Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 191
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
https://nova.bg/polls/view/308/  ето действителността.... Ще ми е любопитно колко  души са гласували

# 106
  • софия
https://bnr.bg/starazagora/post/101517688/roditeli-gotovi-na-pro … 5czyMzFE3o-Umuq4w

Дори до Перу не сме близо - https://btvnovinite.bg/svetut/prisastveno-ili-onlajn-prodalzhava … bnata-godina.html

В анкетата, пусната от Нова, и аз бих гласувала с "не". До тогава, докогато не се обясни кой ще се тества (няма смисъл да се тестват само 10 деца), как, на какъв период, кой ще плаща, каква ще е санкцията/действието при определени стойности, резултатът ще е този и това е напълно обяснимо. Все едно да се подпишеш на празно пълномощно.
Иначе мнението ми е написано от Мони Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 09:42 от zvаnchе

# 107
  • София
Вече почват да изнасят статистика за процента заразени ваксинирани.

# 108
  • София
Аз пък и друго се дразня вече. Слушах го вчера Денков. Ако родителите са съгласни ще се тестват децата, ако не само тези със симптоми. Айде стига вече. Казва се, че за да има ПО децата трябва да се тестват 1-2 седмично и това. Всеки да си прецени. Ако не иска има право на ДО. Съжалявам крайна съм, но това мисля, пък и си го казвам без да съм политкоректна Simple Smile. Аман вече от криворазбрана демокрация.

# 109
  • у дома...
Кунчев, като го попита водещата по Нова, защо лятото никой не е следил за прилагане на мерките по морето и заведенията, много ловко смени темата. Иначе жената си го попита - "Всички видяхме и знаехме какво става там. Вие не сте ли виждали и защо чак сега са проверките?". Все едно нищо не го пита.

# 110
  • София
време беше да почнем да осъзнаваме, че сами сме си виновни за участта на децата ни - ние, като общество.
колкото и да го отричат и да си затварят очите част от хората, пандемията е факт и животът ни се промени за дълго. не може да се живее както преди, колкото и да ни се иска. връзката между нашето поведение и факта, че децата ни учат онлайн вече трета учебна година е съвсем пряка. най-умната нация в света...
Не е точно така. Не е необходимо да вменявате вина. Миналата година, когато нямаха и 10% имунизационно покритие, децата в тези държави отново си ходеха на училище - тестваха ги два пъти в седмицата (Австрия), ходеха през ден на училище (Белгия), стояха на отворени прозорци (Испания), стояха с маски в клас (Франция). Има ли воля, има и желание да се намери решение. Ако нашето правителство имаше желание да НЕ затваря училища, щеше да намери начин и пари. Дори в САЩ (уж, най-демократичната държава) принуждават учителите да се ваксинират. В Бг според един медиен директор на у-ще, върху учителите не трябва да се оказва натиск, за това дали да се ваксинират - личен избор било. Е, тук демокрацията е на високо ниво, няма що.
[/url]

значи всъщност е точно така, както съм го написала Simple Smile и вашите думи само го потвърждават. начинът децата да ходят на училище, е да се възприемат и спазват наложени мерки. държавата ни опита плахо в началото да наложи някакви мерки, но бързо подви опашка под натиска на гласовитите и алчни гилдии. а обществото с какво помогна? колко хора възприеха отговорен стил на живот или се ваксинираха? колко хора носят правилно маски на закрито? колко хора спазват карантина? държавата, та държавата... държавата ни не е тоталитарна и не може с огън и меч да налага политиките си. хората трябва да участват също.

бг обществото хем не признава пандемията, хем не иска мерки, маски, ваксини, затворени кръчми, тестове, карантиниране, хем иска да няма пълни болници, да няма никакъв проблем и децата в клас, ама без маски, без тестове и с китка зад ухото. ами няма как да стане така. та връзката си е съвсем пряка.

Едит: една статия от вестник "Сега", която излага подробно и аргументирано същата теза.

https://www.segabg.com/category-observer/6-nepreodolimi-problema … ovata-covid-vulna

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 10:20 от jam

# 111
Задават въпроси които им изнасят. А въпроси като служители в магазини, опашките в тези магазини в пиков час, градски транспорт пак в пик, местното индийско население. и т.н …… Децата са им най- малкия проблем. Ей затова се ядосвам  - децата та децата.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 11:55 от ratridi

# 112
  • софия
Вече е кристално ясно, че никой не иска да взема непопулярни решения. Всеки иска и .... вътре, и душата в рая. Ами няма такъв филм! Ролята на отговорната държава е да взема решения и да следи за спазването им.

# 113
Точно казано Звънче. Но отговорни действия , а не едни да страдат заради други. Аз ще се блъскам в метрото, а детето да ме пази у дома. Е не ми е ОК. Дори ми е смешно и имам горчивия вкус че ме правят на будала.

# 114
  • София
Е чак пък два пъти седмично да ги тестват - айде няма нужда.
Според мен на първо време могат да тестват всяко дете при първи симптоми при медицинското лице в училище примерно. Също и учителите.
Защото каквото и да си говорим миналата година децата си ходеха и с някакви симптоми на училище и иди разбери настинка ли е, коронавирус ли е или някакъв друг вирус.
За себе си не знам дали съм съгласна всяка седмица да се прави антиген на младежа. Ако измислят законово как да го правят с тези близалки, не бих имала проблем.
Трудно ми е да проумея и с какво ваксинирането ще промени картината на разпространение - предвид че и ваксинираните разпространяват и се разболяват. Пследно не разбрах за преболедувалите - и те ли разпространяват?

# 115
  • sofia
Здравейте, дами!

Чак на 7-ма страница ви "догоних", но поне не съм пропуснала цяла тема Smiley

Работодателят на мъжа ми дава 200 лв или два дни отпуск на тези, които се ваксинират. От техния "цех" само 3-4-ма са се възползвали. Та явно и това не е достатъчен стимул.

Личното ми мнение е, че ваксините не са панацеята, за която се представят. Точно, както противогрипните ваксини не са за "обикновения" грип.
Нямам против да се тестват децата, че и възрастните на определени периоди и да се спазват елементарните мерки. А не като се направи забележка на някого в градския транспорт да си сложи маската, той да почне да обяснява как бил ваксиниран?!

Учителите в момента се скъсват да ходят по обучения, че и претенции къде да са даже имат някои. Да приключва тоя проект за квалификация на учителите, че ми писнА.

ПП: от 1 час пиша поста и вече може да не е "актуален" Satisfied

# 116
Учителката по музика на едното ми дете беше казала, че обича ведри, позитивни хора, а не  мърморещи и мрачни, които правят забележка за маските в градския транспорт:relieved:

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 10:08 от Amanda.D

# 117
  • София
Доколкото разбрах  децата в Германия се самотестват.Явно не е някаква сложнотия, че и травмираща.Факт е че така изскачат заболели, но и  останалите  не стоят при всеки сигнал ей така за спорта затворени под карантина...
Подписвам се под поста на мама МОни с две ръце.
 И сега рязко ще сменя темата, че ме застигна ненадейно  питане  от щерката на тема-  мога ли да си продупча втора дупка на едно ухо...? Ха сега де.Май съм  по-голяма консерва за някои неща, но  се съгласих в крайна сметка.Не е на  носа, на пъпа или другаде, не е татос...На 15 втора дупка с дискретна обеца не е толкова драматично.НО се замислих - колко от наборите имат подобни мераци- реализирани или не

# 118
  • Пловдив
зазу, не толкова. Защото те не могат да се заразят лесно, или поне 95% от тях. 5% не ги хваща никаква защита, то е ясно.
В Парламента говорят по темата.
Малката щерка има такива мераци, ама е малка и просто си говори. Набора, бидейки момче, не. Аз съм и много против татусите, ама там как ще се боря, не знам. Не мога да бъда толкова демократична, да дойде един ден 15г. пикльо с тату. Имаме такива приятели, много демократични, татуира се, обица сложи сина им, не учи висше, че не иска, сега на 23 се жени. Ще се гръмна. Толкова са ми свързани тези неща, чееееее 🤣🤣🤣

# 119
Защо не. Тя е на 15. Остават 3 години и край с питането.  На тази възраст децата какви неща вършат , та една обица.

Общи условия

Активация на акаунт