На море в Гърция 2021 - VI

• 50 734
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
  • Bristol
Аз чакам полета за Лондон пред гейта. До тук само бординг карта и паспорт провериха. Чудя се, кога ще проверят тестовете и PLF формата 🤔
Рано сутринта с щерката се изстреляхме за закуска в Аргостоли и най-накрая видяхме костенурки. Въртяха се около рибарските лодки, които продаваха прясна риба.

Посвикнах с шофирането тук, но още не мога да свикна, на ограничение 30 км в час, карам с 45 и се нарежда опашка след мен и ме изпреварват. Не се чувствам комфортно, че карам с превишена скорост и не се чувствам комфортно, че се редят зад мен 😔
Само аз ли съм така?

# 256
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Plf  трябва ли да е разпечатам задължително на хартия?

# 257
И ние минахме, за около 40 мин.
Мен ме тестваха, на случаен принцип явно, не съм титуляра на plf -a

# 258
Plf  трябва ли да е разпечатам задължително на хартия?

Не, може да го покажете на телефона, ако го поискат.

# 259
Тази сутрин набързо се изсъерляхме с ММ от водата... Видяхме една малка медуза с дълги пипала и украска,много съм убедена,че беше от отровните, макар че беше кафява. Някой по напред беше писал,май тодоричка беше,че като малки били кафяви. Това е в района на Неа Каликратия. Нас вчера ни уби вятъра,но днес е супер.

# 260
Привет. Вчера бяхме на Каминиа Кефалония.
Много ни хареса, но ще видим дали ще успея поне 1 снимка да кача тук, все ми изписва че са над 5 Мб.
Бяхме на плажа от страната на бар Тортуга
Дълъг, пясъчен плаж, пълен с гнезда на костенурки. Там където останахме ние морето беше супер плитко в началото. После малко по-навътре става леко дълбоко, има скали и рибки. Не много но си има, може да се шнорхелува
Следобеда водата стана като чай
Аз обиколих плажа до края. Има таверна, много добра. Единственото място до сега, където дадоха на децата моливи и листи за оцветяване.
Точно там морето и плажа са много каменисти.
След това отново става пясъчно. Мисля, че тази част от плажа носи друго име, Моуда.
Има дюни, пясъчни лилии и отново много гнезда на костенурки + някой друг нудист.
В края на плажа е много живописно. Има скали, пещерички красота от всякъде.

Тук имаше и детско меню около 6 евро.

# 261
  • София
Някой да е наясно дали ако тестът на границата е положителен, ще те карантинират в Гърция или ще те върнат в България?
Връщат в България от сухопътна граница, на летище карантината е в Гърция.

# 262
  • Bristol
Привет. Вчера бяхме на Каминиа Кефалония.
Бяхме на плажа от страната на бар Тортуга
Ние там висяхме 4 дни, включително и вчера 😁 Жалко, че не сме чули българска реч, да се запознаем на живо 😊
Този бар е много приятен и отлично обслужване, но е с модерен туис, което на мен не ми хареса. До него има малко ресторантче, не е лъскаво и е скрито в зеленина. От там съм разочарована от храната, но кафето пък им беше по-хубаво и жената, която го върти е много дружелюбна и ми беше приятно да си говоря с нея. Снимка от нейното заведение.

Ние вечер обикаляхме района, с надеждата да намерим и друг плаж, но все на каменни попадахме и за 4 дни решихме да не си разваляме кефа. Първите два дни не ни взеха пари за чадърите, но следващите ни чарджваха, въпреки, че бяхме клиенти на заведението. Това малко ме изненада.

# 263
  • Сф
Оохх, заболя ме главата да гледам къде и как,включих и агенция , ама те не могат нищо да ми гарантират , аз искам да платя в последния момент или на място. На 7 ми детето ще прави тест ( ние сме чипирани с мм)и ако е - тръгваме на 8 ми . И и викам на тая женица, ами ако някой от нас  е + на границата, кво правим с парите? И тя не знаеше да ви кажа..нещо смяна на дати, връщане на парите..ми зависело.. Направо и вадих думите с ченгел и това водеща тур агенция. В крайна сметка ми писна и първо реших мястото, Неа Калекратия, после хотела, свързах се с тях ( даже имам и условия, защото се налага) и си реших проблема за половин час!
По изключение ще плащам на място , без посредник и си имам резервация Simple Smile която ми трябва за PLF а която напълно ме устройва!  .
Знаех си аз че вишуто Simple Smile има значение Simple Smile
За 1 ви път ще сме в Гърция, за втория ще задобрея още. Да ви кажа обаче, много любезни , много съпричастни, веднага откликнаха на нуждите ми. Направо не ми се вярва Simple Smile

# 264
За ПЛФ не е необходима резервация, достъчно е само да посочите населеното място, в което ще бъдете.

# 265
  • Сф
За ПЛФ не е необходима резервация, достъчно е само да посочите населеното място, в което ще бъдете.
Мерси, мислех че искат Simple Smile Така или иначе реших най- накрая къде. Добре че ми казахте Simple Smile все пак, това още повече ми развръзва ръцете, ако нещо не ми е ок на място. Но не вярвам, получих и добра цена, дето се казва - стиснахме си ръцете.Но нали всички резервират предварително и аз се подведох явно.И с тоя кв..

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 12:56 от PureLove

# 266
  • Пловдив
Fancy, къде ви беше настаняването за тази част на Крит? Ние се върнахме преди 2 дни и вече правя нов план😆

# 267
  • Варна
В приложението за проверка на сертификат има ли възможност за избор на друг език освен гръцки? За първи път го ползвам. Нашите ваксинационни сертификати светят в зелено, но на детето тестът пак е с тикче, но в жълт цвят. Тестовете са в различен цвят от вакс сертификат ли?

# 268
  • Пловдив
Може да смениш от гръцки на английски.
Тестовете, които не са във форма на сертификат, при нас светеха в червено - rejected. Но проверяват и пускат с тях.

# 269
Fancy, къде ви беше настаняването за тази част на Крит? Ние се върнахме преди 2 дни и вече правя нов план😆

За къде питаш? Първите пет дни бяхме във вила в Мариу над Плакиас.
А сега сме в Ксерокампос пак в много хубава вила с басейн и две спални.
Последните 3 дни ще сме близо до Фласарна, че летим от Ханя.

Плъжът на Ксерокампос ми е в топ 3 любими плажове.

Супер малко хора, много спокойно, единствен недостатък са само двете места за хапване.

Общи условия

Активация на акаунт