От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 26 622
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Fairytale11 , не ме боли. Имам си киселини само - парене по хранопровода + рефлукс от време на време. Примерно ядох лимон одеве и ще ми се вдигнат киселини със сигурност. От кайсии имам, от тесто също, от домашните домати - не.
Значи при мен може да е нещо съвсем различно...

# 106
Полезна информация, Фейри, благодаря ти!
При мен се падна първо ехокардиографията и после ФМ, но при теб съвсем звучи да нямаш нужда за първото. 😊

Едит: ММ е с киселини и му се появява нещо като задух като лежи, както и обичайното парене, връщащо се към хранопровода. Но за болка не е споделял. При мен също само ми се е 'качвало' нещо парещо по хранопровода.

Толкова се радвам, че дойде моментът да ги усещаме как мърдат и да сме по-спокойни 😊
(за Токуда - проучвам за раждане живот и здраве. Замислям се да си заменя ходенето по ЗК с Токуда и направо да ме вземат декември 😀)

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 18:27 от dее92

# 107
Аз като цяло днес нещо нямам настроение и нищо не ми се прави,но има и такива дни явно.Вече и съня ми не е сън цяла вечер се мятам и се въртя,а по цял ден се чудя какво да ям🥴Моите прегледи платените са веднъж в месеца така казва док и аз слушам.Утре съм на ЖК по каса ,да проверим как ще излезе хемоглобина този път.Аз ли съм единствената,която все още нищо не е купила,все си викам има време.От вчера забелязвам че имам някаква болка като от претриване на кожата под гърдите е и между вече голямото коремче ми се получават някакви гънки или нещо такова,слагам кремче засега.

# 108
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми предстои само ФМ в 30-32 г.с. и рутинните прегледи, на които си ходя на 2 седмици+имуноложката веднъж в месеца. Репродуктивният ми спря да практикува преди месец и сега се разбрах с този от ЖК да си ходя при него, но да запазим честотата да е през две седмици. Така свикнах, а не ми се търси сега друг лекар за 3-4 прегледа. Той докато ме опознае, аз ще трябва да раждам.
На специализирани прегледи не съм ходила. На кардиолог бях преди стимулацията, миналия ноември. Не видя проблеми, но и аз сега, като съм си вкъщи, съм много спокойна и нямам никакви оплаквания. Повод за посещението ми беше високо кръвно над 170 преди лапарото. Оказа се на нервна почва.
Киселини преди бременността имах често и по много. Сега, като ограничих въглехидратите, положението е много добре. Появяват се от време на време, но рядко. Точно като парене в хранопровода ги усещам, съчетано с лек рефлукс при по-рязко изправяне.
Рошличка, с всичко бутат малките човечета - ръчички, крачета, глава, телце. Понякога направо усещам как се превърта вътре.
Румяна, ние също нищо не сме купили, ама нищичко. Вече съм набелязала разни неща и края на октомври, началото на ноември ще направим един пазар. Има време, декември е далече, магазините няма да се изкупят.

# 109
Момичета, другата седмица в Лидл от 02.09 има дълга възглавница (май 145х40), правоъгълна, мисля, че става и за бременни, 22 лв. Само не мога да разбера дали имат калъфка.
Имам я тази възглавница. Купих я в началото на август, имаха я в каталога. На мен ми е много удобна. Няма калъфка, смятам да си поръчам една да ми ушият. Сямата възглавница си има калъф, който е с цип. На указанията пише, че може да се пере в пералня. Ако нещо друго те интересува, питай.

# 110
Дее, по принцип не е моя работа, но попрочети още за Богданова. Не съм ходила при нея, лично мнение нямам, всички казват, че е добра, НО е дръпната и кисела. Останала съм с впечатлението, че за теб е важно да си зададеш въпросите и да се говори с теб, а не само едно "всичко е ок" в края на прегледа (аз съм същата). Пак казвам, че сигурно е голям професионалист, просто явно е киселячка...
Румяна, аз съм в леглото от 12 до 12 за да направя 8-9 часа сън... Не знам работещите как се оправят.
Ние купихме по-големите неща, започнахме ремонт.
Сестра ми иска списък да правя и който каквото искал да купува от там... Нещо не ми харесва, знам, че хората подаряват, но ние си имаме претенции и не искам да затормозявам роднините с тях.
Мен яко ме бутат вече. Днес си играхме с едната лудетина - аз си слагам пръста на корема и тя следи. Колко е било съвпадение и колко е следила е друг въпрос, ама нека си мисля Joy
Аз изпратих мъжа ми на море, но сега като се върне започваме с пазара, защото искам до към 32 седмица всичко да е поне поръчано.

# 111
Лелеле от кога не съм се включвала.. чак съм изпуснала 4та тема и направо в 5та 🤦🏻♀ И аз да се похваля мина ФМ розови ще сме 🌸💓 всичко е наред с бебка въпреки, че е по-мъничка, сигурно ще влезем в януари за раждане. Каквото си реши малката 🤣 за късна ФМ мисля да не правя, ще се консултирам с АГ-то и резултатите кръв/урина + ФМ са много добре и може би ще пропусна ако АГ-го каже, че не вижда смисъл Simple Smile

# 112
Аууу че готино, Фейри! Супер сладко Grinning Благодаря ти отново за всичко споделено - изключително полезно ми беше Simple Smile)

marmora, добре си се завърнала с елегантна госпожица Simple Smile)

# 113
Аз ще ходя на ехокардиография, сама си реших, а също и на късната ФМ. Веднъж в месеца се виждам с лекаря,  при който ще раждам и също веднъж месечно си ходя на  ЖК. И ние не сме купили нищичко, само съм набелязала повечето по-големи покупки. Ще чакам края на октомври и аз. Определено си е друго с усещането на бебето, но мен на моменти си ме хваща още яко страх и притеснение да не стане нещо....

# 114
Момичета, какво предприемате при болки в кръста? Напоследък явно съм се натоварила повече... Намерих вкъщи една тубичка Индовазин гел, но той май не е препоръчителен при бременни.
Faith, при болки в кръста се мазах с Alga san acut dolor и ми помогна бързо (след 2-3 дни мазане по 2-3 пъти). Следящият ме АГ и друга близка АГ казаха, че става за бременни. Ако много се зачетеш, в него има салвия, която може да предизвика контракции, но след като не се пие, а и мазането е само няколко пъти, не било проблем. За някои други мехлеми (например Diclophenac Duo) пише, че не се препоръчват през последния триместър.

Тъй като и аз имам проблеми, обмислям дали да не си взема колан за поддържане на корема (или както се казва) през последните месеци. Ако някой има опит или е чувал мнения за такива колани, моля да пише.

# 115
Дивета, аз мислех да си взимам, в един магазин говореха за тях като дар от Боговете. Питах следящата и тя ми каза да не се стягам с колани.
Все пак ако мислиш, че ще ти помогне си питай АГ-то. Няма да се изненадам да ти го препоръча.

# 116
Дее, по принцип не е моя работа, но попрочети още за Богданова. Не съм ходила при нея, лично мнение нямам, всички казват, че е добра, НО е дръпната и кисела. Останала съм с впечатлението, че за теб е важно да си зададеш въпросите и да се говори с теб, а не само едно "всичко е ок" в края на прегледа (аз съм същата). Пак казвам, че сигурно е голям професионалист, просто явно е киселячка...

Успех с ремонта и леко да минава Smile

Много благодаря за съвета, днес много информация изкопчих и от теб. Blue Heart Често се появява този коментар наистина и с наближаването на нещата ми се ще добро отношение. Разбира се, стягам се и знам кое ми е най-важното, но за първо раждане и с тези цифри в Токуда би било супер да се чувстваш и по-отпусната :/
Гледам невероятни неща за д-р Нашар и Атанасова, много човечни, но не приемали нови пациентки... Ще звъня да питам с надежда утре, иначе мисля да си довърша ФМ при Сигридов.

Засега последен вариант оставям Шейново.

# 117
За Атанасова и Нашар не мога да кажа мнение, дори не съм се опитвала да се бутам там.
Д-р Велева ми прави хистеро февруари месец и се чувствах добре, но пак не е от най-разговорливите. Тя е участвала в 1 Наум или както там беше канала в YouTube, може да я видиш, там също си личи, че е леко дръпната (аз търсих по "секцио Токуда").
Аз съм при Апостолова и много пъти съм казвала, че съм много доволна, но пък ето вчера имаше отрицателно мнение и за нея.
Като цяло трябва да се запознаеш и да пробваш, само че откъде това време и пари за скъпите им първични прегледи за след месец и половина.

Сестра ми роди в Шейново при този, който започва с В (не шефа, а другия, все не мога да му запомня името Grin) с планирано секцио без избор на екип и беше супер доволна, за разлика от първото ѝ секцио пак в Шейново.

Нали за информация, компания и утеха сме се събрали тук. Надявам се да съм помогнала Simple Smile
Ако ще си планирано секцио всички ще се отнасят добре с теб. За жалост дори в Токуда са мнооого кисели понякога когато чакат някой да роди.

# 118
  • до най-прекрасния мъж
И аз си мислех за колан, излиза ми някаква реклама във Фейсбук. Но то още като че ли е рано, поне аз не чувствам тежест, въпреки че понякога ме боли кръста. Аз съм си обременена от няколко години с болки в гърба и кръста, които даже в момента са си доста добре.
На работа се налагаше да вдигам тежко и то наведена, най-лошото за кръста. След лапарото през ноември вече отказах тази дейност, под предтекст, че не трябва да вдигам. Това ведно с почти 90 % от времето работа седнала пред компютър, направо ми разказа играта на кръст, гръб, врат и рамене. Мисля да видя нещо в ОЛХ, че ми се видяха скъпи за 2-3 месеца носене. Те ги дават от 5ти месец, всъщност, ама то тогава какъв корем има, та и колан да слагаме. Евентуално към 7-8ми, като понатежи бебето и ако положението стане нетърпимо. Аз и за специален колан за колата се бях навила, но сега мятам само горната част. Станала съм много стисната покрай бременността Joy

# 119
Update: Нали ви казах, че ми е лошо. Оказах се с температура, зачервено гърло и ми изписаха още лекарства: Biozin мама, Ефералган и Хексоралетен, като цяло съм по-добре. Още ми парят очите но се свежнах, а бебчо се разрита като чу гласа на баба си (на ММ майка му).

Общи условия

Активация на акаунт