Обсъждане на имотни обяви-24

• 39 271
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,

Какво е вашето мнение за покупка на жилище в много ниска ЕПК сграда, 3-4 етажа? Харесахме апартамент в Стрелбище в такава сграда, но ни притеснява това, че е ЕПК, по-скоро от гледна точка на ликвидност. Повечето хора, сякаш приемат ЕПК, като компромис заради малко по-ниска цена, макар, че от година гледам цените в Стрелбище и читавите ЕПК апартаменти са на същата цена като тухлите.

# 691
  • Вече на светло в София
Не съм чула ЕПК на 3 или 4 етажа, то и панел с такава етажност няма.

# 692

Това какво е?

# 693
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, на панел прилича. Това е на Бигла в Лозенец май, срещу НПМГ.

# 694
Този, който харесах се намира в блок 92 в Стрелбище, говорих с няколко човека, които живеят там, казаха, че е ЕПК.

# 695
Нищо им няма на ЕПК-тата, чудесни са като конструкция, не се чуди, ако е заради това.
За тази обява питаха преди няколко страници, може би са се отказали. Аз лично не бих се отказала. Но ти си решаваш.

# 696
  • Отвъд алеята зад шкафа
Оглед правихте ли?

# 697
Хм, на панел прилича. Това е на Бигла в Лозенец май, срещу НПМГ.
И на мен на панел ми бие, с тия тънки стенички между балконите.
В тая част на Лозенец (от Вапцаров надолу към Джеймс Баучер и Черни връх) е нормално да е 3-4 етажа, там целия квартал е толкова висок. Като се замисля там БЛД имаха една сграда ново строителство (нещо си Гардънс беше), ама не съм гледал колко е висока - ще е интересно дали са се спрели на 4 етажа.

# 698
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сикрет Гардън е 8 етажа. В Лозенец има и няколко ЕПК-та, по 15-тина етажа. Но като цяло е по-ниско строителството.

# 699
Мисля че Сикрет са взели 8 етажа заради височината на съседния факултет по физика. Иначе всичко друго наоколо е по-ниско.

# 700
  • Sofia
Не съм запознат с градоустройствения план на София, но навсякъде, в районите с нарастващо население в световен мащаб котата се вдига и няма значение какво е имало като височина наоколо - иначе и след 200 години няма да има по-висока сграда от двуетажна къща, тъй като така са били някога. Непрекъснато се вдигат и е нормално. Днес има само ниски къщи, след 10 години ще е разрешено до 4ти етаж, след още 10 до 8ми, а след 50 години ще има небостъргачи. Странно ми е, как хората очакват да си купят апартамент на 8ми, последен етаж с гледка (много по-високо от съседните къщи) и след 5 години да се цупят, че пред тях е построен 12 етажен блок и им закрива "гледката". В големите градове това е естествен и непрестанен процес.

# 701
  • Варна
Естествено, че ще се цупят, не е приятно. Иначе е... как да кажа... прогнозируемо. Ако в посока гледката пред блока ти има буренясал парцел, складове или стара къща, то е повече от ясно, че гледката няма да е вечна. Но има и обекти, които са с нескриваема гледка (поради топографските характеристики на земята) и апартаментите в такива сгради логично са по-скъпи. Или ако си купиш апартамент на 10тия етаж а пред теб има 8 етажен блок, то също е ясно, че няма да го съборят и да вдигнат по-висок.

# 702
https://green-city.bg/

Някой запознат ли е с работата на инвеститора? Много съмнително ми се вижда всичко.

# 703
А кое ти се струва съмнително? Аз само хвърлих поглед, признавам набързо, и видях цените, стартиращи от 1300 Е, в Кръстева вада.

# 704
  • София

Това какво е?

.
От първите панели е, ходила съм на оглед преди 20 г.

Общи условия

Активация на акаунт