На море в Гърция 2021 - VI

• 50 776
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Леле, вятърът ще ни издуха от плажа. Това в Амудия.
Има си места в Гърция на които духа яко. Нас какъв вятър ни вя на Балос, Крит! Имах чувството, че пясъка ще пробие кожата ни. Цялото преживяване беше все едно изкачваме Еверест Sweat Smile, но пък са спомени.
Затова си има приложения, да са живи и здрави тези, дето ги измислят. Сега на Крит си правихме програмата според вятъра и вълните и се справихме успешно. Ако се ходи на един плаж, без да се обикаля - няма избор.
Примерно https://www.windfinder.com/forecast/peloponnes_elafonisos
О, следя и аз сайтове винаги, но цялата седмица беше силен вятърът там. Нямахме особено голям избор.

# 211
  • София
Утре ще отскочим до Парга, може ли да дадете информация за паркингите там? Има ли безплатен, цените на платените... Попаднах на информация, че имало един общински и един платен, но никак не съм сигурна, че е актуална.

# 212
Здравейте!
В събота ще пътуваме до Гърция. Сега с промените разбрах,че гърците не признават направени тестове и правят нови на всеки на границата. В този случай трябва ли да правя тест в България или няма смисъл?

# 213

Има си места в Гърция на които духа яко. Нас какъв вятър ни вя на Балос, Крит! Имах чувството, че пясъка ще пробие кожата ни. Цялото преживяване беше все едно изкачваме Еверест Sweat Smile, но пък са спомени.
Хаха, краката ми бяха като изшкурени две седмици след това.
Иначе аз на Рилските езера го оприличих😊

# 214
Колко време след попълването на въпросника за qr code го генерират? Някъде четох 48 часа? Значи сега трябва да попълня за събота?

# 215
  • Bristol
Blue_blue_sky@, на мен веднага ми го пуснаха в мейла. Не съм чакала.

При нас на Кефалония също задуха по-силничко в  късния следобяд, но не беше толкова зле. Бях излязла за разходка до и по плажа Мунда и да видя залеза. Бая ме вееше. Даже се зачудих, на връщане баира и без това ми взима дъха. Аз май съм единствената луда, която слиза и се качва пеша по него. Този вятър още повече щеше да ме затрудни 🤪
.

# 216
  • София, България
Радос,моля да споделиш за вилата. Ние търсим такава за дългосрочно наемане (2 месеца) но все удряме на греда.

Villa Palmyra, намерихме я в Букинг и беше на много добра цена. Ако не я дава свободна, звъннете в хотел Palmyra, който е отсреща и е на същите собственици. Идват да чистят камериерките от хотела и може да се ползва басейна там. Ето сайта на хотела:
https://www.palmyrahotel.gr/en/
И вилата имаше, но не мога да го намеря сега.

# 217
Здравейте!
В събота ще пътуваме до Гърция. Сега с промените разбрах,че гърците не признават направени тестове и правят нови на всеки на границата. В този случай трябва ли да правя тест в България или няма смисъл?
Има смисъл- тестът е задължително условие за влизане. Гърците си правят контролни по избор. Не гледайте и слушайте български телевизии. Не правят тестове на всички наред.

# 218
Вчера късния следобед минахме Маказа, погледнаха антигенните тестове и кода, не са тествали никого.

# 219
Добро утро от Крит!
Днес вече е наред мрежата - дано да няма повече проблеми.
Споделям как разпределихме двата пълни дни във Франгокастело.
Първия ден взехме ферибота от Сфакия до Агия Румели и се разходихме по Самария до портите и обратно. След това плаж до 5ч и обратно. На връщане имаше ужасаасно много народ на ферибота, беше ми притеснено.
На Самария убийствена жега, но си заслужаваше.
На втория ден Глика Неро и Мармария с лодките на Делфини, като на Лутро взехме жълтата лодка до Мармария.
Много ни хареса и на двата плажа, като решихме изобщо да не слизаме в Лутро - много туристическо ни се видя и доста нагъчкано за плаж.
Препоръчвам много таверната на Мармария - доста хора имаше, но много вкусна храна.

# 220

Поздрави от Евия- Хриси акти!

# 221
raf11, любимо място! Къде сте отседнали и как е от към навалица?

# 222
Като за първо посещение избрахме 3 нощувки в Лутра Едипсу ( да не греша произношението) и 4 на южния бряг мисля, но довечера ще букна. Не смеех предварително да наглася нощувките , докато не минем границата. На плажа в момента има 4 заети чадъра . Иначе в града се виждат туристи, основно възрастни за минералната вода.

# 223
  • Пловдив
Добро утро от Крит!
Днес вече е наред мрежата - дано да няма повече проблеми.
Споделям как разпределихме двата пълни дни във Франгокастело.
Първия ден взехме ферибота от Сфакия до Агия Румели и се разходихме по Самария до портите и обратно. След това плаж до 5ч и обратно. На връщане имаше ужасаасно много народ на ферибота, беше ми притеснено.
На Самария убийствена жега, но си заслужаваше.
На втория ден Глика Неро и Мармария с лодките на Делфини, като на Лутро взехме жълтата лодка до Мармария.
Много ни хареса и на двата плажа, като решихме изобщо да не слизаме в Лутро - много туристическо ни се видя и доста нагъчкано за плаж.
Препоръчвам много таверната на Мармария - доста хора имаше, но много вкусна храна.

Доста плътна програма сте направили 😊
Агия Румели при нас остана за друг път (и по-хладно време), също и Мармара. Лутро беше много приятно. Изглежда туристик, защото е много мъничко. То си е туристи само, де 😀
Вие сте се разпределили по 2 дни на място и се местите ли?

# 224
Доста плътна програма сте направили 😊
Агия Румели при нас остана за друг път (и по-хладно време), също и Мармара. Лутро беше много приятно. Изглежда туристик, защото е много мъничко. То си е туристи само, де 😀
Вие сте се разпределили по 2 дни на място и се местите ли?

Да, ние винаги така правим. По 2-3 нощувки на 3-4 места и обикаляме плажове и забележителности.
Детето пита няма ли веднъж да направим почивка само на две места и да си починем 😁

Много ни хареса водата на Глика Неро и на Мармария - прозрачна и с разкошен цвят.

На Лутро бих се поразходила, но чадърите бяха много нагъсто за моя вкус, а и видях ферито как смело излива вода в пристанището, та решихме че не е голям пропуск.

На Агия Румели водата също много разкошна - дълбоко синьо с черни камъчета.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 12:21 от танита

Общи условия

Активация на акаунт