Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 401
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Момичета наистина внимавайте с това но шпа. Постоянно го повтарям , но наистина това не са витаминки.
 Това лекарство отпуска и омекотява шийката и е опасно ако стане прекалено мека , може да доведе до аборт. В болницата като тръгне жена да ражда и й дават за да стане мека и да се изглади и да роди жената.
Шийката трябва да стои стегната и твърда сега. Още повече щом и ровено и бъркано вътре  аз лично не бих пила.

# 316
Момичета наистина внимавайте с това но шпа. Постоянно го повтарям , но наистина това не са витаминки.
 Това лекарство отпуска и омекотява шийката и е опасно ако стане прекалено мека , може да доведе до аборт. В болницата като тръгне жена да ражда и й дават за да стане мека и да се изглади и да роди жената.
Шийката трябва да стои стегната и твърда сега. Още повече щом и ровено и бъркано вътре  аз лично не бих пила.

При миналата бременност пиех но шпа 3 по 2 до 35 седмица(от 21ва ) сега със серклажа отново ми го включиха,но го пия при нужда.Питала съм в болницата не е ли опасно,отговора беше,че това са глупости.
Аз тая нощ бях с ужасни болки в левия яйчник,плюс левия хълбок.За хълбока нормално,но някоя с болки в яйчниците имала ли е

# 317
Еми окей щом са глупости , само че на някой жени с комплицирани шийки като мен например може да им навреди. Аз така знам от друга болница и лекари.

# 318
Еми окей щом са глупости , само че на някой жени с комплицирани шийки като мен например може да им навреди. Аз така знам от друга болница и лекари.

Не казвам,че си измисляш.Със сигурност всеки лекар е с различно мнение.
Казвам при мен как е било.Сега преди серклажа шийката ми беше 16мм с отворен канал,надали ако но шпа е било опасно,лекаря ми щеше да ми го изпише.
В болницата ми го слагала на инжекции,но бяха много болезнени и после ми го изписаха на хапчета.
Различни лекари,различни методи-може би това е обяснението Simple Smile

# 319
В крайна сметка имаш ли разкритие?

Контракциите спряха ли?
Нямам разкритие, нямам и контракции вече. Само дискомфорт от прегледа остана. Надявам се да няма последствия от него, щях да го откажа ако знаех, доктора само ми каза лягай да ти видя шийката. Преди са ми я мерили с вагинален и мислех , че и сега така ще направи Sad но уви. Докато се усетя и проверяваше с пръсти. Много много ми е притеснено

# 320
И мен проследяващия ми АГ ми гледаше шийката само с вагинален видеозон и ми казваше, че всичко е наред. Докато не отидох на друг лекар в 21 г.с., на който разреших да пипне. След мануалния преглед, установи, че е мека и с разкритие, на другия ден вече бях приета в болница за спешен серклаж. Закрепихме положението, надявам се всичко да е добре до края, но благодарение на този преглед, стигнах до тук.
Момичета, с какво мислите да обличате бебчетата за първите разходки, когато все още не е толкова студено за космонавт? 😏

# 321
Абсолютно подкрепям Baby Monkey. Предпочитам лек дискомфорт от КАЧЕСТВЕН специалист, който знае как и какво да провери. И при мен всичко беше ок, ама се оказах със смекчена шийка и влязох в болница. Установихме го след мануален преглед.

Относно но шпа, аз също съм на схема 3х2 заради контракциите, а в болницата ми биеха и инжекции. Та и аз съм на мнение, че ако смекчава шийката в никакъв случай нямаше да ми бият но шпа директно. Но както казаха преди мен различни лекари- различни методи.

Момичета, аз пък за първи път си позволявам да ви се оплача относно болки. До сега всичко съм смятала за един вид нормално при бременност - разтягане на матката, наместване на бебето и тн. Сега обаче имам дискомфорт/болка тръгващо от слабините към вътрешната част на бедрата. Като мускулна треска е. Не ме боли постоянно, а само при завъртане в леглото или надигане от легнало в седнало положение.
Дали това е от разтягането, нещо почнах да се шашкам. Почнаха да ми минават какви ли не мисли, след като чета, че момичета имат по няколко см разкритие без дори да разберат. 🤷🏻♀
На 3ти съм на преглед и е почти невъзможно да отида по-рано.

# 322
И аз я имам същата болка от около 10 дни. Бях на преглед и  АГ ми каза, че е нормално. Даже при някои жени я имало много по-рано. Надявам се, че всичко е наред и наистина няма проблем. При мен се появява като ставам от леглото или се завъртам и при ходене също.

# 323
Абсолютно подкрепям Baby Monkey. Предпочитам лек дискомфорт от КАЧЕСТВЕН специалист, който знае как и какво да провери. И при мен всичко беше ок, ама се оказах със смекчена шийка и влязох в болница. Установихме го след мануален преглед.

Относно но шпа, аз също съм на схема 3х2 заради контракциите, а в болницата ми биеха и инжекции. Та и аз съм на мнение, че ако смекчава шийката в никакъв случай нямаше да ми бият но шпа директно. Но както казаха преди мен различни лекари- различни методи.

Момичета, аз пък за първи път си позволявам да ви се оплача относно болки. До сега всичко съм смятала за един вид нормално при бременност - разтягане на матката, наместване на бебето и тн. Сега обаче имам дискомфорт/болка тръгващо от слабините към вътрешната част на бедрата. Като мускулна треска е. Не ме боли постоянно, а само при завъртане в леглото или надигане от легнало в седнало положение.
Дали това е от разтягането, нещо почнах да се шашкам. Почнаха да ми минават какви ли не мисли, след като чета, че момичета имат по няколко см разкритие без дори да разберат. 🤷🏻♀
На 3ти съм на преглед и е почти невъзможно да отида по-рано.

Не знам дали са опасни или нормални тези болки , но и аз ги имам и бочки в кръста също от днес имам отново .

# 324
Аз до онзи ден бях на 3х2 но шпа,според двете АГ при които ходя само бусколизин може да омекоти шийката мен в болницата ми праскаха по 4 нжекции на ден 2 папаверин и 2 но шпа,сега го спрях и съм само на магнезий,защото влизам в 36та,но и на мен ми казаха да не вярвам,защото аз не желаех да го пия,само хоракоито са с цервик недостатъчност или колонизация или не знам там как се казва не им се препоръчва

# 325
  • au bout du monde
    За моите болки ми дадоха по-силно обезболяващо, което пак не помага. Чакам за физиотерапия все още 😒

Следващият преглед е на 17. 09😁

За навън разходка зависи от времето. Цял ромпър и одеалце мисля, че ще е добре.

Ох малко остава и започвам да се вълнувам. Само ми се купуват разни неща. Първо трябва да сготвв и после тръгвам да зяпам магазини😀

П. П как мразя да готвя 🤐

# 326
    Като заговорихте за настроения и хормони, аз забелязах, че напоследък само ММ не ме дразни 😂 очаквах да е обратното😂 Родители, свекъри, познати, приятелките ми дори ме дразнят, не искам с никой да говоря, да ме разпитва, да ми дава акъли. Докато стане нашия апартамент сме при моите родители и хем ми е спокойно,особено той като е на работа,хем ме дразнят,искам да съм сама. И това постоянно как си,яла ли си, спала ли си направоо 🤯
     Само с него мога да говоря, без да ме хванат лудите. А уж не бях асоциална 🤣🤣
    Не мога и да се наспя, ставам постоянно до тоалетна, като се върна в леглото почват ритници, докато се унеса и става време пак да ходя🤷‍♀️А иначе ми се спи, нямам безсъние.
    Та, определено съм си крива и изнервена, а до скоро не бях така.

Такива болки имах около 20 г. с., точно като мускулна треска, опъване и болка при ставане/завъртане. При мен бяха само в ляво. Даже ходих извънредно при АГ, всичко беше ок с бебето, обясни ми, че се получават разтягания от растежа на бебето и матката. И на мен ми каза да не пия Но Шпа, но не каза защо. Пих Папаверин, заедно с Магнерота и за няколко дни спряха болките.
    Дано и при вас са от нещо подобно болките,да не е нищо сериозно.
    Сега ме мъчат кръста и гърба мен.

# 327
    И аз имам болки, но по-скоро са ниско долу в корема, това вече от няколко дни насам ми се случва. Контракциите и те се увеличиха тези дни, надявам се всичко да е наред, докато съм под карантина

# 328
    Момичета, моля ви за малко помощ. От 3 дни съм с ниска температура (до 37.4, но не я свалям по цял ден), кашлица и болки в гърдите. Направих един антигенен - отрицателен е. Писах и звънях на АГ, но тя е отпуск и не ми отговаря все още. Предполагам, че скоро ще отговори, но в това време си самоназначих парацетамол и Биозин мама. Бихте ли ме посъветвали да пия и нещо друго? Вие как бихте постъпили? Чували ли сте за такъв грип сега или сигурно е Ковид?

# 329
    • София/Севлиево
    Аз пък съм станала голяма ревла-и без повод мога да се разрева.
    Поне със спането нямам проблеми и ставам само по веднъж през нощта(дори е често чак към 6 сутринта).
    За разходки в топлото съм си приготвила 1 суитчър и една плътна риза с подплата на бебо,мисля и някакъв ватиран панталон да взема.Имам и 1-2 жилетки и 2 космонавта(които за мен са супер удобни,и поне Слави харесваше неговия едно време).
    Има някакъв вирус-детето и свекървата го изкараха...

Общи условия

Активация на акаунт