Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Брат ми учи доста, доколкото знам, ама той е с английски, изобщо не е същото като да подхванеш нов език.
Не се притеснявай, помня като бяхме в 8 клас по испански на едно котролно всички имахме 1.50, 1.80. Звучи невероятно, но е факт. 🤣🤣🤣
А дъщеря ти какво споделя за другите деца, те как се справят, защото при нас масово в 8 клас пишеха ниски оценки по езика.

# 91
  • Пловдив
Ами има и деца с оценки 5 и нагоре и затова ми е кофти, че тя е с такива ниски оценки. И за другите деца немския е за пръв път - как едните могат, а тя не може Simple Smile

# 92
  • Anywhere
Явно ѝ трябва време, мозъка да привикне на новия език! Моята дъщеря от Лиляната отиде в НТГ, учи английски, но понеже го владее добре изобщо не си дава зор. Общо взето след Лиляната тук е голям "Айляк" 😀

# 93
  • София
Още по мое време се говореше колко е айляк в Търговската. 🤣

# 94
  • Пловдив
Племенничката ми е в НТГ - нямам впечатление да е айляк

# 95
  • София
Вероятно можи би наистина зависи къде си бил преди това и с какво сравняваш.

# 96
  • Пловдив
За изискванията в "Патриарх Евтимий" съм чувала от колежки. После децата и на двете влязоха в ЕГ "Пловдив", където също доста ги юркаха.

Не знам какви колеги водят тази година 8 клас в НТГ, но в 9 клас си учат сериозно.

# 97
  • Пловдив

На моята щерка й е много труден немския. Досега само двойки и тройки. Не успява да научи повечето думи. Аз се занимавам с нея всеки ден, вкъщи успява да се оправи с граматиката и правилно си пише домашните, но на тестове е някакъв кошмар - такива глупости пише ,че чак се изумявам.
Не си единствена.
От отличник Патриарха... Сега на 4-ка по немски в ЕГ Пловдив сме щастливи.
Но аз не се и впрягам толкова, да ти кажа.
Остави я. Да полага усилия. Ще има резултат.
💗
Иначе е супер доволен от съвсем новата компания...
Което е друга тема.

# 98
  • Пловдив
Лошото е, че тя не полага много усилия. Аз се занимавам с нея, натискам я. Иначе нея не я вълнува, че има да учи. Пише си домашната и толкова. Не е от активните в ученето. Все трябва помощ да има. Аз не се спомням някой да е учил с мен някога. Като цяло възприема, справя се, но когато някой й виси на главата.
Оставих я 2 седмици, ми тя не научи нито една дума. А те вървят постоянно напред и съответно тя изостана много. Казва, че й било много трудно.

Междудругото, разбрах, че критериите за оценяване в двете езикови са много високи. Трябвало да имат над 60% за тройка.

Някой знае ли в 9 клас Историята на немски примерно как се учи? Трябва да разказват ли, тестове ли правят?

# 99
Моето си е в същото училище от 5 клас насам -МГ
Ами те и до 7 не се преучваха' сега съвсем е отлабена работата
Изобщо МГ след 7 клас не е каквото очаквах,малко ме яд за усилията през годините
Лошото е' че дете 'което иска да се занимава с математика' няма  друга алтернатива
Иначе класът е страхотен' толкова свестни' кротки и учещи момчета не бях виждала на едно място Grinning

# 100
  • Пловдив
Lilu_78,преди време бях писала нещо относно новия език. Колкото часа има днес в училище, трябва да отдели толкова и за учене. Иначе не става. А немският не е лесен език. Не че френски и испански са леки.
И моята в МГ си беше добре, нямаше голям зор. Беше в клас с много амбициозни деца.
То е лесно да ви кажа да не се притеснявате, но някъде към края на 10 клас им идва акълът в главата. До тогава се искат здрави нерви.

# 101
  • Пловдив
Език, в ЕГ, се учи по много абсурден и абсолютно абдалски, и остарял метод. Нещо неприложимо за голяма част от днешните деца. Нормално е да са демотивирани. Не очаквам това да се промени. Замислям се за кандидатстването в ЕГ все повече. И немският май отпада като вариант. Може би испански, или френски. И двата езика са с традиции в семействата. Яд ме е за френския колеж. Така, както баба ми, и дядо ми, са учили френски, няма начин да не го научиш и проговориш. Примирявам се с каквото има. И колкото, толкова. Дъщеря ми борави свободно с английски, колкото и да научи друг език, все ще е от полза. Не го приемай толкова драматично. Единици излизат от ЕГ проговорили езика. Това е достатъчно показателно. Но в Пловдив няма друга алтернатива за език, различен от английски.

# 102
  • Пловдив
Не можах да се сдържа, dazel!
Адмирации за описанието на 5те загубени от към учене години в ЕГ!
Аз също съм възпитаничка на езикова гимназия Pensive

# 103
  • Пловдив
На мен пък ми се струва, че едновремешните "остарели" методи бяха доста по - ефективни. Не знам кое е абсурдно в това да си седнеш на д-то и да учиш и то не само езика. Както е било в колежите. А каква дисциплина е имало там... Слава Богу, не са единици децата, които и сега научават езика, въпреки методите и съучениците, които не знаят защо точно са в съответния клас. Всичко е въпрос на мотивация.
В крайна сметка всеки има избор.
Има и по-готини училища от ЕГ, там даже и в час може да не се влиза. Екстра са.

# 104
Моите впечатления от френски в Руската са съвсем различни. Методите на обучение може да са всичко друго, но не и абсурдни, абдалски и остарели. Тъкмо напротив. Даже, също като дънди, ми е малко терсене, че не трябва да пишат думи до откат. Laughing

Но дори с тези съвременни начини на обучение, децата напредват бързо с френския.
И двете преподавателки успяват да задържат интереса им трайно, макар и с различни методи.

Лили, не спирай да натискаш и дано интересът на твоята девойка се засили. Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт