На море в Гърция 2021 - VI

• 50 586
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
След разказа на Миленка се изкушавам да пусна наши стари снимки от Навагио:  Simple Smile

Не си мислете, че сме били сами на плажа. Joy Просто имахме късмет да сме на първия кораб, който изсипа тълпите си. Joy Joy Joy Но пък и на това бях доволна. Да видиш този плаж без нито един човек е като шестица от тотото.  Joy

# 631
Както вече сте казали, различни хора сме, почиваме по различен начин и имаме различни предпочитания.
Ние сме с малки деца, обикновено ходим по заведения, но установихме, че ни е много по-удобно да си вечеряме в студиото. Избираме си студиа на приземен етаж с хубав двор и забавления за децата и си взимаме храна от някое заведение.
Сядаме и по таверни, но все трябва да гониш децата, да се съобразяваш да не пречат по другите маси, пък на тях бързо им доскучава и дават зор да си ходим, знаете как е. А така ги пускам в двора да играят на воля и ние си хапваме спокойно. Това ни устройва на този етап, ако бяхме само двамата с ММ нямаше да искам да ми джанкат деца на главата и бих търсила друг тип почивка. 😁
За мен има чар и в сядането по таверни, и в готовата или домашно приготвената храна на терасата с романтична гледка и едното не изключва другото. Нямам проблем едната вечер да седнем на заведение, а на другата да си приготвим нещо сами или купим готово. 🙂

# 632
Аз обичам и на балкона с улов от ММ

и в узерия

Само да е в Гръцко

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 20:49 от pinko

# 633

Ти хич не си разбрала. Не е моето да се бутам в хотелска стая, при условие, че стандартно наемам вила с две спални и напоследък + басейн. Под скъпи хотели не знам какво имаш предвид. Ама по моите представи има едва няколко в Гърция, коити си заслужават наистина цената и надминават това за което аз плащам във вилата. На почивка не си спомням някога евър да съм готвила. Усилието ми стига до там да сложа чинии. А мъжът ми да зареди миялна. На мен ми писват в един момент ресторантите. Иначе и по зодия, и по лайф стайл най-обичам да откривам местни вкусотии.

Добре, извинявай. Ти правиш по-умно от нас! Не се бях сетила за вариант балкон, маса, миялна и си представих как си сервирам на нощното шкафче. Ние по стандартни хотели с мивки и котлони не ходим, защото не ги ползваме. Така че, няма как да си готвим. Вила с миялна не наемаме, но наемаме кола и с нея обикаляме насам-натам. И не пътуваме семейно, което би превърнало вилата и басейните в малко "общи".
Когато някой си купува готова храна, как му я опаковат?
Имаше и закачливи илюстрациики към моя пост на парти гърлс.

Много смешно, Сирос! Стой си на балкона.

Ние коли не сме виждали никога през живота си. Камо ли наемни. Вилата и басейна са си само за нас тримата. По общо от това не знам какво разбираш. Не си стоя само във вилата. Тези, които ме знаят във форума знаят по колко километра въртим на пътуване и какво целим като точки на интерес.
И стандартно купувам храна от таверна, която ми приготвят по същия начин, както на теб сядайки в таверната. Но аз не страдам от снобизъм. Гледам да ми е удобно, вкусно и приятно. Това съм го постигала дори в места, които очевидно ти считаш за мизерни.
Само исках да ти кажа, че спането в хотелска стая в Гърция не е кой знае какво постижение, нито наемането на кола. Общо взето същотото, като да спиш в студио и да пътуваш със собствен автомобил.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 22:03 от Fancy

# 634
  • София
Таня67, това ваш´то наистина си е шестица от тотото Simple Smile Преди колко години бяхте там?
На мен ми беше ясно, че трябва да отидем рано, но си имаме една девойка-пуберка, която проваля всичките ми (или почти всичките) планове и се мотае сутрин. Така е с деца. Иначе и от тази година имаше снимки с доста по-малко народ, но нашият късмет беше друг. Важното е, че все пак стигнахме, защото времето беше нестабилно и можеше да ни се размине изцяло.

# 635
  • Пловдив

Светлините от фарове са от колите, прибиращи се след залеза на Балос.
Много ме е яд, че не изчакахме залеза на Балос. Ама бях накарала мъж ми да извади челника от раницата и като си представих драпането по пътеката в тъмно, хич не ми хареса.
Fancy, прислуга, ако нямаш, не се хвали 😜
Аз спрях да репликирам потребителката, комуникацията излиза от полезното и приятното.
Иначе шегата настрана, но ми е много забавно как гъркините си водят прислуга и/или детегледачка на къмпинг 😄 Където и нощно шкафче няма 😄

# 636
  • SF
Fancy, що така грозно се заяде, бе човек! Браво за вилата, браво за храната, за басейните, за котлоните, браво за всичките ти постижения! Нищо не ти разбирам, така че по-добре да спреш да ми обясняваш къде спиш и какво ядеш.

# 637
Само ние ли никога не успяваме да се насладим на терасите и масите навън? Grinning Сядаме да закусваме или обядваме - нападат ни оси, за вечеря комари... Залостваме се в нас и това е Joy

# 638
  • София
Е, и на нас ни се е случвало да ни ядат комари - например миналата година в Камбос на Патмос имаше много. И си е доста гадно. Даже Аутанът не помага. Чак като излезе вятър ги разчисти. Но това е по-скоро изключение. А има ли комари и в таверната хапят Grinning

# 639
Да, ама ние сме от хората, които ядат и бягат Grinning А на терасата искаме да си откараме няколко часа като захладнее, я да пийнем по нещо, я да си поцъкаме телефоните и да побъбрим. Ама не, прибираме се в стаята. Голямя мъка ни е Scream

# 640
здравейте,

препоръчайте място за 4 човека и куче в Кавала, апартамент с кухненски бокс или етаж от къща

за сега сме доволни от това, но бяхме по - малко народ скоро там, то е ориентир

https://www.booking.com/hotel/gr/casa-domenica-stauros-thessalon … p;type=total&

# 641
Да, ама ние сме от хората, които ядат и бягат Grinning А на терасата искаме да си откараме няколко часа като захладнее, я да пийнем по нещо, я да си поцъкаме телефоните и да побъбрим. Ама не, прибираме се в стаята. Голямя мъка ни е Scream

И мен,  и детето комари много ни ядат. Че и алергично реагираме. А мъжът ми има остра алергия от жилещи. До шок е стигал. Та винаги се радваме на ветрец, който разгонва гадините.
Но използваме целия арсенал. Течност в контактите, напръскани по кожата, запалени спирали и кафе за осите.
За наш късмет от толкова години само на Кефалония сме страдали до там да не можем да излезем в уникалната градина.
Мога да препоръчам гелче, което на нас много помага след всякакъв тип ухапване и изгаряне - дори бълха или медуза. Намажем ли го, сърбежът спира и пъпката се скрива. https://apteka.puls.bg/bg/dermatologichni-sredstva/psilobalsam-gel-1-20-gr-22557

Есме, то отдавна стана ясно, че нищо не разбираш.  Няма и никакъв шанс да схванеш. В случая не е заяждане, а "каквото повикало, такова се обадило." Wink

# 642
И ние и ние! Тази година специално рових, търсих, намерих апартамент с тераса и морски изглед, ама пусти оси и комари, не припарих на терасата повече от това да метна прането. От дете не ме беше жилила оса. Тази година малкото в таверната на обяд му влезе под плувките, а мен ме намери на плажа докато си седя увита в хавлия и как се намъкна мизерницата под хавлията... Нямам алергия, обаче още ме сърби
И да, май само на Кефалония са ме преследвали оси иначе комарите са навсякъде.
Бяхме и в Турция тази година, заминах с целия арсенал, ами там комари нямаше. Може би обработват с нещо по курортите.

# 643
  • София
здравейте,

препоръчайте място за 4 човека и куче в Кавала, апартамент с кухненски бокс или етаж от къща

за сега сме доволни от това, но бяхме по - малко народ скоро там, то е ориентир

https://www.booking.com/hotel/gr/casa-domenica-stauros-thessalon … p;type=total&
Виж това дали ще ти хареса, на моя позната е https://m.facebook.com/marketplace/item/532833867893245/

# 644
  • Варна
Примерно 2-3 семейства, все едно с деца или без, мушват по един гирус на крак, и после???
 Няма да ни е до ресторант всяка вечер.

Силно зависи и от срока на пребиваване , ако сте 3 дни съвсем си е на място да сте в таверната , ако сте 13 или 33 е съвсем по друг начин.Специално за Евия/Лутра едипсу в уличката над супера към 20 00 вадят 3те шиша на контосувлито и може и на място , може и за вкъщи , често сядаме на терасата на студено бяло вино от пазара.Огромния проблем при мен , комарите ме лапат като топъл ляб и аутани , фенистили и всички тяхни мазила и пръскала мнооого малко ми помагат  Sad
Simple Smile
Има и друго - тук пишат и четат и на 25 и на 45 и на 65 - има гаджета има и с 1-2-3 деца има и с по 4-5 внуци Simple Smile
Мнооооого е абсурдно да имат еднакви вкусове и навици .Дайте полезното - какво ви е харесало и е хубаво.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 10:53 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт