Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 567
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
От края на април 2020 до края на май 2021 ме тестваха всяка седмица в работа. В началото определено беше неприятно меко казано. Към края не ми правеше впечатление.
Когато ходихме с децата за антигенни сега преди пътуването до Италия, явно бяха наплашени. След теста казаха "Ама това ли било!"
Докладвам, че наборът е без никакви странични реакции след първата доза с изключения на болка около мястото на убождане при натиск.

# 121
  • софия
Сани, на техните години сама си бях пробила с медицинска игла и лед, пред огледалото вкъщи, още 3 дупки Grin От настоящата ми позиция на родител разбирам майка ми, която изпадна в нещо като ступор, когато ме видя Satisfied

Бих разрешила. По-добре да го направи в салон.
Мрън не иска още дупки, а за татусите е категорично против. Това е в момента, какво ще мисли по-нататък не знам.

# 122
  • София
Ролята на отговорната държава е да взема решения и да следи за спазването им.

Ей за това се подписвам с две ръце. Ама няма държава. Вижте какъв цирк е в НС. Няма държавници, а някакви псевдополитикани.

Сани, аз не виждам проблем да разрешиш втора дупка на ухото. Много момичета имат и то не по една. Ти си готина майка, не се прави на консерва Simple Smile

# 123
Ролята на отговорната държава е да взема решения и да следи за спазването им.

Ей за това се подписвам с две ръце. Ама няма държава. Вижте какъв цирк е в НС. Няма държавници, а някакви псевдополитикани.

То и аз се подписвам, но в случая ми идва в повече обществения натиск за масово тестване на учениците, при положение че никой, никъде в обществото не се тества така поголовно. Възрастните ще си живеем нормално, а децата два пъти седмично на тест. Абсурдно и лишено от логика. И лицемерно. Така не се ограничава зараза, просто се отчита една дейност, изхарчват се едни пари и готово. И не, не е панацея, а така сме се хванали за него, все едно ще приключим с всички проблеми.

Тестване при симптоми е напълно достатъчно. Министърът вчера каза, че при несъгласни родители (какъвто е случаят в БГ), децата ще се тестват само при симптоми. И така е логично и оправдано. И ми звучеше разумно човекът.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 10:31 от Анонимен

# 124
  • София
Да, ела да видиш сутрин в метрото какво е.... Един върху друг сме. Особено с лятното разписание....

# 125
  • София
За съжаление "държавата" е отражение на народа. Няма как само да се иска, трябва нещо и да се даде. По принцип говоря, а и конкретно. Честно казано не знам има ли решение, което би устроило всички. Аз няма да казвам какво бих правила, ако съм цар Simple Smile , както се шегуваме с моя приятелка, защото ще завърша на гилотината вероятно. Тестовете не са толкова страшни, но децата често са и безсимптомни. Моите имаха антитела, без някакво проявление, тук четох за още такива. При позитивен тест, класът се карантинира. И пак остават вкъщи. Докато се изреди целият клас може и да мине един срок. Отделно учителите ще са онлайн за карантиниран клас и присъствено за друг. Осъзнавам че е лошо да са вечно ДО, но разбирам причините. В нашата действителност толкоз.

# 126
  • София
Ти си готина майка, не се прави на консерва Simple Smile
.
Така мислели всички около щерката.И тя  недоумява.И отговаря на завиждащите приятели" да не ти е в къщата....Laughing"
Аз съм разрешила вече.Просто  ми стана любопитно какви са "модните или възрастови течения...Това с татосите и аз не го разбирам.Добре че и наборката не ги одобрява , та нямам питане  по тая тема.

# 127
  • София
Точно така, моето дете също се оказа с антитела, без никакво проявление. Обаче не успя да ни зарази. Аз специално никога не съм се дистанцирала от него. Joy Това поражда друг въпрос у мен - до колко разпространяват безсимптомните вируса?

# 128
Ssani, след дълга психоатака от страна на девойката, и  след резултатите от  НВО , Мони е с втора обеца🙂

Ходихме сутринта с мм да гледаме турнира по футбол за юноши.
Страхотни деца, страхотни!❤

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 11:01 от Biserka_a

# 129
  • София
Бисе, как е в Поморие? Още ли е същата лудница?

# 130
Мони, пълно е. Днес времето е променливо и решихме да разнообразим програмата🙂

# 131
Моето поиска и татуировка- малка, близо до китката, но му отказах категорично. Причината не е естетическа, а проблем, който има при натиск на кожата. Представих си какво би станало при татуировка.
Сани, ти за една втора дупка на ухото се притесняваш, а аз какви девойки в компанията му видях онзи ден....Онзи тип момичета, които са точно анти кифли, но е трудно да се определи защо нарочно са прикрили всичко женствено и прекрасно, което имат. Някакви вериги, много черен грим, страшни коси:joy:
п.п една приятелка е постнала във ФБ
Скрит текст:
"Ваксинираните чакат неваксинираните да умрат от корона. Неваксинираните чакат ваксинираните да умрат от ваксината. Напрегнато ще си е до края! "

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 11:17 от Amanda.D

# 132
  • Sofia
Доколкото разбрах  децата в Германия се самотестват.Явно не е някаква сложнотия, че и травмираща.Факт е че така изскачат заболели, но и  останалите  не стоят при всеки сигнал ей така за спорта затворени под карантина...
Подписвам се под поста на мама МОни с две ръце.
 И сега рязко ще сменя темата, че ме застигна ненадейно  питане  от щерката на тема-  мога ли да си продупча втора дупка на едно ухо...? Ха сега де.Май съм  по-голяма консерва за някои неща, но  се съгласих в крайна сметка.Не е на  носа, на пъпа или другаде, не е татос...На 15 втора дупка с дискретна обеца не е толкова драматично.НО се замислих - колко от наборите имат подобни мераци- реализирани или не
Моята има втора дискретна, разреших, въпреки че съм твърдо против пиърсинг и татуировки, отиде при лекар, който прави преди години другите две . Не е имало проблем. Носи миниатюрна обеца, дори от половин година е свалена.

# 133
  • София
Точно така, моето дете също се оказа с антитела, без никакво проявление. Обаче не успя да ни зарази. Аз специално никога не съм се дистанцирала от него. Joy Това поражда друг въпрос у мен - до колко разпространяват безсимптомните вируса?

ако не е риторичен въпроса ти - безсимптомните носители разпространяват почти точно толкова, колкото и симптомните. но оригиналният вирус имаше много по-слаба способност да заразява. алфа вариантът (британският) имаше по-висока способност да заразява от оригиналния ухански вирус, но все пак беше под 100%.
сегашният, делта вариант, казват, че е заразен колкото варицела - 100% при контакт.

затова през миналата есен имаше много случаи на хора от едно семейство, при които един се заразява, а останалите - не и нямат антитела. сега разправят, че няма да е така. Sad

# 134
Факт, няма детски доктор (кардиолог, ендокринолог, дори кожен), който да не казва това за голямата заразност. И да не преглежда детето изключително внимателно, с оглед че може да е карал безсимптомен ковид и да има последствия.
Иначе забавното е, че може пиърсинг и даунхил, ама тестване не Simple Smile стресират се децата Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт