Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 446
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, моля ви за малко помощ. От 3 дни съм с ниска температура (до 37.4, но не я свалям по цял ден), кашлица и болки в гърдите. Направих един антигенен - отрицателен е. Писах и звънях на АГ, но тя е отпуск и не ми отговаря все още. Предполагам, че скоро ще отговори, но в това време си самоназначих парацетамол и Биозин мама. Бихте ли ме посъветвали да пия и нещо друго? Вие как бихте постъпили? Чували ли сте за такъв грип сега или сигурно е Ковид?
Да не те плаща, но аз така започнах, 3 дни поддържах 37-37,5 + кашлица. Започнах с биозин мама, авирон рапид, парацетамол и вит Ц. След като няколко дни не свалих температура АГ каза директно да започвам антибиотик и отделно ми предписа още витамини. По-добре си направи тест, защото личната ми каза, че терапията при ковид била различна.

# 331
Lollytea, обади се на ЛЛ след като АГ-то не отговаря. Има вируси постоянно, но ако се притесняваш може да си направиш антигенен тест, за да си сигурна.

# 332
  • София
И аз съм ревла, да знаете 🤣

# 333
Аз в този случай си приемам хомеопатия - бих взела осцилококцинум, който ми действа направо като антибиотик, топченцата под езика с интервал от храна и вода, а за кашлицата пак хомеопатичен Стодал сироп. Течно витамин С също. Ако се повиши температурата парацетамол. АГ ми е одобрил тези неща.

Момичета, моля ви за малко помощ. От 3 дни съм с ниска температура (до 37.4, но не я свалям по цял ден), кашлица и болки в гърдите. Направих един антигенен - отрицателен е. Писах и звънях на АГ, но тя е отпуск и не ми отговаря все още. Предполагам, че скоро ще отговори, но в това време си самоназначих парацетамол и Биозин мама. Бихте ли ме посъветвали да пия и нещо друго? Вие как бихте постъпили? Чували ли сте за такъв грип сега или сигурно е Ковид?

# 334
  • au bout du monde
На личния лекар звънни. Според мен ще ти даде направление за ПСР тест.

# 335
Абсолютно подкрепям Baby Monkey. Предпочитам лек дискомфорт от КАЧЕСТВЕН специалист, който знае как и какво да провери. И при мен всичко беше ок, ама се оказах със смекчена шийка и влязох в болница. Установихме го след мануален преглед.

Относно но шпа, аз също съм на схема 3х2 заради контракциите, а в болницата ми биеха и инжекции. Та и аз съм на мнение, че ако смекчава шийката в никакъв случай нямаше да ми бият но шпа директно. Но както казаха преди мен различни лекари- различни методи.

Момичета, аз пък за първи път си позволявам да ви се оплача относно болки. До сега всичко съм смятала за един вид нормално при бременност - разтягане на матката, наместване на бебето и тн. Сега обаче имам дискомфорт/болка тръгващо от слабините към вътрешната част на бедрата. Като мускулна треска е. Не ме боли постоянно, а само при завъртане в леглото или надигане от легнало в седнало положение.
Дали това е от разтягането, нещо почнах да се шашкам. Почнаха да ми минават какви ли не мисли, след като чета, че момичета имат по няколко см разкритие без дори да разберат. 🤷🏻♀
На 3ти съм на преглед и е почти невъзможно да отида по-рано.

Определено е нормално, това е тазовото дъно, което “се учи” да носи нова тежест (особено с първа бременност). Така ми го обясни лекаря, реално се разтягат всички мускули около кръста и седалището - най-вече между краката).
Моите болки са най-вече при ставане сутрин, като Пинокио съм, крак до крак и много бавно ставане..сякаш чувал с картофи нося 😁 след 1 час някъде всичко се намества.

Момичета, аз пак да питам - някой да препоръча педиатър в София?

# 336
Здравейте настоящи и бъдещи мами! Следя ви от самото начало, но не събирах смелост да пиша. На 28 год. съм, с първа много дълго чакана бременност, която трябваше да е инвитро, но в месеца, в който трябваше да започна процедурата, се оказах бременна след 4 години опити. Божа работа.. И сега расте много палава девойка, която почти не спи Grinning Термина ми е на 20.10. Надявам се да стигна до там и пожелавам на всички да успеем до финала!

Всички болежки, които описвате като кръст, срамни кости, контракции - всичко си имам Grinning и като ви чета се успокоявам, че явно е нормално за този период.

Нищо не сме подготвили за бебето, май ще стане в последния момент и съм доста притеснена, но пък куфара за болницата е готов и имам комплект за изписване. Grinning

# 337
Здравейте настоящи и бъдещи мами! Следя ви от самото начало, но не събирах смелост да пиша. На 28 год. съм, с първа много дълго чакана бременност, която трябваше да е инвитро, но в месеца, в който трябваше да започна процедурата, се оказах бременна след 4 години опити. Божа работа.. И сега расте много палава девойка, която почти не спи Grinning Термина ми е на 20.10. Надявам се да стигна до там и пожелавам на всички да успеем до финала!

Всички болежки, които описвате като кръст, срамни кости, контракции - всичко си имам Grinning и като ви чета се успокоявам, че явно е нормално за този период.

Нищо не сме подготвили за бебето, май ще стане в последния момент и съм доста притеснена, но пък куфара за болницата е готов и имам комплект за изписване. Grinning

Добре дошла Hug Имаш най-важното, не се тревожи. В първите дни бебетата имат най-голяма нужда от мама и от памперси Simple Smile

# 338
  • au bout du monde
Имаш цял септември да се подготвяш за бебето. 😏

# 339
Аз имам един глупав въпрос,но моля някой,ако е открил решение да ми помогне.Когато отида на лекар,дори мисълта за преглед м покачва кръвното,т.нар синдром на бялата престилка,някой сблъсквал ли се е иима ли нещо което помага,обмислям пай от мента дъвки не знам и аз вече какво и то се покачва до 140 на 80... като ми сложат апарата

# 340
Момичета какво да правя , гърдите са ми врели и тежки на моменти болезнение забелязах и 2-3 капчици коластра ли трябва да е и какво да правя? С предната бременност нямах такъв проблем , а кърма дойде 3д сляд секциото , но беше за кратко и нехранителна.

# 341
Нормално е да имаш коластра и по-рано, щом са ти горещи може да пробваш просто студен компрес за облекчаване. Нехранителна кърма няма, явно пак се е намерил някой "компетентен" да те "съветва". Има малко време до раждането, горещо ти препоръчвам, ако искаш да кърмиш разбира се да прочетеш книгата на Хедра или поне страницата ѝ в интернет, където има повечето теми. Също може да се обърнеш и към консултант по кърмене, има платени сертифицирани и безплатни, които помагат доброволно.

Ама как се ядосвам на такива твърдения за нехранителна кърма и как спряла за един месец примерно, ми то иска стимулация! Бебето на гърдите колкото и когато поиска. И да - в началото може да се кърми и 20 от 24 часа в денонощието.
Извинявай, нищо лично, просто съм много ЗА кърменето и искам да има колкото може повече кърмени дечица Simple Smile

Момичета какво да правя , гърдите са ми врели и тежки на моменти болезнение забелязах и 2-3 капчици коластра ли трябва да е и какво да правя? С предната бременност нямах такъв проблем , а кърма дойде 3д сляд секциото , но беше за кратко и нехранителна.

# 342
  • София
M_Oliviya, Тъкмо влитах със същото огромно възмущение за нехранителната кърма... Но ти вече си го написала. Grinning

Даниел Миткови, пробвай наистина със студени компреси. А за тежестта- мисля, че не е ненормално. Гърдите също се подготвят, наедряват, насищат се с кръв и тн..

Atanasova, Привет! Blush Ей сега ще те добавя на първа страничка.

# 343
Има малко време до раждането, горещо ти препоръчвам, ако искаш да кърмиш разбира се да прочетеш книгата на Хедра или поне страницата ѝ в интернет, където има повечето теми. Също може да се обърнеш и към консултант по кърмене, има платени сертифицирани и безплатни, които помагат доброволно.

А в тази книга се говори само и единствено за кърменето в пълния му смисъл или има съвети и насоки към майки, които поради една или друга причина нямат възможност (или желание ако щеш) да кърмят, но имат желание да поддържат кърмата си възможно най-дълго? С помпа. За помпите пише ли нещо?

# 344
  • София
_Snej_, чела съм я преди 2год и половина и не помня по същество много.
Щракнах ти съдържанието обаче. Blush

Ако искаш на лично мога да пратя повече снимки. (Или фейсбук ако имаш.)

А не схванах теб кое те интересува точно- хранене с изцедена кърма ли, а не от гърда? Защо да се поддържа лактация?

Общи условия

Активация на акаунт