На море в Гърция 2021 - VI

• 50 595
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Петерки,  старото пазарче ли имаш предвид, което го знаем тук от отдавна?
Есме, нас вечер примерно ни мързи да излизаме. Вземаме храна от таверна или готварница и с кеф си хапваме на терасата с чудна гледка. Така и детето не мрънка като е уморено. И хич не иде реч за тип студентски живот. В Северна Евия средно сметката за трима ни, беше 35 евро.

# 601
този гастрономичен спор наистина е излишен.Аз думичката ОИ я мразя!По тази причина не ходим на почивка в Турция,всъщност не само по тази де Simple Smile ,не го разбирам това с плюскането на конвейр.
Но,случвало се е в Гърция да вечеряме гирос на терасата,и пак всяка секунда там си заслужава Simple Smile

# 602
  • Сф
Ами аз не пия и ми е най- скучно да заседна на маса и да чакам мм. Гироса за 3,  50 евро може и пред заведението на масичка да хапнеш. Ние бяхме с двор и градина. Една вечер ходихме на таверна - скука. После все в двора и си вземахме същото , но в по приятна обстановка. Салата готова - 3 евро , от местния гръцки магазин.

# 603
  • SF
Да, Сирос, добре.
Аз написах собствената си идея за нещата. Аз не отивам с мъжа си и детето си и не търся спокойствие на терасата, а тумба-лумба People Dancers People Dancer Wear Dress Wear Lipstick .
Ако не мога да си позволя 10-дневна ваканция, колкото и да ми се иска, отиваме за 5. Но да се вдигна до Крит, Санторини или Лефкада и да си вися в стаята, не виждам смисъл от цялата работа.

А и някъде извън темата, като сме се заговорили за ядене, да ви призная, че гироси и дюнери не ям, ама това наистина не е за тази тема.

# 604
Всеки има различни представи за начин на хранене по време на почивка - едни предпочитат да се хранят на таверна, други да си приготвят барбекю в двора, трети се наслаждават и на гирос.
Аз примерно съм доволна и на едното и на другото - наслаждавам се на вечеря в местна храна, но понякога си вземаме и си приготвяме и ние. Последния път 2-ма човека си хапвахме чудесно за по 30 - 35 евро в таверна.
Във България плащаме същите сметки за вечеря за двама и никога не ми е толкова вкусно.
В този ред на мисли - заминаваме тази седмица за късно септемврийско море на Халкидики, искам да попитам някой скоро дали е наемал лодка в района на Вурвуру и какви са цените?
Ако сме само двама, има ли опция за корабче, с което също да обикаляме?
Преди около 4-5 години сме наемали лодка там, но бяхме повече хора и вече не си спомням колко ни излезе.

# 605
  • SF
Всеки има различни представи за начин на хранене по време на почивка - едни предпочитат да се хранят на таверна, други да си приготвят барбекю в двора, трети се наслаждават и на гирос.

Точно така. Никога не бих влязла в спор различни ли са хората и предпочитанията им.
Ако всички се набухат в таверните, няма да има места и логично цените ще се вдигнат още повече. А и сега с тези ограничения, наистина ще стане трудна работа.

Какво се очертава времето на Халкидики за периода на твоята ваканция?

# 606
В Гърция стандарта е студио поне с мивка, котлон и маса за хранене. Та не разбрах какви нощни шкафчета се намесиха. Вечеря на балкона с гледка към морето, без да е нужно да се съобразявам с никой ми е най-любимото. И не е заради опит за спестяване.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 00:05 от Fancy

# 607

Точно така. Никога не бих влязла в спор различни ли са хората и предпочитанията им.
Ако всички се набухат в таверните, няма да има места и логично цените ще се вдигнат още повече. А и сега с тези ограничения, наистина ще стане трудна работа.

Какво се очертава времето на Халкидики за периода на твоята ваканция?
Ние ще бъдем на къмпинга на Арменистис, времето би трябвало да се задъжи сравнително топличко, но се подготвям и за по-хладни вечери.

# 608
  • някъде ... тук ...
Ние се мотаем по Йонийското крайбрежие, през Янина и от Игуменица до където стигнем.В Янина се нахранихме само със салатите, добре че не поръчахме още. И фест с жива рок музика нацелихме. Малко странна, с емблеми на сърп и чук и Че Гевара, но беше забавно.Хареса ми градът, особено вечерно-нощно.
Днес погазихме из ледените води на Ахерон, но съвсем до началото на реката не можахме да стигнем. Някой не може да плува (аз). Страхотно преживяване беше Crazy
Утре ще се поразходим из Парга и после - ще видим.
Тази вечер смятаме да си хапнем на масичката пред буса, стига толкова кръчми Wink

# 609
peterky2002, да това са варианти. Но е малко тип студентски живот.
Посещението на техните таверни е култово и популярно сред туристите от цял свят. Вечерята в ресторант не е просто едно наяждане, а изкарване на цялата вечер, общуване, ако си оцелил ресторанта и храната - наслаждаване.
Примерно 2-3 семейства, все едно с деца или без, мушват по един гирус на крак, и после??? Да ходят да си лягат или да седнат на пейка и да пият бира, купена от маркета. Не е лошо и не е неприложимо, но е по-младежки тип ваканция.
Аз не мога да си представя да си вземем супи и яйца в кутии и да си ги носим в хотелските стаи, да ги ядем на нощните шкафчета. Ако сме работници там, да. Няма да ни е до ресторант всяка вечер.

За някои хора това е студентско, но за мен лично и семейството ми, да минем през пазара, или на пристанището, да си купим автентични продукти и след това да си ги приготвим е изживяване. Обикновено ходим два или три пъти на година в Гърция. Единият път задължително е поне две седмици. Наемаме апартаменти, с кухня и по възможност градина или тераса. Основно се храним един път на денонощие - между 18-20 часа. Закуската е лека, обяда минава на плажа с плодове или лек сандвич. Но пък обикновено сме от 5 до 7 часа на плажа.
На таверна, или ресторант (както и да се казва) сме два или три пъти най-много и то ако не сме се организирали да си приготвим нещо. В нашето семейство всеки помага за приготвянето на храната и затова като седнем на масата е най-вкусно. Ходенето на заведение за нас си е чиста загуба на време (време за плаж, разходки и други хубави занимания) и не е свързано с пари. На масата ни постоянно има скариди, октопод, и всякакви риби. Вино и други напитки също.
За много това е неприемлива почивка, но на нас ни харесва. Имаме време за плаж, за разходки, даже за обиколки.

# 610
Цяла година готвя. Почивка, прекарана в същото за мен е нелогична.
Затова се храним изцяло навън. Гироси мисля че тази година не сме яли нито веднъж. Въпрос на вкус.
И на нас ни остава време за плаж🤣

# 611
  • София
Един Кедродасос за разведряване на темата кой как, къде и защо яде. Хората сме различни, всеки почива различно.

# 612
Цяла година готвя. Почивка, прекарана в същото за мен е нелогична.
Затова се храним изцяло навън. Гироси мисля че тази година не сме яли нито веднъж. Въпрос на вкус.
И на нас ни остава време за плаж🤣

Забравих да спомена, че при нас основно съпругът готви. Не му понасят заведенията, все мрънка, че това или онова не е сготвено според правилата Simple Smile. И затова основно той избира продукти, измисля рецепти, прави и десерти дори. И всичко в стила на Гърция. Разбира и от вина и не иска да ги плаща на тройна цена в заведение. И му остава време да е по около два часа под водата (не лови риба, само се гмурка с плавници и шнорхел и от време на време снима).

# 613
  • Бургас/София
За мен също е абсурд цял ден да сме обикаляли и катерили до Балос и подобните му, след което да се приберем да готвим. Дали аз, друг или всички заедно няма разлика и не бихме си го причинили.
За мен излизането на вечерна разхода с таверна/коктейл си е преживяване, което ни дава възможност да се наслаждаваме на обстановката и компанията си, а не просто наяждане.

# 614
  • София
Аз обичам да откривам нови неща в менюто. Синът ми е същият. Понякога (ако сервитьорът е приветлив и приятелски бърборив) си поръчвам да ме изненадат с нещо, което си мислят, че не съм опитвала. И така пробвам нови и нови неща. Това е причината да предпочитам когато сме на почивка да се храним навън. Част от приключението е. Simple Smile Иначе аз си знам какво и как мога да сготвя, но няма да изненадам нито себе си, нито семейството.

Общи условия

Активация на акаунт