"Среща" с бившия

• 6 842
  • 165
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
Скрит текст:
Авторке,
Този мъж българин ли е ? Имам предвид етнически ?
Трудно ми е да повярвам, извинявам се....
Да, българин. Не е ром.
Аз недоумявам защо вие не сте му върнала пръстена все още ? Някакси е доста унизително да го задържите, след като всичко се е счупило безвъзвратно ?
Защото не е в България, а да го изпратя до чужбина - нито знам точния адрес, нито възнамерявам да плащам доставка на DHL, чиято стойност не е 5 лв. /като еконт/, а е от порядъка на 100 лв. до страната, в която той живее.

# 46
Историята е страшно грозна и не само, че  е отменил  сватбата. Трябвало е да приключите очи в очи и да си размените пръстена и парите. А, не, целият катун да се втурне за един пръстен. Жалки хора, които ще правят ремонт с пари от годежен пръстен. Дори и да е така, само се излагат с тия простотии. Да не говорим, че чрез продажба няма да си получат всички пари.
Понеже, няма да те оставят на мира, срещнете се, за да си размените  даровете и всеки по пътя си. Изобщо, не се надявай да е размислил. А и ти, желаеш ли такъв партньор в комплект с тези бесни селяни? Ще си сложиш ли този пръстен?
Бъди благодарна, че си изпила горчивата чаша преди сватбата, иначе щетите щяха да са големи. Всяко зло- за добро.

# 47
Ми, върнете го на роднините пред нотариус и да се приключва.

# 48
Скрит текст:
Цитат
Ми, върнете го на роднините пред нотариус и да се приключва.
Роднините му не са ми предложили брак, за да го върна на тях. Въпроса е дали да го върна лично или по индиректен начин, а не на кого да го върна.

# 49
  • Варна
Не са ти предложили те, ама те го искат обратно. Сигурно те са го платили.

Най-лесно - отиваш с двама свидетели лично и му го хвърляш в краката. Да е в кутийка, че да не падне в някоя шахта и да останат със стара дограма клетите му родители. Като видиш, че си го взема от земята, си обръщаш гърба и си тръгваш. Никакво сядане на масата му !!!

# 50
А подготовката за сватбата кой е плащал? И по принцип пръстенът е обещание, той разваля годежа и не е редно да си го иска.

# 51
Ясно, че желанието ти е да разбере той какво е направил и да се разкае и евентуално върне. Дори само да се извини - да си знаеш, че едва ли ще те стопли много. Но трябва да имаш някакви граници. Има случки, които изтриват всичко хубаво, случило се между вас. Не знам как би го приела след тази грозна постъпка, как ще му се доверяваш, как няма да трепериш кога отново ще му прищрака нещо.

Ще го питаш за адрес, какво сложно? И пращаш за сметка на получателя. Ако не ще, не е твой проблем. Макар че на твое място по-скоро бих хвърлила този пръстен в морето. Пари от тях едва ли ще видиш.

# 52
  • СИ

Роднините му не са ми предложили брак, за да го върна на тях. Въпроса е дали да го върна лично или по индиректен начин, а не на кого да го върна.

И като го върнеш, да не забравиш да му се извиниш за причиненото неудобство...!

# 53
  • София
По принцип не харесвам крайните, категорични мнения. Животът не е само черно-бял. Sunglasses
Кралице, и аз не бях по крайните мнения с години, докато се светна, че докато аз се мъча да съм обективна, хората извличат ползи на мой гръб.
Пък за живота - всеки си го прави сам. В разказаната ситуация не знам къде е бялото, но бившият определено е черен. Пък авторката надали е художничка, че да слага бяла боя и да го прави в сиви нюанси.
Хахах, Нарциске, не позволявам на никого да извлича ползи или да живее на мой гръб. По-скоро бих направила така, че да е обратното, ама не искам - имам си достатъчно готин гръб, че да ми се налага да ползвам чужд. Joy

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 11:04 от Reine Margot

# 54
Тоя е загорял в чужбина и си мисли, че си му сигурна. Хич и недей да се срещаш с него. Аз лично и пръстена не бих му върнала. Да е мислил преди да ти го даде или преди да откаже сватбата. Ако му е толкова важен този пръстен да си го поиска, пък ти ще решиш дали да му го изпратиш или не. Не храни никакви надежди. Щом веднъж те е изоставил по такъв грозен начин, няма какво добро да очакваш от него. Дори и да се съберете, най-вероятно след няколко месеца пак ще се сети, че сте с различни характери. Тури му пепел и си гледай живота.

# 55
Използваш пръстена като последен коз, само се чудиш как да го изиграеш, за да закърпиш нараненото си его. Едва ли ще стане, но явно си решила да опиташ.

# 56
  • София
И от какъв зор ще го връщаш? Да си развалила ти сватбата, разбирам, ама на всичкото отгоре ... То не че ти е зор да върнеш пръстена де, ами ти е зор да си имаш повод да се видиш с него. И той да ти каже колко безкрайно е сгрешил и да се съберете пак.
Само че:
- няма да стане така, ще се видите колкото той да се увери, че още гаснеш по него и си те има за резервна бройка в страната;
- ако случайно пък стане така, след няколко месеца трагедията ще е още по-голяма и мизериите по-зловещи, защото това е характер, а той не се променя току-така.

Та ясно ми е, че няма да послушаш никой тук и ще изтърчиш като козленце да ти счупят и другото рогце, ама пиша и аз не знам защо, все пак с някаква надежда да се замислиш.

Ако искаш да си помогнеш, блокираш и изтриваш телефони и социалки на него и всичките му близки и си живееш живота. И да, може да продадеш пръстена и да идеш на почивка, идеално ще е.

# 57
Близките му излезнаха с довод, че това е "условен" подарък и по техни думи цената му е над 5хил., но всъщност е около 1500.
Чувствам се предадена и наранена, да, но последния път, в който го видях той беше мил и правехме планове за нас. Това е последния ни "жив" контакт, това е и надеждата, че когато се видим, може би ще осъзнае какво е направил.
Близките му да си гледат работата...връзката и подаръка е между двама души.

Егати скъпият подарък - 1500 лева или 700 Евро. Тоест половин негова заплата най-вероятно.

Човека ясно е осъзнал какво е направил. И затова те е изоставил. Сигурна съм, че се чувстваш кофти и си наранена. Но това не е твоя човек в този живот. Хората които се обичат не се нараняват. Още по-малко в първите месеци на връзката когато всичко е цветя и рози.
Ти как точно си представяш срещата...той то се хвърля в краката....казва ти че е мухльо и от тук насетне ще бъде вечно твой. И заживели щастливо. Това го има само в приказките....мухьото си остава такъв до края на живота си.

Боже, боже...тая младеж съвсем изтрещя.

# 58
Не са ти предложили те, ама те го искат обратно. Сигурно те са го платили.

Най-лесно - отиваш с двама свидетели лично и му го хвърляш в краката. Да е в кутийка, че да не падне в някоя шахта и да останат със стара дограма клетите му родители. Като видиш, че си го взема от земята, си обръщаш гърба и си тръгваш. Никакво сядане на масата му !!!
Може само да ми се струва, но авторката като че е относително деликатен характер. Сама няма много шансове срещу върли селяндури, които правят селяшките си циркове в състав цяло семейство странични хора.
Аз бих продала пръстена и после почивка, дарение, покупки - каквото ми хрумне. Преди години имах подобен цирк и то от приятели на годеник (нямаше родители в картинката, покойници бяха) и върнах златен пръстен с диамант. Като знам какви ни бяха отношенията, какъв беше той и защо се разделихме - още съжалявам.

# 59
Благодаря ви за съветите и споделените мнения. Замислям се върху написаното от вас, смятам че ми е останал разсъдък, но съм объркана. Окей, няма да е като в приказките, трябва да го осъзная и да го преживея този човек, но в случай че целта му е наистина да си върне пръстена, срещам различни мнения как да подходя - върни го (с куриер) и не, не го връщай. Както споменах в началото на темата, нямам проблем да му го върна, не ми е цел да запазвам пръстена за себе си, още по-малко пък искам да завеждат дело, че не съм го върнала.

Общи условия

Активация на акаунт