Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 129
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Love , паник атаки преди бременността получавала ли си?
Защото това много прилича именно на това.

Получавала съм в миналото, приключиха преди 7 години. И аз се замислих дали не са паник атаки, тъй като напоследък съм и доста емоционална и се притеснявам за разни неща.

# 556
Аз се събудих с домакински проблем. Вчера взех дезифектант за перални от ДМ. Почисти чекмеджета на пералнят
и уплътнението и пуснах пералнята снощи. Сутринта отварям и о ужас, неприятна миризма, лигави остатъци. Преди почистването нито миришеше, нито е имало някакви остатъци.Пера уж само с ариел капсули и прах. Направо незнам с какво да я пускам да я чистя сега. Чета за сода, оцет, лимонтузу, но ако може някой съвет.
А мислех от днес да пера дрешки за бебето, както и на каката новите за градина.

Аз съм пускала няколко пъти на 90 градуса и едно пакетче сода. Пробвай, дано ти помогне 👌🏼
Явно е имала много натрупвания от капсулите и не е успяла да изплакне. Или със сода, или просто на най-дългата програма на максимални градуси и ще се оправи.
Аз почиствам с Лидлския препарат на 3-4 месеца, но пера само с прахове, като едната ми пералня седмично е на 95 градуса. Просто на толкова пера определени неща, не че я пускам специално. Аз я бях вмирисала с течни и капсули и повече не ги ползвам, защото оставят лигав филм по цялата пералня и от там мирише.
Точно някакъв лигав филм излезе. Пуснах я със сода и оцет на 90градуса, още имаше от него. После една пералня с чершафи и прах. Сега мисля да купя още нещо за почистване и чак тогава бебешки те дрешки.А дрехите които бях пускала предната вечер преди почистването си бяха изпра и и си миришеха супер. Въобще не очаквах, че ще излязат такива гадост.

# 557
Love , паник атаки преди бременността получавала ли си?
Защото това много прилича именно на това.

Получавала съм в миналото, приключиха преди 7 години. И аз се замислих дали не са паник атаки, тъй като напоследък съм и доста емоционална и се притеснявам за разни неща.

Аз страдам от тях от 2 години.
Откакто съм бременна съм получила 2 пъти, със същата симптоматика като тебе.

# 558
  • София/Севлиево
Някоя да е имала кетони в урината?И ако да как процедирахте ,за да ги отстраните?

# 559
Кетони има при обезводняване доколкото знам. Приемаш ли достатъчно течности?

# 560
Ели, консултирай се с ендото .
Освен прозаичната причина с обезводняване кетони се появяват и при висока захар и при диета с липса на въглехидрати.Ти каза , че си на диета и инсулин, по скоро от там идва при теб и трябва лекар да те посъветва 🙂

# 561
  • София/Севлиево
Вода пия по 2,5-3 л.Обадих се на ендото,но не ми вдига...

# 562
Кетони има при обезводняване доколкото знам. Приемаш ли достатъчно течности?

Или при висока кръвна захар...

# 563
Понеже и на мен ми излязоха кетони в урината, в темата за гестационен диабет пише, че много често при първа урина при бременност ги има, при втора не. Аз преди месец нямах, но сега като не ям никакви въглехидрати и ми се появиха 😔 Знам че са вредни за бебетата, но вече незнам хем диета.. хем кетони 😭

# 564
love, забелязала ли си това прилошаване да се случва когато си в определена поза? Смисъл седнала, легнала и тн. Аз с големия имах синдром на вена кава, когато в определена позиция плодът притиска кухата вена и се получава точно това усещане все едно ще при паднеш, избива те студена пот и тн. Сега го получавам дори и седнала понякога. Зависело от предлежанието на плода. С дъщеря ми не го получавах.

# 565
love, забелязала ли си това прилошаване да се случва когато си в определена поза? Смисъл седнала, легнала и тн. Аз с големия имах синдром на вена кава, когато в определена позиция плодът притиска кухата вена и се получава точно това усещане все едно ще при паднеш, избива те студена пот и тн. Сега го получавам дори и седнала понякога. Зависело от предлежанието на плода. С дъщеря ми не го получавах.

Да, определено не мога да седя. Или трябва да съм легнала на една страна, или да се движа. Когато седя попринцип имам такива усещания все едно ми прилошава, но интересното е, че по обяд точно дори и да съм легнала или в движение пак се случва, и точно този факт ме озадачава. Минава ми през главата, че може да са паник атаки, но паник атаките, които получавах преди години не си приличат със сегашното ми състояние, но пък от друга стрна съм станала доста емоционална и избухлива. Не  изпитвам страх докато се случва, както и не мисля, че ще умра както преди. Просто ми става тежко като все едно съм тичала километри и вече съм на предела.

# 566

Да, определено не мога да седя. Или трябва да съм легнала на една страна, или да се движа. Когато седя попринцип имам такива усещания все едно ми прилошава, но интересното е, че по обяд точно дори и да съм легнала или в движение пак се случва, и точно този факт ме озадачава. Минава ми през главата, че може да са паник атаки, но паник атаките, които получавах преди години не си приличат със сегашното ми състояние, но пък от друга стрна съм станала доста емоционална и избухлива. Не  изпитвам страх докато се случва, както и не мисля, че ще умра както преди. Просто ми става тежко като все едно съм тичала километри и вече съм на предела.
Да, ясно. Прочети за вена кава. Има много информация из нета и съвети как да не ти прилошава. На мен най ми помага да легна на ляво.

# 567
Момичета, какво правите с пришитите етикети по дрешките?
Дрехите, които съм подготвила са от H&M, но са с огромни етикети и се чудя, ако ги оставя няма ли да драскат на вратлето на бебето, ако ги изрежа пак, та съм в чуденка как да процедирам.

# 568
Аз съм спец в отстраняването на етикети по такъв начин, че нищо да не остава... Аз самата съм с чувствителна кожа и дреха с етикет нямам, та и на малката (живот и здраве) ще ѝ ги изтръгна както трябва.

# 569
  • au bout du monde
Момичета, какво правите с пришитите етикети по дрешките?
Дрехите, които съм подготвила са от H&M, но са с огромни етикети и се чудя, ако ги оставя няма ли да драскат на вратлето на бебето, ако ги изрежа пак, та съм в чуденка как да процедирам.
Вече година нищо не съм махала. Всички дрехи са с етикетите. При проблем ще ги режа, но от сега няма да си създавам допълнителни грижи.

Аз изпрах хавлийката и одеалцето, които купих днес. Вече са наредени и чакат😀

Общи условия

Активация на акаунт