Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 064
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Бебчо се казва Веско, роден 1,300кг. 43 см. И той има инфекция като Румен, дано да се преборят. На вас успех момичета.

# 586
То какво точно е "сгъстена кръв" като показатели - високи тромбоцити, или друго ?
Аспирин-протектът се спира в 35та седмица (аз това взимам), за фраксито не знам кога се спира, ако някой си бие да каже, но да определено много бременни са на терапия.

Мети, честит бебко, всичко ще е наред ще видиш.

# 587
Бебчо се казва Веско, роден 1,300кг. 43 см. И той има инфекция като Румен, дано да се преборят. На вас успех момичета.
Успех и на вас двамата! Ще се пребори малкия герой! Очакваме само добри новини!

# 588
Как така го установиха само от високо кръвно? За сгъстяване на кръвта и изписване на фраксипарин или клексан трябва специални изследвания при специалист хематолог. Първо се правят едни изследвания на коагулацията, за да се види какво е положението с показателите ти и след това се прилага препарат, който се следи как се отразява на организма ти, ако се налага след тест на AntiXa се увеличава или се намалява. Но това кардиолога няма да ти каже, той може да ти предпише нещо за високото кръвно само. Ако ти е наистина много сгъстена кръвта, трябва и кръвотока към бебето да е лош, но за това би трябвало следящия ти АГ вече да го е установил. Странно, че не са ти казвали нищо. Иначе за кръвни съсиреци от носа по принцип е нормално, аз например, през цялата бременност почти имам такива. Зависи в каква степен де, кървенето от венците също е нормално по време на бременност. Иначе няма нищо лошо в инжекциите, не вредят, даже помагат. Успех и те съветвам да потърсиш мнение на специалист, за да няма изненади на раждането.

Момичета да ви питам д високото кръвно какво правите и пиете. Кардиолога и съдовия хирург установиха,че и кръвта ми е згадтена и трябвало фраксипарин от 0.4мг но не смеят да ми изписват нищо защото съм бременна и казаха да си пия допегита. Е да ама аз докато спя и към три отивам до wc  кръвното ми 140/80 пулс 100 и кървави секрети от устата и носа. Вече и канела ям с допегит и незнам просто. Някой беше писал че пие нещо друго за кръвното

# 589
Мети, бъдете здравички ❤️ Скоро всичко ще е в миналото и ще си се радвате у дома!
Одри, спирането на терапията преди раждане е индивидуално. При мен ще е седмица преди раждане (знаем дата, защото ще е секцио), моя позната до самия ден преди раждане си беше на терапия, друга приятелка изобщо не направи пауза, а само ѝ намалиха дозите.

# 590
За да се установи дали една кръв е по-сгъстена от обичайното се правят изследвания - следи се d-dimer, fibrinogen, aptt и протромбиново време. По принцип на всички бременни им е по-сгъстена кръвта, от на небременните жени, но това е нормално, заради по-голямото количество кръв, което се образува в организма, за да се развива бебчето. Отделно има много момичета с вродени дефицити и мутации, които предразполагат към по-висок риск от съсирване на кръвта. Факсипарин и клексан се слагат до края на бременността, спира се 24 часа преди раждането. Аспиринът и Натаспинът се спират около 35-та седмица.

То какво точно е "сгъстена кръв" като показатели - високи тромбоцити, или друго ?
Аспирин-протектът се спира в 35та седмица (аз това взимам), за фраксито не знам кога се спира, ако някой си бие да каже, но да определено много бременни са на терапия.

# 591
Успех и на вас двамата! Ще се пребори малкия герой! Очакваме само добри новини!

Успех! Heart Стискаме ви всички палци. Веско е един малък, но силен боец и в добри ръце и ще пребори всичко. Бъди и ти Мети, силна и позитивна!

# 592
Аз съм на терапия с Клексан от 6гс, изобщо няма да го спирам. Ще го бия 24 часа преди планираното секцио и след това продължавам известно време. А съм с нискорискови мутации..и кръвотока ми винаги е бил перфектен. Но моята АГ има доста опит с тромбофилията и разбира се, аз я слушам без да замисля.

Meti97, бързо възстановяване ви желая и съвсем скоро да сте си заедно вкъщи здравички и без никакви проблеми Flowers Four Leaf Clover

# 593
  • омъжена
Съншайн,ти не беше ли при Вецев 🙄
Не можеш ме убеди,че той няма да ти предише фраксипарин ако имаш нужда от него.
Ти си в тази група от началото,до сега не ти ли е правило впечатление колко момичета са на тази терапия,за да ри светне лампата,че има нещо нередно в ъова"бременна си и не може фраксипарин" Нещо не те разбирам
Да аз се замислих и помня ,че даже си давахте на който не му трябва повече. Аз при Вецев си избрах да родя и съм от скоро. Онзи ден бях на преглед при него май ще му пиша по вайбър.  Благодаря ви

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 23:04 от sunshine1992

# 594
За да се установи дали една кръв е по-сгъстена от обичайното се правят изследвания - следи се d-dimer, fibrinogen, aptt и протромбиново време.

Благодаря за отговора, но не мисля че на база това са казали "сгъстяване". Това не е "сгъстяване" на кръвта това са показатели на коагулацията - т.е. колко бързо се съсирва кръвта.
Имам приятели (включително мъже), на които са им казали че кръвта им е "гъста" само на база кръвна картина. Та сега се зачудих какво ли значи.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 11:21 от Одри ♡

# 595
За бебешката аптека съм заредила следното:
1. Витамин Д
2. Капки за колики
3. Стерилни марли
4. Физиологичен разтвор
5. Спирт
6. Бебешки клечки за уши
Искам да поясня, че това го направих по списък от педиатърката. Стерилните марли и физиологични разтвот са за почистване на очичките. Пак със стерилна марля и спирт се почиства пъпа, след това се маже с едно кремче Цикабио, но тя ме предупреди, че ще ми подарят тестер в болницата и няма смисъл да купувам. Друго общо взето не се сещам 🙄

# 596
Мети, всеки ден ви мисля двете с Water и бебчетата ви.От сърце ви желая да преборите всички трудности и всичко да остане зад гърба ви.🙏

Съншайн, Вецев отговаря на Вайбъра след дни.Звънни му веднъж и ще ти се обади до вечерта.

# 597
  • София/Севлиево
Съншайн,по-добре се обади на Вецев,защото на Вайбъра може да се забави доста.А в твоя случай ми се струва неудачно да чакаш...
За терапията са ти казали.

# 598
Мисля, че и тромбоцитите се гледат, когато са по-ниски също е някаква предпоставка за съсирвания и т.н.

За да се установи дали една кръв е по-сгъстена от обичайното се правят изследвания - следи се d-dimer, fibrinogen, aptt и протромбиново време.

Благодаря за отговора, но не мисля че на база това са казали "сгъстяване". Това не е "сгъстяване" на кръвта това са показатели на коагулацията - т.е. колко бързо се съсирва кръвта.
Имам приятели (включително мъже), на които са им казали че кръвта им е "гъста" само на база кръвна картина. Та сега се зачудих какво ли значи.

# 599

Моя въпрос е малко встрани, но пак е отчасти свързан с темата. Защо се спира аспирин с 35гс?На мен АГ ми каза да пия аспирин протект 2 седмици, но заради Ковид. Пада се да го спра в 36гс точно, като след това иска да мина на Натаспин до раждането и няколко месеца след него, пак заради Ковид, но гледам, че сте коментирали, че и натаспина се спира🙄

Общи условия

Активация на акаунт