Термин Май 2022

• 40 004
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Хаха и аз цял ден се чудя какво става с вас, че никой не пише. Днес много ми се гадеше по обед. Все едно нещо ми подпира в гърлото. Корема ми е двоен на мен, но не усещам тежест, газове, просто е голям, а аз също нищо не ям...явно си е по-отпуснат  🤷‍♀️

# 511
Здравейте 😊 Днес ме записаха вече на ЖК и докато мина преглед, че после изследвания и стана обяд. Бях супер гладна и като се наядох кръвното ли ми падна нз ама съм дроб. Иначе с бебчо всичко е наред, следващия ми преглед е на 30.10. Фетална морфология. Въобще не се ограничавам за ходене (не че е кой знае колко де).

# 512
Кат_88 , ти в коя седмица си?

# 513
Здравейте, момичета, и моя втори преглед мина. Има леко отлепяне на сакчето и трябва повече да почивам.
Притеснява ме обаче, че АГ отчете и завишени RI и PI нива на кръвотока на маточните артерии. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 514
  • София
Аз днес бях на първи преглед в 7 г.с. и 2 дни - видяха се два плодни сака - единия с ембрионче с пулс, а в другия, който е по-малък, имаше само жълтъчно мехурче. Второ ембрионче може да се появи, може и да не се - лекарката ме вика след 2 седмици, за да се проследи развитието на второто сакче. Аз съм раздвоена и не знам на какво да се надявам - да се развие или да не се развие. Многоплодните бременности са си доста рискови, а аз имам в допълнение и куп странични заболявания, както и вече 2 деца. От друга страна винаги съм си представяла, че ще имам близнаци. С 4 деца ще ни е по-трудно, отколкото с 3, но ако във второто сакче се появи ембрионче, ще направя всичко възможно да ги запазя и двечките и ще си ги гледаме и обичаме.

# 515
Кат_88 , ти в коя седмица си?
В 8+4г.с.

# 516
Интересно ми стана, защото моят АГ записва в 11та г.с. Явно само аз ще си чакам... 🤷🏼‍♀️

# 517
Viole7a, няма да си само ти Wink моята записва за ЖК чак в 12 г.с. Ще си чакаме заедно Hug
Аз гледам да не се оплаквам. Не че нямам от какво: и кръвното ми е ниско, и гадене си имам, и умора, в същото време, когато се събудя през нощта по час и нещо не мога да заспя, и коремът ми следобед така се подува, че се налага да се преобличам с нещо по-свободно,дори лек запек имам. Обаче толкова го искахме това бебе, и 5 месеца опити, за да се появи... просто го усещам сякаш нямам право да се оплаквам.
Lorena, стискам палци за оптимален развой на събитията.
Marry777, почивай повече, така може да му дадеш шанс да се закрепи по-добре. За другия ти въпрос не съм компетентна. Дано някой друг може да се включи.

# 518
  • София
Здравейте, момичета, и моя втори преглед мина. Има леко отлепяне на сакчето и трябва повече да почивам.
Притеснява ме обаче, че АГ отчете и завишени RI и PI нива на кръвотока на маточните артерии. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Мери, ти имаш ли тромбофилия - ако да, при някакви отклонения в доплера и въз основа на кръвни изследвания, могат да ти коригират дозата фраксипарин/клексан.

# 519
Мери, ти имаш ли тромбофилия - ако да, при някакви отклонения в доплера и въз основа на кръвни изследвания, могат да ти коригират дозата фраксипарин/клексан.

Да, аз съм така. И съм на фраксипарин 0,4. И миналата бременност бях.

Иначе седмицата беше много щура. Много работа, бързане, емоции.. Вчера ми се обадиха от градината, че детето е с температура… отидох и тя започна да ми говори, че коремчето ми май е подуто.. и аз нях в шок. Казахме ѝ, макар да искахме да изчакаме.. сега сме при моите родители и се хвали, че щяла да е кака 😂
Дано да й мине бързо вирусчето и да не ме лепне и мен ❤

# 520
Добро утро на всички! Настроенията при мен много се сменят. Вчера вечерта бях толкова щастлива и еуфорична, а днес сутринта се събудих ужасно тъжна и със скапан настроение. И почнах да се замислям пак какво ме чака. Дъщеря ми беше много не спокойно дете и първата година, че и нагоре нямаше никакъв сън за мен, бях изтощена много и ме хваща някакъв страх, силно се надявам да е по-спокойно второто.
Още е рано, но вие какво мислите за кърменето? Кърмих първото си дете 1г и 8 мес и се радвам, че успях, надявам се, че съм и дала добър старт, колкото и изтощително да беше. . Второто също се надявам да успея да си го кърмя дълго време.
От вчера имам някаква болка  ниско долу вляво, надявам се да е нормално.

# 521

Иначе седмицата беше много щура. Много работа, бързане, емоции.. Вчера ми се обадиха от градината, че детето е с температура… отидох и тя започна да ми говори, че коремчето ми май е подуто.. и аз нях в шок. Казахме ѝ, макар да искахме да изчакаме.. сега сме при моите родители и се хвали, че щяла да е кака 😂

Не съм се тествала за тромбофилия и нямач идея, честно казано. Първа бременност ми е. АГ ми изписа аспирин 75 г и омега 3.
Alexandrova_90 при теб всичко наред ли беше, като се регулира с лекарства и влизат ли в норми стойностите след някакво време? 😊

# 522
Добро утро на всички! Настроенията при мен много се сменят. Вчера вечерта бях толкова щастлива и еуфорична, а днес сутринта се събудих ужасно тъжна и със скапан настроение. И почнах да се замислям пак какво ме чака. Дъщеря ми беше много не спокойно дете и първата година, че и нагоре нямаше никакъв сън за мен, бях изтощена много и ме хваща някакъв страх, силно се надявам да е по-спокойно второто.
Още е рано, но вие какво мислите за кърменето? Кърмих първото си дете 1г и 8 мес и се радвам, че успях, надявам се, че съм и дала добър старт, колкото и изтощително да беше. . Второто също се надявам да успея да си го кърмя дълго време.
От вчера имам някаква болка  ниско долу вляво, надявам се да е нормално.

Добро утро,аз съм всеки ден с постоянно променливо настроение,още повече,че и трябва постоянно да лежа сега,и няма как да не мисля нон стоп какво ли не,в началото дори и бременноста да е лека и безпроблемна тези състояния може би са нормални,мойта първа успешна бременност беше толкова отдавна,че сега ми е все едно за първи път,отгледан син имам студент😀 и сега "сначало"
Но съм сигурна,че ще отмине това състояние само да сме живи и здрави❤

# 523

Не съм се тествала за тромбофилия и нямач идея, честно казано. Първа бременност ми е. АГ ми изписа аспирин 75 г и омега 3.
Alexandrova_90 при теб всичко наред ли беше, като се регулира с лекарства и влизат ли в норми стойностите след някакво време? 😊

Аз първата бременност реших да се тествам, защото имах 2 биохимични бременности и много нисък прогестерон.. ниско Б12, вит Д. Оказах се с лека форма тромбофилия, при която не усвоявам добре  фолиев киселина и Б12, та приемам метилкобаламин и неофолик мета. Но бонус към това и фраксипарин. Периодично проследявахме с кръвопотока и пусках кръвни. Всичко беше наред. Сега просто он начало си знам и слагам фракси. Ще следим, дали с 0,4 ще се справя или ще увеличим дозата.

# 524
Добро утро! 🌞 При нас няма слънчице, но се опитвам да съм положителна. За първи път от доста време спах мноого (но пък не пропуснах да стана 3, 4 пъти до тоалетна).
Сутринта с изненада видяхме, че отново имаме гълъб, само че този път е малко, паднало в отдушника. Падат от покрива директно на първият етаж. Явно им харесва вкъщи... 😂🙈 Това да ви разведря. Днес ще трябва да направим спасителна операция, защото другите могат да летят, а това е мъничко. 🤔🤷🏼‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт