Термин Май 2022

• 40 183
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нямам намерение в следващите 2-3-4 месеца да казвам на никого (последните ми няколко бременности не завършиха добре, така че не бързам да съобщавам). Засега само подпитвам бъдещите батко и кака дали искат да си имаме бебе вкъщи, дали да е бебе-братче или бебе-сестриче. Петгодишният батко искал две бебета - момче и момиче. 2-годишната девойка твърдо не иска бебе, искала да има още един батко. Обяснявам ѝ, че не става така, че детето се ражда бебе, няма как директно да се роди голямо, но тя държи да получи още един батко и засега не е склонна на компромиси по въпроса Grinning

# 151
NezabravkAAA добре дошла! Безпроблемна и до пухкав финал! И моят корем става огромен следобед. Стоя с разкопчано копче на дънките. Rolling Eyes
Cookie, май с теб вървим заедно. Вчера и аз бях на първи преглед 5+1 г.с. бях. Blush
Ние не сме казали още на никого. Но тази събота ще се наложи да кажем на родителите на мъжа ми, защото заминаваме за 1 седмица на къщата на село, а там няма как да се скрие нито умората, нито това, че не вдигам аз детето нито, че вече не мога да се приближа до миризма на препарат без да се намръщя и да започна с отварянето на прозорци. Решихме, че е по-добре да съобщим, отколкото да се чудим какво да обясняваме. Хич не ми се искаше, но стечението на обстоятелствата е такова. Каквото има да става, ще стане независимо от това, дали сме казали или не. На синът ми сме решили да кажем по-натам. След като ми проличи. Наблюденията ми са, че много не разбира от неща, които не вижда Joy Иначе, го подпитваме иска ли да имаме бебе, за момента е позитивно настроен. Притеснява ме, като се появи новото попълнение (живот и здраве) как ще го приеме. Но ще положа всички усилия да не усети липса на внимание.

# 152
И на мен ми се наложи да кажа на майка ми и леля ми, защото ходихме събота и неделя до семейната къща, а аз обичайно там се вихря с разчистване и зарзавати 😆
На останалата част от семейството планираме да кажем след 3ти месец, дано всичко е наред. На приятели дори по-късно.

Вие къде смятате да проследявате бременността?
Аз реших да започна директно при лекаря, който се надявам после да изроди бебето.

# 153
Аз също приемам препоръки за лекар и болница в СФ.

# 154
За момента ще запиша ЖК по здравна каса при лекаря, който следеше овулацията и липсата на такава и с когото бяхме разработили план как да подходим и какви избори да правя, защото се притеснявах, че ще ни се наложи инвитро процедура. Все още не съм мислила къде и при кого ще раждам, рано е, според мен.
Ще се следя при Честименова - Ангелова в болница Св. София на бул. България. Частния кабинет е в Младост, по НЗОК освен в болницата и в Люлин до метростанцията. Млад лекар, с много добро отношения. Преди ходех при Въргулева-Илиева, позабременя, малко беше в майчиство, но вече работи и тя с пълна сила,  и се прехвърлих към Честименова. И двете са млади специалисти, усещам ги с хъс и някак им имам доверие.

# 155
Аз ще се следя при моята гинеколожка д-р Богословова. Тя ме следи и при нея родих и първото си дете. Имам й пълно доверие. Страхотен специалист. Има частен кабинет в Гео Милев. Раждания води във Вита.

# 156
Аз ще се следя при моята гинеколожка д-р Богословова. Тя ме следи и при нея родих и първото си дете. Имам й пълно доверие. Страхотен специалист. Има частен кабинет в Гео Милев. Раждания води във Вита.
Чела съм много добри неща за нея.

# 157
  • София
Аз се следя, както и при първата бременност при един страхотен гинеколог д-р Миков, след 5-тия месец ще отида и при д-р Данаил Илиев, при когото раждах преди, разбрах че се е преместил от Токуда в Надежда.
Аз да използвам да попитам с какво мислите да се мажете за стриите и от кога? Купих си масло на Икаров за стрии.

# 158
Аз се следя, както и при първата бременност при един страхотен гинеколог д-р Миков, след 5-тия месец ще отида и при д-р Данаил Илиев, при когото раждах преди, разбрах че се е преместил от Токуда в Надежда.
Аз да използвам да попитам с какво мислите да се мажете за стриите и от кога? Купих си масло на Икаров за стрии.
Относно Надежда и специалистите там само хубави неща чувам. Ще разказваш и ти впечатления Simple Smile
За стриите: миналия път се отървах леко. Започнах да мажа в началото естествени масла. Опитах кокосово масло, какаово (докато не започна непоносимост към аромата), шеа, авокадо. Видях, че ми остава суха кожата обаче, дори с мазане по 2 пъти на ден. Голяма драма. Преминаха след това през Палмърс, но заради аромата спрях. Био ойл, който дори 5 минути след намазване вече ми ставаше сухо на кожата. И тъкмо започнаха да се появяват следи от нацепване по корема и открих Мустела! Абсолютно облекчение. Два пъти на ден мажех и нямам никакви следи от бременността. Препоръчвам!

# 159
  • София
С предните бременности не съм се мазала с нищо, с тази пак така планирам да действам. Според мен дали ще се появят стрии зависи най-вече от типа кожа, мазането е повече за успокоение на бъдещите майки, че полагат нужните грижи за красотата си, но нито предотвратява, нито особено намалява стриите, ако кожата е предразположена към образуването им. С предходните бременности не са ми се появили стрии по корема и гърдите (имам по бедрата и дупето, но те нямат връзка с бременностите).

# 160
Здравейте ! Записвам в темата с термин на 09.05. На 36г съм , втора бременност и съм безкрайно щастлива от изненадващите и крайно неочаквани 2 черти Simple Smile)

# 161
ЗдравейтИ! Аз съм тука да мрънкам... 😂 Тази нощ ми беше топ ставането до тоалетна. През два часа, направоооо то какъв сън. 🤦🏼‍♀️ През времето, когато спя сънувам някакви откачени неща и сутрин съм с главоболие от това не спане. Кафето съм намалила, цигарите спрях и мисля, че и те оказват влияние на главоболието. Има ли момичета като мен? Нещо помощ? Знам, че май мога Парацетамол? 🤷🏼‍♀️

# 162
ЗдравейтИ! Аз съм тука да мрънкам... 😂 Тази нощ ми беше топ ставането до тоалетна. През два часа, направоооо то какъв сън. 🤦🏼‍♀️ През времето, когато спя сънувам някакви откачени неща и сутрин съм с главоболие от това не спане. Кафето съм намалила, цигарите спрях и мисля, че и те оказват влияние на главоболието. Има ли момичета като мен? Нещо помощ? Знам, че май мога Парацетамол? 🤷🏼‍♀️
Мрънкай на воля. Аз бях така 2 нощи, точно преди да чуем сърчице, спейки ставах да пишкам, по принцип съм пикла, но това надмина себе си, щях да се разплача. Интересно след като мина прегледа - нито ми се пишка толкова, нито ме приболява корема, гърдите се успокойха, има от време на време киселини и ме дразнят разни миризми. Слаба богу глава не ме е боляла. Парацетамола май е в краен случай.  Опитай с разходки, проветряване, бабини неща, секс, ако ти е позволен, все успокояващи дейности Wink

# 163
От два дни и аз съм с главоболие. Парацетамол може да пиеш, аз за сега се въздържам, че пих няколко дни като бях с ковид и да не прекалявам. Цигарите ги спрях преди 2 месеца и малко.

# 164
Poohtedy, аз съм на преглед за сърчице чаак на 22.09. 🤐 Струва ми се много далеч. Предният ми преглед беше на 6.09. Реално през 2 седмици е, но явно психически ми влияе... Може би и за това ме избива на пишкане. Следя за симптоми, пък теее са доста малко. За главоболието се опитвам да не пия нищо... ще пробвам да се поразходя до работа, вместо с колата. Четох, че и първото тримесечие е така с главоболието, заради хормоните и особено, ако си бил от тия, с по-често такова. А бе общо взето хубаво е да помрънкаш... 😂 Иначе се държа. Хаха

Общи условия

Активация на акаунт