Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 453
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Ако става целия корем твърд и на топка, значи не е бебето. При мен поне са така контракциите. Ако е твърд обаче само, където е изпъкнало си е бебето.

# 241
  • София
Точно това исках да кажа че цялата матка се стяга

# 242
Здравейте, момичета ☺️ Бързам да се похваля, днес бях на 4D. Бебето си върви точно 32гс+2 дни, 1800гр., 40 см. Термин 16.10. Док каза, че всичко е наред, кръвотоци и тн. Имаме много коса и бузи 😊 Беше без забележки и сега се чувствам чудесно и спокойна.
Вече и аз ще започвам да пера и гладя, че нищо не съм подхванала 😂
За болницата мисля да си приготвя малка пътна чанта. Документи, бельо, хавлия, козметика, подплънки за гърди, зарядно и книга 😊 Дрехи за изписване на мен и бебе ще приготвя и ще оставя на таткото да ми ги донесе на предния ден.
За контракциите на мен ми помага все още като пия 2 Магнерот и си легна.

# 243
Аз пак да се оплача от тези контракций.......
Корема ми става твърд като камък казах на др Вецев и пак ме върна към 3х2 магнерот, но сякаш това нещо не помага самия корме ми става като топка и мноооого леко ме наболява ама супер леко.......... Иначе бебето си е активно главно вечер към 22ч
Най изпъкналата част от снимката е е твърда

Абсолютно по същия начин ми се получава и на мен. И ми се втвърдява целият корем и получавам точно такива твърди "топки" от едната или другата страна. Много зачести особено следобед.

Аз пия по едно прахче Диаспорал само, но и аз имам усещането, че почти не действа. Магнеротът не ми понася, а Диаспорала като увелича също не ми е ОК пада ми кръвното и имам разстройство... Иначе докторът ми каза да ги увелича на 2 на ден по 250мг.

Затова го карам на лежане главно и се опитвам да съм спокойна колкото мога. Но онзи ден бяхме в заведение на около 400м от вкъщи... Пак така ми се стегна всичко и едва се прибрахме. На няколко пъти спирахме дори се уплаших ще успея ли да стигна до вкъщи. Като не ми понася големи количества магнезий го карам на лежане и това е... Моля се всичко да е наред още няколко седмици.

# 244

Ето и при мен как се получава. Обаче не мога да преценя дали са контракции или бебето се протяга. Аз магнезий до момента не съм пила. В началото на септември трябва да си вземам 45-дневния и ще питам АГ. Случвало ми се е рядко до сега, много рядко. Но днес от сутринта до този момент, може би 5-6 пъти

# 245
R.D.777 Ей, значи имам чувството, че само аз и ти имаме проблем с магнерот и диаспорал 😂 Аз така си разбих стомаха и червата с тях, че над месец не можех да се оправя.

Аз пак да се оплача от тези контракций.......
Корема ми става твърд като камък казах на др Вецев и пак ме върна към 3х2 магнерот, но сякаш това нещо не помага самия корме ми става като топка и мноооого леко ме наболява ама супер леко.......... Иначе бебето си е активно главно вечер към 22ч
Най изпъкналата част от снимката е е твърда

Абсолютно по същия начин ми се получава и на мен. И ми се втвърдява целият корем и получавам точно такива твърди "топки" от едната или другата страна. Много зачести особено следобед.

Аз пия по едно прахче Диаспорал само, но и аз имам усещането, че почти не действа. Магнеротът не ми понася, а Диаспорала като увелича също не ми е ОК пада ми кръвното и имам разстройство... Иначе докторът ми каза да ги увелича на 2 на ден по 250мг.

Затова го карам на лежане главно и се опитвам да съм спокойна колкото мога. Но онзи ден бяхме в заведение на около 400м от вкъщи... Пак така ми се стегна всичко и едва се прибрахме. На няколко пъти спирахме дори се уплаших ще успея ли да стигна до вкъщи. Като не ми понася големи количества магнезий го карам на лежане и това е... Моля се всичко да е наред още няколко седмици.

# 246
  • София
А момичета, защо не пробвате с магнезиево олио, като не ви понася да го пиете? Аз лично не съм пробвала, но съм чувала, че може да помогне.

# 247
А този болничен за 45 дни преди раждането от кого се издава? От следящия АГ, нали? Моят преглед е няколко дни след като изтече болничният ми от комисията. Изчислиха ми точно датите, за да няма застъпване помежду им.
Като слушам колко неща сте направили и направо ви се възхищавам. Аз даже не съм сортирала дрешките от каката, със сигурност има бели бодита и ромпъри, подходящи и за момче. Отделно планирахме ремонт, който толкова се забави, че имам съмнения, че изобщо ще се осъществи. Но отказвам да се тревожа и за тези неща, достатъчно ми е, че каката продължава да има проблеми с хронична задна хрема, кашлица, трета сливица, а вече и такива със слуха. Идва ми да крещя от безизходицата, в която се чувствам, не знам дали е останал лекар, който да не сме посетили и никой не успява да изготви правилното лечение на третата сливица, ако наистина проблемът се корени в нея.
Някоя от вас посещавала ли е солна стая? Четох, че не е противопоказна за бременни, дори напротив, но при напреднала бременност е желателна предварителна консултация с лекар, а моята сега е в отпуск и няма да ми вдигне.

# 248
Ина Мина,за солна стая не знам,но помисли за агто ти сега е нещо изцяло маловажно,тоест дали ще отидеш или не все тая,ама какво значи няма да ми вдигне,защото е в отпус и кой аджеба носи отговорност,ако е нещо много сериозно,ще ми кажете ходи се на спешен,ами ходи се ама те не са запознати с цялата ти бременност.Не знам дали,защото моята Аг дори и през отпуската си ми писа да види как ми е кръвното,дали защото и в 10 вечерта ми е звъняла да уточним резултат от изследване,но не ги разбирам тия Аг,които с в отпуска все едно са търговци ,но това са доктори,които носят отговорност за човешки животи.не за 1,а за 2...

# 249
По принцип съм на същото мнение и макар че винаги съм много внимателна кога и за какво звъня, последният и всъщност вторият път, когато изобщо съм имала нужда и съм я потърсила за съвет беше относно предписаното лекарство за гъбички, се мъчех да я открия 2 седмици, като само в част от дните беше в отпуск. Не ми вдигна или върна обаждане дори когато преглеждаше в кабинета. Не очаквам да е 24/7 на мое разположение, разбира се, тя също е човек, но ако беше нещо спешно, трябваше да разчитам на дежурния в Селена предполагам, тъй като тя очевидно за мен беше неоткриваема. Честно казано наистина нямам идея с кого да я сменя, чета много положителни мнения за Ставрев младши, но той има толкова много пациентки, че се съмнявам да ми обърне повече внимание. Предишното ми раждане водеше Матев и като цяло съм доволна, с изключение на факта, че след операцията въобще не мина да види жива ли съм, независимо, че една от нощите беше дежурен и други неща в поведението и отношението му ме разочароваха след като мина операцията, затова дори не съм се замисляла да се обърна отново към него.

# 250
Здравейте момичета,
Аз днес цял ден съм в лабораторията, за съжаление. Реших днес  да пусна всичко, което ми беше назначено от АГ и отделно от Ендото. И разбира се, предвид постоянните коментари за морета (макар да ми е на 100 м, съм влизала веднъж и то още преди месец и нещо) , инфекции и т.н., реших да си пусна и една стерилна урина за всеки случай, която ще излезне сигурно другата седмица, но още в обикновената има левкоцити, което явно е признак за инфекция Sad
А за захарта всичко ми е наред, днес след взимане на кръв 4 пъти за профила.

За контракции незнам чесно казано дали имам, понякога ми се стяга корема, но по скоро мисля е от пълен мехур, някой скоро спомена че има болка и стягане, когато и се ходи до тоалетна, мисля че е нещо такова, пък и аз съм на Магнерод 3*1 заради крампи в краката. Но иначе и при мен има такива твърди места, където бебето се "пъчи".
Прането на дрешките и другите неща мисля като влезна в 9 месец тогава малко по-малко да пера и гладя, да оправя бакажа за родилното. А преди това съм се подготвила за пране и основно почистване на етажа (килими, пердета, дезинфекция и т.н.)

# 251
Тюлипа,при мен имаше левкоцити,че и кръв,защото не се бях мила и не бях пила много вода,стерилната излезна абсолютно чиста,така че не се настройвай,всичко ще е ок

# 252
Здравейте, има ли някоя от вас, на която са и казали, че плацентата и е 3-та степен на зрялост. Много съм се притеснила Disappointed

# 253
Здравейте, момичета! Пет страници изчетох, докато ви наваксам. Да видим какво съм запомнила като теми на обсъждане.
Първо да поздравя Water, за подобряванене състоянието на Румен. Още по-бързо да се стабилизира и скоро да си връща изгубените грамчета! Water извинявай, но не запомних къде си родила? Имаш ли (предполагам да) информация какво следва от тук нататък с Румен? Моята дъщеря я преместиха след 9 дни от неонатология с друго отделние за недоносени, където държат бебето докато не стане 2500. На нея й отне 38 дни да качи необходимите 1000гр. При мен кърмата също слезе някъде на 2-3 ден след секциото. Лесно изцеждах с ръчна помпа на Авент и прибирах във фризера, но не се справих особено успешно с тази задача и кърмата ми спря може би за около 2 месеца. Доста неподготвена и неинформирана бях тогава. Даже не знаех какво е коластра.
Относно чувал четата - такова с Василена не съм използвала, а може би трябваше, защото на 3 месеца като беше се случваше да си изрита одеалото, барабар с ританките и съм я намирала по голи кълки. Сега ми дадоха две чувалчета и ще ги пробвам. Пък ще преценя как е по-удобно.

А относно зодиите и датата на раждане - по принцип ми е интересно, но не съм вманиячена по темата. Обаче на едни приятели голямата дъщеря много се вълнува от тези неща и ми направи хороскопи за няколко дати, предполагаеми за секциото. За тази която най-ми харесва, ми каза да се роди до 13ч защото после не знам си коя планета отивала в някакъв дом и това щяло да пречи на детето да се изразява Joy Колко е така не знам, вероятно никак, но на мен ми е интересно...
Благодаря, Снеж! Родих във ВМИ(Хирургиите) в Пловдив. Щях в Пълмед, но от там директно ме пратиха тук. Нямам идея какво следва, още повече, че утре ме изписват и няма да си видя детенцето незнайно до кога. Докторката днес каза, че може би днес или утре ще спрат апарата. Като попитах за ориентировъчно време, отговори “нека мине първата седмица, пък ще видим”. Общо взети всеки ден ще се обаждам по телефона и така. В момента е 1520кг. Една акушерка каза, че трябва да стане поне 2200-2300кг, за да го изпишат. Аз от сега се настройвам поне за месец, пък ако се случи по-рано, ще бъда най-щастлива на света.
След като и ти си минала през това, би ли споделила извикаха ли те в болницата за няколко дена, за да свикнеш с бебето преди да го изпишат? Изобщо дават ли ти някакви насоки преди това или просто един ден отиваш и си взимаш детето? Много ми е объркано и нямам идея какви следва. Също така сега не знам дали да го записвам при личен лекар и педиатър от сега или след като го изпишат. При неонатолог ли трябва да бъде или обикновен детски лекар.
Изобщо ако някоя от вас има някаква информация от първо лице или близки, ще
Бъда безкрайно благодарна да я сподели!

# 254
  • до най-прекрасния мъж
ima-mina, аз също съм в Селена. При Ставреви съм, но таткото спря да практикува преди месец, засега временно. И останах само при Даниел. Винаги, дори преди отпуската си, ми е казвал, каквото има, по което и време на денонощието и да е, да му звъня. Налагало се е само един път, бях в 7 г.с. и лежах за задържане. Тогава той ме преглеждаше всеки ден, а бях пациент само на баща му по онова време. Не вдигна, но след 10 мин ми върна обаждане, нищо, че не беше в болницата и изчерпателно отговори на всичките ми въпроси. Извика ме в събота да ме прегледа и отново ми каза, ако има нещо, да му се обадя. Тогава реших до се запиша при него по ЗК и не съжалявам. Обяснява, обръща внимание, преглежда обстойно. Сега ходя през две седмици при него, че така ми идваше графика, когато ходех и при двамата. За момента съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт