При нея ходя все още веднъж в месеца и тя го погледна. Бебчо е с главата надолу . Пуснаха ми разни изследвания и другата седмица и с тях ще се занимавам.
Киселини си имам ,в зависимост какво ям, ама съм се запасила с Ренние и ми върши работа

# 102
Фейри, подсети ме и за ендокринолога, да. Мислех си за мамолог за профилактика преди забременяването, но не съм ходила от 4г 😬 Ти само за профилактика ли при мамолог?

Сетих се дали не трябва и да се видят някакви алергии преди раждането, бях чувала да се тестваш за упойките или нещо подобно. Бих, не знам, никога не са ми слагали освен на зъболекар.😀

За детския кардиолог - при мен беше като отидох за 2ро мнение началото на 4ти месец. Тогава АГ ми препоръча, без предпоставка. Разчетох се и казват, че няма лошо, защото понякога възникват проблеми без семейна обремененост. Но обикновено като има нещо в сърцето, на ФМ виждат поне основното и препращат. Сигурна съм, че досега щом не са видели, не би трябвало да има проблем ❤️🍀Препоръчват д-р Маринов в Надежда в София.

# 103
Аз отидох на мамолог, защото никога не бях ходила, имам две направени стимулации и зърната ми станаха странни. Като цяло исках да се уверя, че всичко е наред. За жалост въпросът за странните зърна остана отворен....
Виждам, че си се насочила към Токуда. При последната ми хоспитализаьия там приеха едно момиче и още с приемането я драснаха да видят дали ще има реакция. Предполагам, че може да помолиш за същото. Естествено, ако се насочиш към това решение, говори първо с АГ да те увери, че ще го направят. Да не останеш накрая от два стола на земята да се притесняваш за тъпотия като упойката.
Аз със сигурност ще изчакам още малко и ще говоря за алерголог, защото последния път имах жесток сърбеж за 10мин, а и откакто съм бременна ми се появиха и други алергии. Та не ми се рискува с по-сериозни упойки без тест.
Аз около 20 седмица реших да отида при двама фетални за две мнения и някак си не ми се даваха за трети път 200лв при положение, че нито една от двете не видя проблем. Ясно, че здравето цена няма, но така прецених тогава. Ще помисля сега около 30 седмица. Така или иначе вече ще са доста развити и ако има нещо се надявам да го видят.
Ирен, и теб ли така те боли? При мен е между гърдите, под тях (слънчевия сплит) и като натисна направо умирам от болка и усещам нещо подуто.

# 104
Fairytale11 , не ме боли. Имам си киселини само - парене по хранопровода + рефлукс от време на време. Примерно ядох лимон одеве и ще ми се вдигнат киселини със сигурност. От кайсии имам, от тесто също, от домашните домати - не.

Общи условия

Активация на акаунт