Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 452
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
И в горните класове продължава същото - спорт през седмица, някой ден от седмицата, до към 15.30 часа. Друго няма. Но той не ходи на театър или други подобни извънкласни. Завършва 10 клас сега

# 316
  • Пловдив
Ми то изобщо да не се прибират вкъщи. Това е малоумно, да ме прощавате, ама не се сдържах. И като се прибере в 16.30 вкъщи тепърва да има концентрация да учи, след като буквално е каталясал в училище. То само да стоиш 8 часа на стол е достатъчно. Колко да е пълноценно всичко това.....

# 317
Това е новата политика. Да се държат децата в училище. Моите и сега са гроги от жегите и безсмисленото седене в училище. Ако издърпат началото на учебната година напред, съвсем е ще каталясат децата, но това е друга тема.

# 318
  • Пловдив
Всъщност в Руската учат 30-35 минути повече за целия ден. Не е толкова много. Да не забравяме, че започват в 8.00, половин час след другите училища и голямото им междучасие е 30, а не 20 минути.
В 11 клас имат два пъти седмично по 6 часа, т.е до 13.40, а допълнителното физическо е през седмица и не ги държат плътно двата часа.

# 319
  • Пловдив
Точно така! И винаги ще има недоволни-руската до 15,30, но пък втората смяна на другите до 19,30...и за това непрестанно се мрънка.

# 320
  • Пловдив
Наистина само първа смяна е ГОЛЯМО предимство, децата имат време и за спорт. Искрено се възхищавам на спортистите в ЕГ и Математическата с тази втора смяна до 19.

# 321
защо няма училища само с втора смяна Laughing
и на мен , и на сина ми е любимата смяна-то и без друго не учи кой знае колко, поне се наспива
и когато имат волейбол в училище, остава направо след часовете
иначе като е първа се прибира и след 2 часа пак тръгва наобратно

# 322
През няколко поста писаха, че във френската 11 и 12 клас са само втора смяна

# 323
През няколко поста писаха, че във френската 11 и 12 клас са само втора смяна
Лошото е че трябва да минеш през 8'9 и 10 клас  първа смяна  Smiley

# 324
Какво съвпадение...аз влизам с въпрос за смените, но къде са на срокове...защото скоро чух за пг по архитектура, че единият срок са първа, другият втора. Къде другаде от 8.клас са така? За мен това е по-зле от смяната всеки месец Simple Smile

# 325
  • Пловдив
Повечето професионални гимназии са така - на срокове

# 326
  • Пловдив
Къде другаде от 8.клас са така?
НТГ - смените се обръщат втория срок - започнаха първа, сега са втора

# 327
Имам въпрос относно профилите в МГ по новата програма
паралелките с език са със задължителни профили 1. математика 2. информатика
паралелката с програмиране са с профили 1. информатика 2. информационни технологии
в този ред на мисли ако избереш в 12 клас матура по математика, тези с английски  и немски ще я държат на материала 11 и 12 клас, останалите паралелки на материала от 8 до 10 .
Правилно ли разсъждавам
Доста объркано и неравностойно ми се вижда

# 328
  • Пловдив
Имам въпрос относно профилите в МГ по новата програма
паралелките с език са със задължителни профили 1. математика 2. информатика
паралелката с програмиране са с профили 1. информатика 2. информационни технологии
в този ред на мисли ако избереш в 12 клас матура по математика, тези с английски  и немски ще я държат на материала 11 и 12 клас, останалите паралелки на материала от 8 до 10 .
Правилно ли разсъждавам
Доста объркано и неравностойно ми се вижда
По моя информация, от завършили тази година 12 клас в ЕГ Пловдив (те са първите с тези "избори" за 11 и 12 клас)  - избереш ли профил математика за 11 и 12 клас, задължително матурата ти е математика. И, да - на (висшата!) математика от 11 и 12 клас....
Неравностойно е.
В осмокласната тема го бяхме коментирали.

# 329
По моя информация, от завършили тази година 12 клас в ЕГ Пловдив (те са първите с тези "избори" за 11 и 12 клас)  - избереш ли профил математика за 11 и 12 клас, задължително матурата ти е математика. И, да - на (висшата!) математика от 11 и 12 клас....
Неравностойно е.
В осмокласната тема го бяхме коментирали.
аз мисля, че не е задължително, защото трябва да държиш две матури-една по бг и друга по единия профилиращ предмет, за езиковата можеш да избереш другия профил, тоест езика
изобщо много неясноти има по тези профили

Общи условия

Активация на акаунт