Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 075
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • САЩ
Аз си шофирам и на работа ходя по цял ден на крак, но вече хич не ме държат краката. И доста трудно излизам от колата, някой ден ще си остана в нея.
Да се оплача че постоянно съм мокра долу. Малко след като изляза от тоалетната усещам да се стичат капки, много неприятно. Не мисля че са води, по-скоро се изпускам сякаш. Отделно и бяло течение си имам още от началото. На вас случвало ли ви се е? Ще си взема малко по-големи ежедневни превръзки тези дни.

# 571
И при мен от месец някъде усетих мокрото бельо след пишкане. Затова започнах при изправяне да си стоя над тоалетната, за да видя дали има още да изтече и попивам с хартия. Така си ми е сухо и проблемът изчезна.
Аз пък друго забелязах, ако съм стискала и повече време не съм пишкала, сядам на тоалетната и получавам контракция в това време, нощем винаги. Даже вече в такива случаи сядам и си държа корема Grinning явно бебо много го притиска и като му "освободя място" усеща.

# 572
Добро утро! Тази нощ се наспах 😂 Изобщо не ходих до тоалетна и спах супер спокойно, което не се беше случвало отдавна. Дано така да е до края 😊
За пишкането и течението-и аз съм така. Имам си увеличено течение и постоянно ми е влажно бельото. Аз понеже вече не работя и се справям с по-често преобличане. Вземам на бързо душ, но за да не предизвика гъбички от премиване само с вода и после сухо бельо. Така няколко пъти на ден. С ежедневните превръзки внимавайте също, че особено ако са копринени, а не памучни, лесно стават гъби и от тях. Ако ще ползвате смяната трябва да е на всеки час.
За етикетите-аз не ги изрязва, а направо ги отшивам. Повечето са хванати с отделен конец от основния шев и можете съвсем спокойно да ги махнете цели, без да повредите дрешката.
Вчера си купих и две чаршафчета за количката от Икеа, също и органайзери за чекмеджетата на скрина, защото дрешки те са доста ситни и трябва някак да ги отделям. Изпрах чаршафи за кошарката, изпрах и самата кошара-стана като нова.
Аз пък съм много подредена и така съм си подредила помпата за кърма, че я търся от седмица 😂 Ако не я намеря ще ми се наложи да купувам нова 🙄 Иначе моята беше Canpol за 80лв. електрическа и си ми вършеше супер работа.
За стерилизатор а-аз си ползвах, пак електрически. Сега ще видим как ще е, защото имам вече и съдомиялна. Може би първо мия шишета та, а после ще ги минавам за минута на стерилизация. Надявам се да не ми трябват много шишета и да се кърмим 😊

# 573
Мети, честит да ти е малкият герой, бързо да расте и да си се гушкате вкъщи Heart На теб бързо възстановяване!

Pod, постъпи така, както ти го усещаш за правилно. Принципно не би трябвало лекарят ти да реагира негативно, но не е невъзможно. Моят следящ по здравна каса не е особено щастлив, че не искам да раждам при него, но аз се оправдах с болницата, в която изражда. Просто не иссам да стъпя там.

Малко по-назад някой спомена, че ще ражда при Панова в Тина Киркова. Давам непоискан съвет - потърси повечко мнения за нея. Варират в двете крайности. Моето лично мнение за нея датира от октомври миналата година, когато лежах 5 дни в патологична бременност, където тя е завеждащ отделение, и е доста негативно. Знам, че има и доволни от нея, но аз останах втрещена от отношението, което наблюдавах от нейна страна спрямо някои момичета и спрямо персонала. Аз имах две преки общувания с нея и двете бяха шокиращо неприятни. Физическите манипулации, които направи на мен и на момичето, с което бях в стая, бяха изключително грубо извършени. В останалото време коментарите й бяха крайно непрофесионални и чисто човешки отвратителни.
Просто потърси повече информация за нея, моля те!

# 574
  • омъжена
Момичета да ви питам д високото кръвно какво правите и пиете. Кардиолога и съдовия хирург установиха,че и кръвта ми е згадтена и трябвало фраксипарин от 0.4мг но не смеят да ми изписват нищо защото съм бременна и казаха да си пия допегита. Е да ама аз докато спя и към три отивам до wc  кръвното ми 140/80 пулс 100 и кървави секрети от устата и носа. Вече и канела ям с допегит и незнам просто. Някой беше писал че пие нещо друго за кръвното

# 575
Добро утро, момичета.
Един бърз въпрос, 45-дневния може ли да се издаде със задна дата? Става въпрос за 1 ден разлика🤔

# 576
  • София
Добро утро, момичета.
Един бърз въпрос, 45-дневния може ли да се издаде със задна дата? Става въпрос за 1 ден разлика🤔
И аз имах подобно чудене и от няколко места ме увериха, че може да се издаде по всяко време- дори след като родиш. Grinning
(А и при мен се пада събота, та съвсем няма как да го взема на деня.)

# 577
Добро утро, момичета.

Да, няма никакъв проблем. При мен започва на 08.09, но АГ каза, че ще ми го издаде на 14.09, когато ми е прегледа

# 578
Абсолютно прясно Да от мен. Тъкмо от там се връщам и съм със задна дата.

Добро утро, момичета.

# 579
Супер, благодаря ви🤗

# 580
  • Казанлък(Бургас)
Добро утро, момичета.

Моя започва от 22-ри, издадоха ми го на 30-ти. 😉

# 581
sunshine1992, ако правилно те разбирам... Не разбирам.
Как така се установява сгъстяване на кръвта, а ги е страх да ти изпишат нещо, защото си бременна. Това е изключително сериозно и точно защото си бременна, ТРЯБВА да ти бъде изписано нещото. Та нали бебето се захранва чрез кръвта???
Откровено стискам палци някой нещо да не е разбрал, защото иначе си е за кръстене и молитви работата 🤦🏼‍♀️

# 582
....Кардиолога и съдовия хирург установиха,че и кръвта ми е згадтена и трябвало фраксипарин от 0.4мг но не смеят да ми изписват нищо защото съм бременна...

Изключително много бременни момичета сме на Фраксипарин / Клексан. Действително и от други места съм чувала, че лекари, които не се занимават с проблемна бременност или репродуктивни проблеми не изписват такива инжекции. Консултирай се с твоя или друг АГ.

Сгъстяването  на кръвта е много сериозно и за плода и за родилката. Не отлагай мнение на АГ.

Тук има и група, която на мен ми беше много полезна: https://bg-mam.ma/t/1364725

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 10:45 от Katelyn

# 583
Съншайн,ти не беше ли при Вецев 🙄
Не можеш ме убеди,че той няма да ти предише фраксипарин ако имаш нужда от него.
Ти си в тази група от началото,до сега не ти ли е правило впечатление колко момичета са на тази терапия,за да ри светне лампата,че има нещо нередно в ъова"бременна си и не може фраксипарин" Нещо не те разбирам

# 584
Здравейте и от мен, да се отчета от днес съм в 32гс и вчера ми бяха първите тонове + преглед. Всичко е наред, малката се беше увъртяла 2 пъти около пъпната връв, но явно е успяла да махне едната примка, та сега ми е малко по-спокойно. Тоновете са добри, нямам контракции. Чувствам се много по-спокойна, че ги правя от по-рано, най-вече заради увитата пъпна връв. Но ако няма никакви проблеми и лекаря препоръчва от 34, 35 гс си е напълно ок.
Много почна да ми тежи иначе... наистина става доста тегаво с всеки изминал ден. Но няма как Simple Smile
Кръвното ми беше 119 на 75, най-високото, което съм виждала  на апарат за кръвно Grinning Вкъщи го меря всеки ден и е максимум 110 на 70, а доста често и под 100 на 60. Явно и аз имам лек синдром на бялата престилка Simple Smile

Относно помпата и стерилизатора - аз също много дълго се чудех, защото искам да кърмя и се надявам да се получи. Въпреки това обаче реших да си взема и двете за всеки случай, като хванах доста добри намаления. Купих ги с идеята да ги продам после и така не ми се струва толкова безсмислена покупката им. Иначе избрах на Медела единичната електрическа помпа и на Филипс стерилизатор с функция сушене.

Момичета, а вие ще зареждате ли бебешка аптечка предварително и какво мислите да вземете? Имам предвид разни неща за пъпче, за носле, такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт