Термин Май 2022

• 40 074
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
И на мен след Утрогестана ми става лошо аз го пия 3:2 ще питам другия път доктора за вагинално щом може а и е по ефикасен .
За размерите на бебчо много зависи и доктора как измерва и какъв му е апарата .
И с първата ми бременност викаха че ще е нас 4 кл той 3550 се роди но позна че ще е секцио .Мъчиха ме 5 часа нормално и после по спешност ме срязаха та разбрах и от двете .

# 376
Аз първия път също бях секцио, но сега много ми се иска да родя нормално, но ще видим как ще се случат нещата. Първия път родих секцио заради не знание от моя страна и страх. Имам високо късогледство и операция за обшиване на ретината с лазер, но след това като се разрових и видях, че е можело да родя нормално и много ме е яд. Имах си разкритие 4см и контракции, когато отидох до болницата, понеже ми изтекоха водите в деня, в който щяхме да планираме секцио. Поне дъщеря ми сама си избра датата ако не друго.
Всички ли сте от София? Има ли някоя, която ще се следи в Бургас и при кого?

# 377
Писах на доктора дали може Утрогестана вагинално много ми е зле след него даже не смея да шофирам .Те нали са същите хапчета мойте са от 100 мг

# 378
Писах на доктора дали може Утрогестана вагинално много ми е зле след него даже не смея да шофирам .Те нали са същите хапчета мойте са от 100 мг
Абсолютно, има две позиции за отбелязване на начин на прием - перорално, вагинално.

# 379
Момичета, препоръчайте някакви капки за нос, че ще се побъркам, много трудно дишам.

# 380
  • Sofia
Здравейте момичета! Присъединявам се към групата! Аз съм на 26г. и това ми е втора планувана и желана бременност. Имам бебче на 10 месеца. В момента съм в 7г.с +1. Във вторник бях на първи преглед и чухме пулс.
Всичко още ми е доста прясно от първата бременност и раждане така че ще се радвам ако мога да съм полезна на някой с някаква  информация. ❤

# 381
Rafi_11 , аз съм си взела солен разтвор на спрей. От доста време ми помага при запушване на носа, вместо капките (защото много привиквам и после е ужас). В момента някой път вечер ми се запушва и това ми е решението.

# 382
Здравейте момичета,в петък покървих и изпадна съсирек,веднага отидох в Шейново,приеха ме,казаха че всичко е наред ,на инжекции съм със прием и на утрогестан,вчера отново прокървих и отново и то много голям съсирек,дежурния лекар ме погледна на УЗ,каза че плода си има сърдечна дейност ,и че отново всичко е наред!
На 40 години съм в 7 г.с много ми е странно със това мое състояние🙄
Общо взето много информация не дават,на работата не съм казвала,нямам идея в това състояние дали ще трябва да полежа вкъщи,до като нещата се нормализират(надявам се)!

# 383
Момичета, препоръчайте някакви капки за нос, че ще се побъркам, много трудно дишам.

Rafi, аз по време на първата бременност бях през цялото време със запушен нос и му се викало ринит на бременноста или нещо такова. Спасяваше ме единствено викс синекс спрей.. Знам, че не е хубаво да си постоянно на спрей, но просто не можех да дишам. Та за всичките месеци изразходих няколко шишенца. Дано при теб не е това, но да знаеш, че го има като възможност и може да продължи през цялата бременност.

# 384
Здравейте! Включвам се и аз. На 30г., първо,много желано бебе- след около 8м. опити. (170см, 72 кг. , като за сега свалям леко, но внимавам какво ям и спортувам от преди да разбера)
Последен м.ц. 14.08.21г.(по принцип супер редовен, но малко удължен -на 30 дни през последните два месеца, след изкарана биохимична) Първи тест, домашeн-на 14.09; ЧХГ от 17ти -3657mlU/ml.
Първи преглед на 20.09-с установена вътрематочна бременност.Лекарката беше избана на случаен принцип, не останах доволна от тоношението. Каза ми, че при това ЧХГ ще може да се долови пулс с вагинален...но отказа да го направи,което беше много озадачаващо.

Аз съм с много, много добри впечатления от Д-р Честименова. Ако бях в София-определено бих избрала нея! Много успокояващо ми подейста. Успех на всички!
Ще се следя при Честименова - Ангелова в болница Св. София на бул. България.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 09:21 от k0k0s4e

# 385
Момичета, липсата на мозък не е ли характерна за трети триместър.... Мъжа ми искаше да му направя кекс от три дни, душицата. Бе пече се нещо във фурната, но точно преди да го сложа се сетих, че съществува бакпулвера. Извинявайте че с битовизми ви занимавам, но се сетих за мацката с чушките без кайма Simple Smile

# 386
Изписаха ми Йелоклийн спрей 4х2 впръсквания. Помагат ми на мен.

# 387
Момичета, липсата на мозък не е ли характерна за трети триместър.... Мъжа ми искаше да му направя кекс от три дни, душицата. Бе пече се нещо във фурната, но точно преди да го сложа се сетих, че съществува бакпулвера. Извинявайте че с битовизми ви занимавам, но се сетих за мацката с чушките без кайма Simple Smile
според мен няма лошо и от малко забавни истории. Аз си прибрах миксера в хладилника, така че не си единствена 😁. Сестра ми  каза, че също много забравяла по времене на бременността.

# 388
Аз се водя 6г.с +2 по последен цикъл. Първия преглед го записах на 08.10.
Болките в корема изчезнаха, но гърдите та ми камък. А и от няколко дни боря ужасен запек .. по принцип имам лениви черва, но се справят, а от няколко дни вече положението е супер зле , чак се депресирам.

Infinity, може би ги знаеш всичките тези неща, но аз все пак да се включа със съвет от всичко, което знам за преодоляването на запека. Поне при мен всичките методи вършат страхотна работа.

*Наблегни на сурови плодове и зеленчуци каквито си искаш и каквито обичаш. (Само при бананите е важно да са жълти, добре узрели защото съдържат повече фибри, докато зелените банани съдържали повече нишесте и спичат)
* Кисело мляко пробиотик - марка не мога да препоръчам, аз си взимам всеки път различно.
* Сутрин на гладно мед, разтворен в топла вода между 100 и 200мл. Ако ти е гадно само с вода, може да си изтискаш и лимон или пък вместо с вода да пробваш с някой ароматен чай по твой вкус.

# 389
Здравейте, бъдещи мами! Включвам се да ви споделя аз засега как се справям с проблемите с ходене до тоалетна. Попринцип на мен това винаги ми е било проблем и като по-малка смятах, че е напълно нормално и не му обръщах внимание. Ходех до тоалетна веднъж на 2-3 дни и много се притеснявах като забременях, защото навсякъде чета, че тогата още повече се задълбочава проблема. Следящата ме АГ ми каза да започна на пия някакъв комплекс с Омега мазнини и да ви кажа след около седмица прием вече нямам никакъв проблем, ходя си до тоалетна всяка сутрин и съм много щастлива 😁 (колкото и странно да звучи)

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 11:55 от kyklichkata

Общи условия

Активация на акаунт