Термин Май 2022

• 40 168
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, ходих на преглед. Прегледах ме с вагинален ехограф. За момента не се вижда бременност. Според док е късна овулация. Пусна ми ЧГХ, Вит Д, Б12. Пуснах ги, но после се сетих, че пия Вит Д и не зная колко ще е вярно. Вие как мислите?

Каза да отида края на седмицата пак, за да видим дали се е нагласило в матката вече. ЧГХ трябвало да е над 1000-1500, за да го търсим. Иска да се увери, че не е извънматочна.
Честито на видялите сърчице!! Нямам търпение и аз да стигна до там.

Здравей, колко дни след закъснението ходи на преглед? ЧХГ ти е положителен, но е нисък и предполагам, че си отишла много рано. Аз в деня на теста имах ЧХГ 265 и чак десет дни след него ми беше първия преглед, т.е. вчера. Видяхме точицата и си е точно на мястото. Но ако се отиде много рано няма как да те видят, поне 2 седмици след закъснението изчакай.

# 136
7-8 дена след закъснение съм. Мен сега не ме притеснява дали се вижда, а по-скоро, че е ниско ЧХГ и вероятно ще се окаже биохимична 😞

# 137
Зависи кога е била овулацията .Моят тест го правих 7 дни след закъснение и на другия ден бях на преглед че ме беше страх след извънматочната и доктора ме викна по рано видяхме го че е в матката жълто тяло но ще видим как се развива .В четвъртък съм на преглед .

# 138
Parusheva, след 48ч. направи пак ЧХГ. Ако се е удвоило недей да правиш повече, а си чакай прегледа. Сега трябва да си най-вече спокойна. Моето първо ЧХГ беше 18.72, второто 55.53 и спрях да правя. АГ ми каза, че му трябват 800 единици, за да види плодно сакче и така и стана. Спокойно, всичко ще бъде наред! 🙏

# 139
Здравейте! Ще се включа и аз в темата, въпреки че още не осъзнавам напълно късмета си😄😄😄 На 30 г. съм, първа планирана бременност. Последен цикъл на 8 август, продължителност 32 дни. Тестът отчете 4 дни преди очакван М.Ц., на самия ден потвърдих с още 2 теста, които бяха категорично положителни 😊 Изчислен термин според приложение 19 май. Имам записан час за първи преглед на 23 септември, 2 седмици след закъснение. Не ми се искаше да подранявам излишно.
Имам като повечето дами тук болезнени гърди, спазми, проблеми със съня, но най-големият ми проблем са киселините 😒 започнаха от раз и са доста упорити.
Пожелавам ви леко начало, успешен завършек на бременността, а сега чакаме още попълнения и добри новини от прегледи 🤗

# 140
Ох, момичета!!! Дано сте прави! Това ще са най-дългите 48 ч в живота ми 😣

# 141
Здравейте, момичета! Не се стърпях и днес отидох на преглед. В 5+1 се видя плодно сакче. Каза, че всичко до момента отговаряло и било наред. Вика ме следващата седмица, за да се види точица. Сега ме изпрати на изследвания.

# 142
Ами защо моят доктор не ми каза на колко седмици е или аз много рано съм отишла.Само ми каза че се вижда мехурче и че е в матката .Трябваше да ми дойде на 28 август аз на 7 септември бях на преглед . Почвам пак да се филмирам трябва да си спря интернета😂😂😂

# 143
  • София
Ами защо моят доктор не ми каза на колко седмици е или аз много рано съм отишла.Само ми каза че се вижда мехурче и че е в матката .Трябваше да ми дойде на 28 август аз на 7 септември бях на преглед . Почвам пак да се филмирам трябва да си спря интернета😂😂😂
Няма нужда доктора да ти казва на колко седмици е, ти си го знаеш сама това - дните/седмиците бременност се броят от началото на последния менструален цикъл, така че ако знаеш кога последно ти е дошло, лесно ще сметнеш в коя седмица и кой ден си. Иначе, 10 дена след закъснение, вероятно си била в средата на 6-та седмица, т.е. 5 седмица + 3,4 дни, когато на 7 септемри си отишла на преглед. За този срок е нормално на ехографа да се види плодно сакче в матката.

# 144
Изтеглете си pregnancy +
Супер е!

# 145
  • София
Привет мили момичета и от мен Simple Smile Втора бременност, на 32г., 7 гестационна и в четвъртък съм за пръв път на лекар, за да чуем сърчице. Симптоми- периодично прилошаване, но както и при предната бременност само подхапването ми помага на мен позивите за повръщане. Преди качих 30кг, свалих ги и сега като виждам как вечно съм гладна не знам до къде ще стигна. Здрави да сме. Корема ми се подува много, вечер съм направо в 3-4 месец, гледам да хапвам плодове и зеленчуци повече. Вечер ставам по 3 пъти да пишкам, уморявам се повече и ми се спи следобед. Момченцето ми е на 4 години и откакто му казахме всеки ден по няколко пъти ми целува корема и го гали. Предполагам, че той ще ни издаде пред родата първи.
Много се радвам за всички и за темата. Ще следя и ще споделям всеки ден.

# 146
Ние не сме казвали на никой да чуя сърчице първо и доктора че всичко е наред и тогава.Даже и на баткото не знам дали се усеща защото го карам да ми помага за тежките неща .

# 147
Ще може ли някоя от вас да ми помогне да разчета нещата, написани в амбулаторния лист на лично. Повечето ги разбирам, но има някои, които не. Мноого благодаря!

# 148
Ще може ли някоя от вас да ми помогне да разчета нещата, написани в амбулаторния лист на лично. Повечето ги разбирам, но има някои, които не. Мноого благодаря!
Пиши ако мога да помогна

# 149
Аз съм 6+2г.с. и ми записаха час чак за 24ти, направо нямам търпение вече. Края на месеца влизам в третия и смятаме тогава да кажем на родата. Дано всичко е наред, на баткото още не сме казли също.

Общи условия

Активация на акаунт