На море в Гърция 2021 - VI

• 50 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • Сф
Ооо, как не обичам жегите , сигурно ще стопли като дойда другата седмица Simple Smile да знаете. На 8 ми   дай боже, тръгваме. Попълних сега PLF, леле в Германия на летището ,преди ЕС не са ме разпитвали толкова! Малко пообърках със шофьора май, също ние сме семейство, но всъщност не сме Simple Smile ама мисля нищо да не пипам повече, ако има нещо- те да питат на граница. Мислите ли,че ще е проблем ? Който не знае английски как ли попълва.

PureLove, ние пътуваме, живот и здраве, на 9-и. Доколкото знам, PLF формата се попълва непосредствено преди пътуване, или не е така?

И да използвам да ви попитам, момичета, мога ли да попълня една форма за всички в колата - сина ми, майка ми и приятелката на сина ми (и двамата са тийнейджъри)?
Не знам кога се попълва, то хиляди въпроси, сега имах време. Аз уж отворих да погледна ,та го попълних. То, няма какво да се промени. Може да запишеш всички в колата дори да не сте едно с- во. Когато си на с- во, просто чукваш формата горе преди да продължиш със следващия член. Така добавих мъжа, детето, давам нататък тогава , доколкото помня и чак тогава те пита има ли хора които не са с- во, роднини, да добавиш и тях.при нас няма, затова си продължих.

# 331
За ферибота Порос Килини трябва ли резервация?
Още се чудим с кой ферибот да се приберем.

# 332
Second, ние сме били по едно и също време на Кариди Grinning И точно в 12:00 се показа слънцето и се възползвах да поплувам. Хич не обичам да плувам в мрачно време
Ние също направихме едно къпане и после като се нафрашка плажа се изнесохме. Да си бяхме организирали едно рандеву поне 😂

# 333
Въпросът ми е свързан с мерките след 13.09., които задължават неваксинираните в Гърция да представят резултат от платен тест преди влизане в междуградски автобус. Очаквате ли да влязат ефективно в сила? И дали ще се правят компромиси за туристи? Правех планове да се придвижваме частично с автобуси по време на предстоящата ни екскурзия. Май ще се наложи да променям плановете

# 334
Днес времето на Каламици беше перфектно. Плажът много ми хареса, водата чиста, медузи не видяхме.

# 335
Докато сме на тема ядене, искам да препоръчам една таверна на Фаласарна, където може да се хапне много вкусно за обяд, както и не е далеч за вечеря.
http://www.taverna-spilios.gr/
Там беше единственото място, където не ни донесоха и таксуваха хляб без да питат, задължително има комплимент фава с маслини и за десерт цедено кисело мляко със сладко.
+ 1
Потвърждавам документирано всичко написано, много ми хареса там. Цеденото мляко е върху подложка от смлени бисквити, върху него - сладко от моркови, с много симпатична презентация.
За хапване на риба препоръчвам Captain Nicolas, пак в района.

# 336
До колкото успях да си преведа една статия от 13ти септември влиза и в сила искане за представяне на тест при пътуване в между областите, ако не си с ваксина. Не знам гръцки и не се знае какво съм разбрала с преводача. Дали някой има такава информация?

# 337
  • София
До колкото успях да си преведа една статия от 13ти септември влиза и в сила искане за представяне на тест при пътуване в между областите, ако не си с ваксина. Не знам гръцки и не се знае какво съм разбрала с преводача. Дали някой има такава информация?
Да, от 13-ти ще трябва ваксина или тест при ползване на обществения транспорт.

# 338
  • SF
Трябва и тук да го въведат това!!!
Направи ли ви впечатление, че на Крит мерките се спазваха?

# 339
yovanka Аз нямам предвид обществен транспорт. Просто ще ни предстои прибиране в България след 13ти и ще пътуваме между областите със собствен транспорт (кола).

# 340
  • София
yovanka Аз нямам предвид обществен транспорт. Просто ще ни предстои прибиране в България след 13ти и ще пътуваме между областите със собствен транспорт (кола).
Не, няма изисквания за пътуване със собствен транспорт. Поне в това, което обявиха засега.

# 341
Second, можеше Grinning Ние следобеда се върнахме пак, но на мен ми беше много неприятно. Като цяло не обичам да ходя на плаж следобед, защото почва да духа. А днес си беше и студено.

ММ е видял 3-4 медузи днес на Кариди. Били доста големи, но не от парещите, а безобидните. Ама беше потресен Joy Опитах се да го отбележа на картата с медузите, но не разбрах как.

И понеже назад сте споменали цените в заведенията, ние вчера ядохме гръцка салата, пица, пихме кока-кола и нещо като рецина, ама другото, не помня какво точно, и с бакшиша оставихме 30 евро. Пицата беше доста зле, 4/10 за нашия вкус. Обаче днес си хапнахме много вкусно за само 10 евро отгоре: разядка с патладжан, гръцка салата, октопод, агнешко чеверме, хляб, голяма вода, бира и кока кола, 40 евро с бакшиша. Като се сетя за тази нищонеставаща пица за 13 евро и че за 9.50 ядохме агнешкооо. Заведението, разбира се, се пукаше по шевовете. Никога не пропускаме да идем поне по два пъти като сме в района. Климатерия се казва Heart

# 342
  • софия
Починал е Микис Теодоракис (на 2.09.).

# 343
Трябва и тук да го въведат това!!!
Направи ли ви впечатление, че на Крит мерките се спазваха?
Хаха, стига глупости. Вижте какво става по света в страни с всички тези мерки, ограничения и прочие.... Както и да е, да не отваряме тази тема, не й е тук мястото.
Преди седмица на Кефалония - мерки никакви. На ферито всичко, вкл екипажа бяха без маски, единствено някои хора в затворените помещения. Тестове никой не е искал на ферито, само в едната посока ни искаха попълнена декларация-на връщане към континенталната част, каза че няма нужда. В ресторантите и повечето магазини целият персонал носи маски, като около 50% под брадичките. На лодките/водните таксита никой не беше с маска, както и в по-малките и закътано таверни.

# 344
Dark chokolate, къде е това заведение? В Никити ли?
Ние следобед бяхме тук
https://goo.gl/maps/MTQarBeXuVFtLACq9

Почти никакви хора, на фона на лудницата преди това направо рай.
Медузи имаше големи, но доколкото се ориентирам от снимките тук-от немного опасния вид, с едно кафеникаво в средата.

Общи условия

Активация на акаунт