Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 170
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Предния път ползвах на Авент ръчна помпа, цедях може би веднъж на ден, някъде след като ми изписаха до към 2-3 месец. И то цедях, защото имаше интервал, в който бебето спеше, а гърдите ми не можеха да го чакат 😀 в болницата не съм носила помпа. Сега пак ще си ползвам нея, евентуално от една приятелка ще пробвам електрическа, но като цяло нагласата ми този път е за повече кърмене от предния.. Ще видим.
Аз на тонове още не съм ходила, а съм вече в 35гс. Освен, че съм под карантина и няма как, отделно АГ ме праща от 36гс,предния път пак бях така и дори се очудвам, че някои момичета ходят от 32гс,може би зависи от бременността, незнам и аз.

# 541
И мен ме посъветваха за ръчна на Авент. Купих си я с намаление от Емаг. Сега гледам, че има намаление на доста помпи в Store.bg (20-25%).

И аз още не съм ходила на тонове. Чак от 36г.с. Успокоих се, че не съм единствена.

# 542
За тоновете на мен ми каза след като изляза в 45-дневния, да ходя през 10 дни на тонове🤔 Явно е различно при всеки лекар.

# 543
Здравейте, момичета!
Аз не съм особена словоохотлива тук, но пък не пропускам и ред от написаното във всяка тема.Blush Доста съвети съм взела от вас и наистина са ми от голяма полза темите, които създавате! Hug

Относно болките ниско долу и опъванията, които споделиха, че имат някои от вас, след консултации с няколко АГ-та, се оказа, че са напълно нормални и няма повод за притеснение. Поне това установиха при мен. Повлияни са от разпъване на връзките, придържащи матката и най-вече тежестта на бебчо.

jukebox  Аз знам, че следенето на тонове започва от 34-та седмица. Това ми потвърди и моята АГ. Мисля, че в 32-ра седмица е твърде рано. Мамите с повече опит нека ме поправят, ако греша.

Относно подготовката при мен: купила съм абсолютно всичко нужно до най-малкия детайл - и за болницата, и за бебчо Grinning Остана ни само столчето за кола, но тези дни мислим да вземем и него. Някак си като знам, че всичко е купено съм по-спокойна и не го мисля. В понеделник очаквам да ни монтират и обзавеждането в бебешката стая и започвам да пера и гладя.
Подготвила съм вече и всички документи за болницата. Laughing

Терминът ми е на 12.10. Вече съм в 34-та седмица, a бебчо е 2.200. Върви си нормално. Настроила съм се да раждам нормално, но на последния преглед АГ-то ми каза, че съм с много тесен таз и ако порасне около 4 кг, ще трябва да е секцио..а аз никак не искам.
Хемоглобинът ми е все така нисък и още се боря да го вдигна. Пия феро фолгама, както и сашетата с ябълка Феротон. Но едва мръдна с 1-2 единици.

Има ли някоя, която мисли да ражда в Св.София (бившата Тина Киркова)? Thinking

Яренце , видях списъка, който така старателно си подготвила за всяка от нас. Чудесен е! Ще се радвам ако добавиш и мен - 25 год., първа бременност с момченце, София. Благодаря предварително! Heartpulse

Здравей, аз ще раждам там при доктор Илияна Мазнейкова.

# 544
Елислава, съжалявам за неприятните преживявания и последици от предишната ти бременност, но мога ли да попитам дали хипоксията не се е забелязала на тоновете или при ултразвуковите прегледи?

# 545
Ходенето на тонове зависи от практиката на болницата. В Щерев, примерно, се ходи от 30-32 сед, но защото АГ-то не следи с доплер плода. А и в частните болници правят доста повече изследвания е манипулации, все пак трябва да печелят. Като гледам напоследък май само това ги вълнува. Затова и се махнах от там. И за Надежда не четох добри отзиви.
Повечето лекари гледат тонове от 34-35 сед. И аз ще съм в 35 сед за първи път на тонове. Важното е да усещате детето да се движи.
Помпа първия път ползвах Авент ръчна. Лесно се изцеждах с нея, а и я писах доста, че моето не искаше да суче. Но си има тънкости и в цеденето. Ако се използва компресия става по-бързо. От книгата на Хедра го научих. Така успяват да цедя и двете гърди до дупка за около 20 мин. Но кърменето след това ми беше песен, след цеденето.

# 546
  • София/Севлиево
Елислава, съжалявам за неприятните преживявания и последици от предишната ти бременност, но мога ли да попитам дали хипоксията не се е забелязала на тоновете или при ултразвуковите прегледи?
За съжаление никой нищо не ми каза, а бях 20 дни в болница преди да родя.Всеки ден ме преглеждаха и слушаха тонове сутрин и вечер и нищо...

# 547
И аз днес бях на преглед. Госпожицата е 2200 в 33 седмица, обърната надолу с главата, води в норми, плацента първа степен и от другата седмица започвам да ходя на тонове.
С хемоглобина имам проблем още от 5 месец. Беше паднал на 113, пих 2 месеца феро фолгама  и на контролата миналия месец беше 107, та Аг ми смени хапчетата със спрей на better you и се надявам другата седмица като пускам пкк да се е вдигнал.

За пръв път от както съм бременна пуснаха ММ на преглед. То ще раждам вече, те чак сега се запознаха 😁 Много беше щастлив и доволен.

Относно раждането, ще раждам в Шейново и мисля да не съм с избор на екип, нито акушерка, а просто като дойде момента да се пльосна пред вратата и да кажа “Ето ме!” 😁 Вие как мислите? Малко се дразня вече как всичко обърнаха в бизнес и за неща, които ти се полагат по здравна каса, едва ли не те карат да си ги плащаш, уж за да си по-спокойна.

# 548
Момичета, да ви попитам, взех си резултатите от лабораторията, какво означава при урина Бактерии - малко? Смисъл ще трябва ли лечение, нормално ли е? И какво означава Белтък урина - опал? Ще питам и доктора,но ще е в другата седмица. Благодаря ви!

# 549
  • au bout du monde
И моят хемоглобин е 113 и викат, че е нормално, но аз си пия желязото. Ако го спра не ми се мисли колко още ще падне.

# 550
Хепи,това означава,че имаш малко количество белтък в урината,имаш ли отоци по крака по ръце? Следи си и кръвното... по време на бременност  е нормално в малки количества,но трябва да се внимава и да се следи за т.нар прееклампсия.Повтори другата седмица урината,може и да е грешен резултат понякога.

# 551
Преди 10 дни нямах белтък, отоците са ми незначитени и то предимно по ръцете, краката почти не ми се подуват и кръвното ми е 125 на 68 и по-ниско, но вкъщи не съм го измервала по-високо от това.

# 552
Момичета, включвам се с въпрос, който ме тревожи и ми създава особен дискомфорт от повече от месец. Усещам напрежение в гърдите, все едно ми прилошава и ще припадна и се случва всеки ден по едно и също време-около обяд. Кръвното ми е нормално, но пулсът ми е 100+ почти постоянно. Миналия месец няколко пъти ми стана доста лошо. Завива ми се свят и избива студена пот, сигурно и пребледнявам. Кръвните изследвания от преди 3 седмици също са в норма. Нямам белтък в урината, хемоглобинът ми е 117, АГ каза, че е напълно нормално всичко и няма място за притеснение, но въпреки това се притеснявам. В 32 г.с. съм вече и може би до някъде е нормално да се чувствам така. Някоя от вас има ли такива усещания?

# 553
Хепи и аз съм същата и с кръвно и с отоците и аз нямах белтък ма утре ще пускам да видим... че имах завишен уробилиноген

# 554
Love , паник атаки преди бременността получавала ли си?
Защото това много прилича именно на това.

Общи условия

Активация на акаунт