Обсъждане на имотни обяви-24

• 39 507
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
По принцип пералня където и да се сложи си шуми на съседите. Ако не я пускаш след 10 или айде 11 не мисля, че е проблем.
За пералнята все пак трябва да се съобразяват с тихите зони, които са проектирани от архитекта. Не случайно перлня или сушилня не се слагат в спалня - така се пречи на съседите и отстрани и отгоре/отдолу. Отделен въпрос е, че след 22ч и преди 8ч е забранено тъй или иначе.

# 76
Все си мислех, че пералня не се слага в спалня, защото там няма вода и канализация... За сушилня не знам дали има проблем да е в спалнята (ако някой наистина иска), те макар да издават шум, не са такива вибрации като при центрофуга (особено при небалансирано пране). Има освен това разни подложки за пералня, които минимизират предаваните надолу вибрации.

# 77
Дали пералнята със сушилнята ще са в банята или от другата страна на стената в нишата в коридора, наречена склад, е все тая от гледна точка на шума. Дори в коридора, като е пред/до/срещу спалнята, е по-шумно отколкото в банята, защото има само 1 врата, а не 2.

Ако има място в банята, винаги бих предпочела да са там двата уреда. Все пак в банята има и сифон, ако протече. Отделно си има изпарения. Но това са си мои лични предпочитания и аргументи, не обвързвам никого с тях, нито пък давам съвет.

# 78
Ааа, давайте, давайте. Ето ние имаме складче в коридора, което е за пералня и бойлер, има изведени кабели, но си говорихме да направим там портманто, че иначе няма къде като се прибере човек да си остави якето и обувките и понеже баните са достатъчно на размер в едната може да се сложи пералнята, но аз се замислих, че ако шумят, евентуално отдолу и отгоре ще има мрънкане.
Бойлера твърдо в банята ще сложа. На сестра ми е хоризонтален и ми харесва как изглежда. Не биг го сложила в шкаф в антрето, един познат така се наводни, та голяма беля му се отвори.

# 79
Според мен най-важно е да се съобразяваме с часовете. На нашите съседи не ми се струва, че пералнята им е в спалнята, и пак си се чува в 1-2 през нощта като я пуснат. Даже не знам как на тях самите не им пречи.

# 80
  • Sofia
Дали пералнята със сушилнята ще са в банята или от другата страна на стената в нишата в коридора, наречена склад, е все тая от гледна точка на шума. Дори в коридора, като е пред/до/срещу спалнята, е по-шумно отколкото в банята, защото има само 1 врата, а не 2.
Това е валидно ако има твърда връзка между двете - т.е. стената да я ползвате за предаване на вибрациите, нещо, което естествено не е добра идея. Иначе, една допълнителна 25см стена шумоизолира много и не е едно и също.

# 81
Именно това и аз си мисля - в миниатюрното антре като сложиш пералнята и сушилнята, по-малко ли ще шумят и на собствениците, и на съседите, отколкото ако са от другата страна на вратата в банята? То шумът си се разнася така или иначе, особено вечер или следобед, когато е по-тихо.
Иначе новите перални са сравнително тихи, в сравнение със стара разбрицана пералня. Имам една такава стара, чакам сама да сдаде багажа, че е като реактивен самолет. Но аз никога не я ползвам вечер или нощем. До 22 ч. най-късно, дори до 20-21 ч. максимум каквото е трябвало да бъде изпрано и изсушено е приключило. Нали след това трябва да се извади, сгъне, прибере, пък и аз съм човек. Laughing

Не разбрах за каква твърда връзка става дума, ама пералнята, че и сушилнята на центрофуга си бучат достатъчно и вибрират, поне на пода. А преградните стени са по 12 см. в новото строителство, мисля. Допълнителна шумоизолация ще изяде, за съжаление, и малкото налични сантиметри.

# 82
О, 25 см изолация е невъзможно да се слага, то мястото е точно колкото за пералня. Аз по-скоро ще се лиша от отделни уреди и ще вземем комбиниран, но няма начин да изолираме на такава дебелина.

Нашата сушилня е в антрето ни и като има дреха с цип или копче голямо дрънкане настава.

# 83
  • София
Как се стигна до обсъждане на шума на пералнята и сушилнята?

Не са по-шумни от абсорбатора на максимална степен или от телевизора на нормално ниво на звука. Да не говорим за прахосмукачката.
Нормални звуци от обитавано жилище.

Не се шуми нощем, то е ясно.

# 84
  • Sofia
При мен тихата зона е отделена с 25см тухла от хола и втората баня, но зависи от архитекта и строителя. Под твърда връзка е всяка такава бетон-бетон, тухла-бетон и т.н. Силно желателно е мястото за перланята да е разделено с шумопоглъщаш материал (против вибрации). Има и системи за това на не особено високи цени, като се има предвид, че ви трябва макс за 1.5кв.м. Като цяло над замазката (съответно под пералнята) се поставя такъв материал в дадената зона и така се предполага, че много по-малко вибрации ще се разпространяват към конструкцията на сградата.

Да доуточня - най-големия проблем са вибрациите и те са тези, които се чуват най-много в съседните стаии или в комшиите. Високочестотния шум се изолира достатъчно и от нормалните тухлени стени. Както казах при 25см още по-добре.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 21:59 от julian

# 85
  • София
Здравейте,

търся мнение (за инвестиция).

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16299771854992 … k=72hbqu&f1=1

# 86
Не мога да коментирам цената, защото не следя жилищата в Младост, но е приличен, нормален да го нарека 3-стаен апартамент, който може да се дава под наем без сериозен ремонт.
Аз лично не бих договаряла с обзавеждането, определено не е моят стил, особено холните мебели, включително всички икони (тотално ме депресират!), в спалните са масови мебели, не си заслужават особено да ги оставиш. Гаражът е добре, че е включен в цената, той си е голям плюс.

# 87
  • София
Не мога да коментирам цената, защото не следя жилищата в Младост, но е приличен, нормален да го нарека 3-стаен апартамент, който може да се дава под наем без сериозен ремонт.
Аз лично не бих договаряла с обзавеждането, определено не е моят стил, особено холните мебели, включително всички икони (тотално ме депресират!), в спалните са масови мебели, не си заслужават особено да ги оставиш. Гаражът е добре, че е включен в цената, той си е голям плюс.
Не са склонни да го дадат без мебели. Не е моят стил, определено, но в цената се включва всичко (без иконите и книгите). Искат просто парите и да дадат ключовете. Това е.

# 88
Е, трудно ще намерят наличен купувач, който да харесва този стил мебели, апартамента и района едновременно. Ако може да се преговаря за цената, можете да се пробвате да свалите нещо, с идеята, че след това ще продадете мебелите примерно на някой антиквар, някакви пари ще вземете, но ще трябват и още за ново обзавеждане, поне на хола.
Зависи, разбира се, каква е цената на сходни апартаменти в района без обзавеждането в цената и дали много са сложили отгоре заради обзавеждането.

# 89
  • София
Преобзавеждането ще е във всички стаи. Просто не виждам какво ще оставя. А и кой ще го купи това чудо? Трябва да търся да го подаря на някой и то този някой да си осигури транспорт. Иначе цената не е лоша. В този район на Младост цените са подобни.

Другото ми питане е за тази обява. Цел- живеене.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j16250910570400 … k=72hp6u&f1=1

Общи условия

Активация на акаунт