Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Агресия в хипермаркет

 • 4 465
 • 60
 •   1
Отговори
 • Мнения: 26 536
Преди малко пазарувах в известен хипермаркет и се замесих в следния скандал:
Чух викове при закуските - охраната се опитваше да накара млад мъж да си сложи маската, а той на висок глас отново и отново повтаряше, че е ваксиниран и според законите на България имал право да не носи маска. Повтори го много пъти, това бяха точните му думи.
Снимах го, защото това е тема от обществено значение и имам право да изоблича наглото му поведение. Когато той и жената с него осъзнаха, че са заснети, ме последваха при стелажите с козметика и ми препречиха пътя от две страни, като настояваха да изтрия снимката. Тогава забелязах, че имат чуждестранен акцент (руски или украински).
Опитваха се да ме приклещат в един ъгъл - жената, която е доста по-ниска от мен, буквално ме избутваше с тялото си. Няколко пъти им казах да ме оставят да премина, но те не го направиха и продължиха да ме притискат, като жената се опитваше да се насочи към дамската ми чанта (където беше телефона със снимките). Определено се почувствах застрашена, а също и много ядосана от наглото им поведение.
Междувременно баща ми, с който влязох в магазина и който беше вече на опашката на касата, видя, че нещо става, дойде (обяснимо много ядосан), разбута ги и ме отведе при опашката, при което двамата ни последваха и продължиха да викат по нас, обвиниха ни че сме груби с тях, а те не били казали една лоша дума. Хората от опашките на касите им казаха да се махат, при което двамата си тръгнаха без да платят (предполагам, че само са ровичкали кроасаните без да вземат нищо, а може и да са се възползвали от скандала, за да крадат).

Реших да пусна тема, защото наскоро прочетох за подобно агресивно поведение (от ваксиниран член на обществото) в темата за Лидл. Явно вече трябва да се пазим и от тях. Снимката е коригирана, за да защитя личните данни на украинците (или каквито са там):


Това не е тема за вируса, а за агресията и наглостта. Снимката ще бъде публикувана и на други места (така че нямам нищо против да я махна от форума, ако трябва Simple Smile  ). Предполагам, че целият инцидент е заснет на камери и нямам нищо против, ако въпросните чужденци решат да ме съдят. Съгласна съм - в случай че видят това, така че да не си губят времето да ме заплашват).

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 01:36 от Tatti

# 1
 • София
 • Мнения: 16 044
Нямам думи.
Наглостта граници няма!
Лошото е, че чужди хора и интереси диктуват едно изкуствено насаждане и разделение, дори омраза между ваксинираните и неваксинираните.

# 2
 • Мнения: 1 783
Всичко хубаво, но правиш внушения, че ваксинираните са агресивни. Тези хора изобщо може да не са, а безхаберните са много по-вече от ваксинираните или преболедувалите. За България, имам предвид.
Иначе, съжалявам ,че си станала жертва на агресия.
Ваксинирана съм и в магазините влизам с маска.

# 3
 • Мнения: 3 606
Нямаш право да снимаш хората и да ги качваш по форумите.
Можеш да разкажеш и без снимки. Те за какво са ни?

# 4
 • Мнения: 26 536
Не правя внушения, а разказвам дословно какво се случи - този от снимката 50 пъти повтори викайки, че е ваксиниран.
Изглежда той си мисли, че това му гарантира някакви допълнителни права. Отгоре на това най-вероятно не е българин, кой знае какви екзотични версии на вируса разнася...

П.п. Снимката е редактирана, ако админите кажат, ще я махна. Може и те да я махнат, а аз ще я публикувам нередактирана на други места. Даже вече го направих. Ще си понеса последствията.

# 5
 • Мнения: 22 979
Тяхното поведение е било ужасно.
Но твоето също.
Нямаш право да снимаш хора без тяхното разрешение.
Надявам се да разберат и да те осъдят.

# 6
 • Мнения: 26 536
Имам право да снимам хора, когато нарушават обществения ред. 

# 7
 • Мнения: 3 158
Това нещо се предава като информация на полиция или на охрана в супермаркета. Мен не ме интересува, че в някакъв супермаркет, в някакъв град, някой си някого е овикал в ъгъла.

А и е селско да се разнасят непознати хора по форумите със снимки, че и да се хвали човек с тази селяния.
пфф

# 8
 • София
 • Мнения: 2 678
Има всякакви луди, те също пазаруват в магазини, ходят в банки, ГТ, навсякъде. Където си има охрана обаче, не ти е работа да се месиш. Според мен си търсила начин да се включиш в скандал и си го намерила.
Точно в хипермаркета да няма кой да озапти един мъж и една жена, абсурдно е. Имат си достатъчно охрана, СОТ, няма нужда клиенти да се бутат в проблема.

# 9
 • Мнения: 3 606
Не ми отговори за какво са тези снимки?
Има две вероятности, виждам, но не ги познавам, някакви си хора там. А ако ги позная какво? С камъни да ги замерям или да бягам. Наистина не разбирам.

# 10
 • Мнения: 2 737
Ако някой ме притиска и заплашва в супермаркет, ще извикам полиция. Това ми мнението.

# 11
 • Мнения: 274
Много сте им набрала на ваксинираните. Случвало ми се е да попадна на скандалджии, даже и удрящи, из големи магазини или транспортни средства, ама никой не е пускал снимки с два километра описания и натъртване за агресивни ваксинирани.
Като сте видяла, че са агресивни простаци, защо не повикахте охрана, ами се заехте да събирате материал за репортаж за "подобно агресивно поведение (от ваксиниран член на обществото)"?

# 12
 • Мнения: 26 536
Който не го интересува, може да не чете, нямам намерение да споря и не се стремя да заинтересувам някаква широка аудитория. Имам право да споделя случката - правя го.
 
На снимката се вижда, че човекът е без маска. Повтарям се: който не го интересува, може да не гледа. Има и друга снимка, на която се вижда как спори, но на нея има и странични лица, затова не я сложих във форума.
Ако смятате, че мястото на снимката не е тук, докладвате и готово.

# 13
 • Мнения: 2 737
Имам право да споделя случката - правя го.
А защо не извика полиция? Защо охраната не се е намесила? Не се заяждам, просто си представям случката. Млада (най-вероятно) жена е притискана и притеснявана от мъж и жена в магазин, баща и я издърпва на сигурно място, а двойката дори след това ги преследват..

# 14
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 9 426
Имам право да снимам хора, когато нарушават обществения ред. 
Не, нямаш. Има си служители, които следят за реда. Имаш право да сигнализираш.

Общи условия

Активация на акаунт