Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 183
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
В ромските махали по- лесно може да се повлияе, достатъчно е да се убедят пасторите да не провалят работата на здравните медиатори.

# 76
  • у дома...
Срещу съответната сума или някаква друга "услуга".

# 77
Не знам дали са точно от махалата, но всички, които ходят да работят по чужбина се ваксинираха още пролетта, а от май заминаха да събират реколтата по чужбинско.

# 78
  • София
Нямате изчитане, а и имам много работа преди отпуската.

Определено се вдигна шум днес с писмото и отразяването му в медиите. Навсякъде ми изскачат новини за учебната година. Но май решението е политическо и пак ще ни изиграят нещо. А и досега МЗ винаги се е налагало над МОН.
Но пък чух, че ресторантьорите ще въстават пак срещу последната заповед и ще искат 100% капацитет без условности. 😡

Снощи и аз дръпнах вдъхновяваща реч на децата как въпреки ДО трябва да са сериозни и отговорни (взето от Шмърци) и те обещаха да са такива. 😀много не им повярвах.

# 79
  • София
Рени, то с веднъж не става. 😂
Важното е да сме упорити и напоителни!

# 80
  • София
Не знам дали съм единствена, но и пет пари не бих заложила на резултат от вдъхновяващи речи пред тийнейджъри. 😆

# 81
  • Sofia
Аз не залагам и на никакви вдъхновяващи речи за възрастни също...

# 82
Аз тийнейджъри нямам, за вас не знам. Joy

Днес, докато бях забила поглед в компютъра и слушах музика, абстрахирайки се от всичко заобикалящо, по едно време се обръщам и гледам бащата седи на детско столче до сина си и му обяснява нещо по задача, която му е възложил да прави. Значи такава симпатична картинка бяха. Чак на мен ми стана мило. Joy

# 83
Де и моят син да имаше такъв баща...за съжаление ми е отредено да съм доброто и лошото ченге и всичко останало . Sad Това ми тежи повече от ДО. Но уви. Това е положението.

# 84
  • Между гори и планини
Моя мъж не може да обяснява хубаво, нерви се сякаш той като знае нещо и други го знаят. Дори по английски е абдикирал. Единствено обяснява някоя засукана дума.
То не че аз съм велик педагог, но имам по- добър подход и правя добри асоциации. Явно едно време когато играехме на тази игра ми е повлияло добре.

# 85
🍀HAPPY 🍀, вероятно баща му няма с какво да допринесе на този етап от обучението му? Вероятно на по-късен биха могли да се променят нещата?

Аз съм като мъжа на Доня - търпение никакво нямам, а пък ако това, което съм обяснила не е разбрано от първия път... Казвала съм и друг път, че за учител не ставам. Докато ММ е пълна моя противоположност - толкова е спокоен, внимателен. Само веднъж по време на подготовката за НВО му се ядоса на синковеца, че не знаеше нещо, което му беше обяснил предходния ден 327 пъти, но и това имаше своя ефект - научи го. Joy

# 86
  • София
Ми как да ви кажа - никой не е длъжен да разполага с вродени педагогически таланти. В случаите, в които са налице 2 броя родители, все единият ще го бива повече в това амплоа. Но пък много хора си гледат децата сами и в тези случаи също не е вселенска обезателност да се справят добре като учители на децата си.
А по принцип живеем в общество и колкото и да си мислим, че успяваме да се спасим поединично в идиотски ситуации като тази, това неизменно е илюзия. Винаги всичко се връща като бумеранг.
Ето сега чета във ФБ групата един човек, явно има и юридически възможности за обжалване на заповеди разни.
Та колкото повече успеем да действаме като общност, толкова повече ще спечелим всички.

# 87
  • София
Гледах и аз по БНТ за началото на учебната година в някои европейски държави. Обаче какво прави впечатление. Навсякъде има или маски, или тестове, някъде и двете. И второто, което е още по-важно. Във всички тях ваксинационното покритие за страната е над 50%. Не чух за коя точно казаха и над 20% от учащите над 12 години.
Нашето ваксинационно покритие колко беше? 20% още не сме стигнали. Ваксинираните ученици за всяко училище сигурно се броят на пръстите на ръцете ми. Тестове не щем, а и пари нямаме за тях. Маски не щем. Нищо не щем. Самите ние като общество. Управляващите са ясни. Ами при това положение децата в "дискриминираната" Европа ще си учат присъствено, а нашите, на най-умната нация в света, ще си откарат за поредна година ДО. Не е просто да ме яд. Бясна съм, защото касае децата ми. Касае всички деца, с които и аз моите, ще трябва да живеем заедно години наред в този батак, който сме си създали.

време беше да почнем да осъзнаваме, че сами сме си виновни за участта на децата ни - ние, като общество.
колкото и да го отричат и да си затварят очите част от хората, пандемията е факт и животът ни се промени за дълго. не може да се живее както преди, колкото и да ни се иска. връзката между нашето поведение и факта, че децата ни учат онлайн вече трета учебна година е съвсем пряка. най-умната нация в света...

# 88
  • Стара Загора

Чудя се вече и аз дали да не запиша детето на английски.
Аз вече я свърших тази работа, края на м.юли ходихме да му проверят нивото на английски защото той никога не е бил в школа. Оцениха го на В2+....той поиска да ходи и сега си ходи два пъти седмично по час и половина. Ще видим за учебната година, но освен да купувам пак нови нощници и ....да плащам на годината английски.
Добро утро и благодаря за темата

# 89
  • София
време беше да почнем да осъзнаваме, че сами сме си виновни за участта на децата ни - ние, като общество.
колкото и да го отричат и да си затварят очите част от хората, пандемията е факт и животът ни се промени за дълго. не може да се живее както преди, колкото и да ни се иска. връзката между нашето поведение и факта, че децата ни учат онлайн вече трета учебна година е съвсем пряка. най-умната нация в света...
Не е точно така. Не е необходимо да вменявате вина. Миналата година, когато нямаха и 10% имунизационно покритие, децата в тези държави отново си ходеха на училище - тестваха ги два пъти в седмицата (Австрия), ходеха през ден на училище (Белгия), стояха на отворени прозорци (Испания), стояха с маски в клас (Франция). Има ли воля, има и желание да се намери решение. Ако нашето правителство имаше желание да НЕ затваря училища, щеше да намери начин и пари. Дори в САЩ (уж, най-демократичната държава) принуждават учителите да се ваксинират. В Бг според един медиен директор на у-ще, върху учителите не трябва да се оказва натиск, за това дали да се ваксинират - личен избор било. Е, тук демокрацията е на високо ниво, няма що.
А във ФБ групата изчислиха, че за тестване на учениците 2 пъти седмично през цялата уч. година ще са нужни около 320 млн лв., това е цената на 2 х парламентарни избори в България...
Медийна кампания щели да иницират и финансират, това измислиха за толкова време, тепърва ще обясняват ползите от ваксинирането на обществото, след почти две години...
Pfizer: Вероятно ще се появи нов, устойчив на ваксините вариант на COVID-19
Уф, не ми се говори повече, че ....

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 07:16 от BFF_

Общи условия

Активация на акаунт