Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 032
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Днес си пуснах изследвания,  хемоглобина ми е паднал от 108 на 98, общ белтък 58,5. Най-вероятно ще имам и бактерии.  В понеделник съм на жк да видим какво ще каже АГ, но явно ще се наложи да пия желязо вече. Малко ме притеснява общия белтък, като е нисък какво се прави

# 91
Днес си пуснах изследвания,  хемоглобина ми е паднал от 108 на 98, общ белтък 58,5. Най-вероятно ще имам и бактерии.  В понеделник съм на жк да видим какво ще каже АГ, но явно ще се наложи да пия желязо вече. Малко ме притеснява общия белтък, като е нисък какво се прави

За общия белтък приемам протеин за бременни,а желязото го вдигам със спрейчето на Better You.При мен желязото падна след рязко падане на Б12,та и такъв си пръскам

# 92

Желязото и белтъка се влият повече от храната която се консумира, но имам спомен че доста често пишеше че се чувстваш подута, това също и знак за нисък белтък.
Определено трябва да се заемеш с храна богата на белтъчинш и протеини, знам че в тези жеги нее е много приятно да се тъпчем с месо и тн, но трябва-основно яйца(по възможност домашни), млеко, месо, също и изваря..
Ниския белтък по принцип не влияе на бебето, а по-скоро на майката.
Дори и да не се вдигне, няма кой знае какво да се случи, ако не се вдигне от храната, може да ти влеят чрез системи преди раждането.

Няма страшно като цяло

# 93
Хариом, при мен преди известно време уробилиноген в урината имаше, когато трупах жлъчни камъни, но има още варианти, така че ще те насочат, ако се налага допълнително изследване.
Елмазче, провери и желязото за всеки случай преди да започнеш да пиеш, защото при мен хемоглобинът вече е 80,а желязото е все така над норма. Та, да не си докараш беля допълнителна Flowers Four Leaf Clover

# 94
Хариом, при мен преди известно време уробилиноген в урината имаше, когато трупах жлъчни камъни, но има още варианти, така че ще те насочат, ако се налага допълнително изследване.
Елмазче, провери и желязото за всеки случай преди да започнеш да пиеш, защото при мен хемоглобинът вече е 80,а желязото е все така над норма. Та, да не си докараш беля допълнителна Flowers Four Leaf Clover

Права си chrissie, трябва да се провери и желязото, че доста често се случва вшсоко желязо и нисък хемоглобин, където причината е в ниските нива на витамини от група В и албумин и съответно ниския общ белтък, а #Елмазче беше споделяла че не приема витамини.
Но най добре ще прецени средящото Аг

# 95
Ако ви понасят, най-добре се усвоява от организма млечният и яйчният протеин.

# 96
При големия в края на бременността пих малтофер,  хемоглобина ми падна на 101. При малкия не съм пила нищо, той ми е с таласемия.  Витамини никога не съм пила, лошото е, че не обичам месо,  мляко ям сутрин с бисквити,  яйца чат пат и тях не ги обичам много. Най-вероятно ще ми изпише желязо. Не ми е излязла биохимията,  не знам какво е назначил аг. В понеделник ще видим,  да го вдигна малко хемоглобина,  че при първото секцио от 111 ми беше паднал на 87 и пак пих желязо. Може би затова се чувствам отпаднала,  а кръвното ми е 98/67

# 97
Water_nymph, честито!!! Пожелавам ви бързо, бързо да си се прибирате здрави вкъщи и всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

Момичета аз да попитам какво означава несквамозни епителни клетки в урината и уробилиноген пише + онз ден също имах норм.0.1 уробилиноген,но тези несквамозни клетки 😐.Утре съм при Аг и ще я попитам,ама все пак някоя от вас имала ли е?
Точно вчера и на мен ми излязоха тези несквамозни епителни клетки в урината и ме вкараха в джаза, за първи път виждам такова нещо. Не се притеснявай, не е нещо ненормално и притеснително, днес се консултирах с моята АГ и каза, че няма проблеми.

Иначе съм много доволна от профилактичните ми изследвания, които пуснах - хемоглобина ми се е увеличил от 112 на 119, общия белтък от 63.50 на 66.80, глюкозата ми е 3.99. Левкоцитите само са ми повишени и са почти 15, но АГ каза, че е ок до 15, а и CRP ми е ок. Холестерола и триглицеридите също са ми високи, което преди да забременея никога не е било, но АГ нищо не коментира, така че явно е нормално.
Днес бях на преглед и си взех последния болничен преди 45-дневния. Всичко е наред, бебка е почти 1900гр, единственото ми притеснение е, че продължава да си има двойно увита пъпна връв. Ноо.. нищо не можем да направим по въпроса за жалост, опитвам се да не го мисля много, много, но е трудничко.

# 98
Моето ЦРП е 5.9 ама май е от обрива защото еозинофилите и црп са завишени,миналия път обрива като беше възпален пак така стана,а той е от самата бременноат пуритус на бременността се казва

# 99
Water_nymph, как върви малкия Румен? Ти по-добре ли си? Видяхте ли се вече?

Изпращаме ти подкрепа, сили и обич! 💗

# 100
  • омъжена
Как е мъника Румена ? На теб дойде ли ти кърма или още не Water numph?
Моята микробиология е чиста. Но от биохимията малки ми беше 160 СУЕ а сега след ядене беше 50 дали да не си пусна пак на гладно..

# 101
Момичета, вие колко често усещате вашите бебчета ? Моето някой ден е много активно, друг ден едвам го усещам, чак се притеснявам… :/

# 102
  • au bout du monde
Всеки ден го усещам и то много.

Предното едва го усещах.

Пробиотик приемам през цялата бременност, а и след това смятам да продължа.

# 103
И аз го усещам много слабо в някои дни и започвам да се паникьосвам.
До сега дори не мисля, че съм усещала толкова силни ритници, за които вие говорите, много рядко мърда до толкова, че да го усещам все едно, че “ще изкочи” от корема ми.
В 31-ва седмица и 4 дни съм.

# 104
И аз го усещам много слабо в някои дни и започвам да се паникьосвам.
До сега дори не мисля, че съм усещала толкова силни ритници, за които вие говорите, много рядко мърда до толкова, че да го усещам все едно, че “ще изкочи” от корема ми.
В 31-ва седмица и 4 дни съм.
Аз съм в 31-ва и 6 дни. Вчера беше много активно, но днес съм го усетила само 3-4 пъти и се паникьосвам. Но се успокоявам, че както при нас има дни , в които сме по-енергични в други не.

Общи условия

Активация на акаунт