Агресия в хипермаркет

• 5 318
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Оф ма божеее, не разбра ли, че на никой не му пука, че някъде някой е ходил без маска и те е хванал точно като не си си изпила хапчето.  Давайт информацията в полиция и РЗИ и не ни занимавай с домисли, дали някой е откраднал нещо някъде или не, ние няма какво да направим по въпроса - нито ще ги издирваме с интерпол тези хора, че да ги бием в Украина, нито ще ходим да се разправяме в супермаркета да ги търсят.
Нито пък въобще знаем, дали това е истинската история, или бившия ти те е изнервил по телефона и си съчиняваш истории и ги постваш преди лягане в бгмамата.
Изтрий си темата и не се излагай повече.

# 31
  • София
Ех, тази агресия.
Абе хора нищо не делим. Всички сме хора, българи. Огорчавам се като чета толкова полярни мнения и такива нападки и от двете страни. Точно това целят, не разбирате ли?
Имаше наскоро обратния случай. Имаше статия в сайта на Нова, ама не ми се търси линка сега.
Някакъв нападнал и ударил жена в градския транспорт, защото му направила забележка, че е без маска. Или нещо такова беше.
Не мога да го разбера това. 😐
А специално лицата на хората не се виждат. Нарочно са скрити доколкото виждам.

# 32
Не, хамстерке, предпочитам да те докладвам, вместо да изтрия темата. Simple Smile И не пиши повече, щом не те интересува. От тук нататък ще докладвам всеки твой коментар в тази тема. 

# 33
Щом охраната не е взел мерки за нарушител в хранителен магазин, защо да не огласи случая авторката.
Никакво гражданско общество не сме.
Значи някой ще парадира брутално и ще нарушава закона, а ние ще нападаме хората, които са  в правото си да не се примиряват
Браво на авторката, така трябва.
Щом този, който е трябвало да вземе отношение, си е затворил очите.
Да се дава гласност на такива случаи. , докато органите ни не се задействат.

# 34
Магазинът е частна собственост.
Обществено място е площад,  улица или публично събитие.
Има право да снима, няма право да прави нищо със снимките, освен да си ги гледа вечер преди лягане.

Отделно, че вероятността някъде по вратата на супермаркета да има лепенка, която да забранява снимането, заедно с пушенето и всичките останали неща е 99,9%

Не се притеснявай. И да е частна, тя тъпо ще твърди че не е.
После ще каже, че и извънземна и ще иска доказателства, че не е.

Цитирай закона, а аз ще цитирам изключенията. Ако ще и сто човека да ми напишат.
Преди малко видях закона.
Нямаш право да снимаш, нямаш право да публикуваш из нета снимки. И да очерняш хората с клевети.
И няма да ти цитирам. Ако не си саката с пръстенцата, ходи си го намери.
Тя не само, че ги е снимала и разнася, ами и намекна, че са откраднали, не е видяла, ама предполага, де...
.... при което двамата си тръгнаха без да платят (предполагам, че само са ровичкали кроасаните без да вземат нищо, а може и да са се възползвали от скандала, за да крадат).
Дотук броя три нарушения.
Снимане без съгласие.
Публикуване на снимки без съгласие.
Клевета.
Да я намерят тези хора и да и го на*укат, че да стопли откъде изгрява слънцето.
Без значение дали са с маски, прашки или очила.

Не, хамстерке, предпочитам да те докладвам, вместо да изтрия темата. Simple Smile И не пиши повече, щом не те интересува. От тук нататък ще докладвам всеки твой коментар в тази тема. 

Извинявай на колко си годинки?

# 35
Щом охраната не е взел мерки за нарушител в хранителен магазин, защо да не огласи случоя авторката.
Никакво гражданско общество не сме.
Значи някой ще парадира брутално и ще нарушава закона, а ние ще нападаме хората, които са  в правото си да не се примиряват
Браво на авторката, така трябва.
Щом този, който е трябвало да вземе отношение, си е затворил очите.
Да се дава гласност на такива случаи. , докато органите ни не се задействат.

Много съм съгласна с теб. Това е и моето мнение!!!

Елора, мисля че прекаляваш. Изказът ти е също толкова агресивен и неприятен, колкото поведението на двамата туристи.

# 36
(към Елора) Постът ти съдържа обиди и е докладван. Бях пределно ясна - няма да споря за неща, за които смятам че съм права, още повече с хора, които обиждат, вместо да използват нормални аргументи.

# 37
Kaква е целта на темата? Аз непрекъснато виждам хора без маска, където е задължително да носят и това ме дразни. Но, ако ходя да им навирам телефона си в тях, съм сигурна ,че ще си изям боя. Така, че си нося маска, другите ги подминавам.
В случая, работа на охраната е да ги изведе. Всъщност, не съм и сигурна, че имат това право. Ако нямат право, не виждам и за какво правят забележка. То, в тая държава сме предимно с права.

# 38
Може да си снима, но няма право да публикува без съгласие на заснетите лица. Можеш да отнесеш досъдебно производство, без значение от естеството ма кадрите.

# 39
  • Далечният изток
Аз обаче на снимката виждам двама човека, които си вземат кроасани. На снимката не виждам скандал. Тоест ти ги снима преди да е започнал скандалът. Защото след скандала те са излезли от магазина доколкото разбрах, а не са се върнали да си вземат кроасани.
Ти си ги видяла в магазина, че са без маски и си снимала. После може и да е имало скандал евентуално...

# 40
Може да си снима, но няма право да публикува без съгласие на заснетите лица. Можеш да отнесеш досъдебно производство, без значение от естеството ма кадрите.

По кой състав на НК ще е производството?

# 41
    Без маски в хранителен магазин не е ли за глоба и от нарушителя, и от страна на магазина.
    И аз се интересувам по кой текст от НК се образува досъдебно производство

# 42
    Аз обаче на снимката виждам двама човека, които си вземат кроасани. На снимката не виждам скандал. Тоест ти ги снима преди да е започнал скандалът. Защото след скандала те са излезли от магазина доколкото разбрах, а не са се върнали да си вземат кроасани.
    Ти си ги видяла в магазина, че са без маски и си снимала. После може и да е имало скандал евентуално...
    В магазина има камери, дали някой вярва на написаното, няма значение - има доказателства.

# 43
    Съвсем не е сигурно, че заснемането на тези е незаконно:

Цитат
    Така, в теорията и българската практика се счита, че не е налице нарушение в следните случаи на заснемане в случай на:
        извършване на обществена дейност;
        присъствие на обществено място;
        наличие на изображение на лице, което е част от снимка, показваща събрание, шествие или пейзаж;
        редакционни цели при представяне на кадри от събития, представляващи обществен интерес;
        предварително получено възнаграждение за заснемане.

https://petkovalegal.com/%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0 … 1%81%D0%B8%D0%B5/

А тези са снимани на обществено място и без съмнение за илюстрация на събитие, представляващо обществен интерес.

Иначе лошото е, че с простаците просто няма метод за справяне. Става само с бой, ама е неприемливо... То затова нито охраната, нито полицията ще направят нещо.

# 44
    Има агресия, твоето поведение е агресия, авторке. Също насаждане на омраза. Дано тия дето си ги снимала те осъдят. И дано си научиш урока.

О, сигурна съм, че и магазинерите, които пускат снимки и записи на крадци насаждат омраза. И как само не ги е срам, вместо да насаждат обич към крадците...

Общи условия

Активация на акаунт