Термин Май 2022

• 40 099
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
При мен първата бременност мина много леко, само с малко киселини и то съвсем в края, но сега... Още преди да си направя теста бях с болки в кръста и точно те ме накараха да се тествам. Сега съм в 5 г.с. и сутрин ми се гади, гърдите ми са като камъни и когато спре да ми се гади съм мнооого гладна Grin
Правих си и кръвни тестове в две лаборатории на 10-ти ден след трансфер - в едната резултат 372, в другата 401. Дали са се хванали и двете ембриончета? В четвъртък съм на първи преглед при репродуктивната док и нямам търпение Rolling Eyes

# 361
При мен първата бременност мина много леко, само с малко киселини и то съвсем в края, но сега... Още преди да си направя теста бях с болки в кръста и точно те ме накараха да се тествам. Сега съм в 5 г.с. и сутрин ми се гади, гърдите ми са като камъни и когато спре да ми се гади съм мнооого гладна Grin
Правих си и кръвни тестове в две лаборатории на 10-ти ден след трансфер - в едната резултат 372, в другата 401. Дали са се хванали и двете ембриончета? В четвъртък съм на първи преглед при репродуктивната док и нямам търпение Rolling Eyes

Здравей, аз си правих кръвен на 10ти ден от трансфера и стойността беше 440. След това на 15ти ден 3656 и се оказаха 2 на прегледа, така че, според мен има шанс 👌

# 362
Аз с килограмите съм -1, с първата бременност също бях така, до 7-ми месец качих 7 кг, а от 8 до 9 още 7-8, накрая беше нещо страшно, качвах от въздуха. Иначе днес много ми се гади, от Утрогестана ми се вие свят жестоко, имам леко безсъние и хрема. Имам чувството, че ми порасна коремът и вчера, докато карах ми се наложи да си разкопчая дънките. Не мога да събера сили да излезем с детето и ми е малко гузно, в същото време се чувствам много уморена и ми се иска да си почивам. Четох че Утрогестан и Дуфастон малко сгъстяват кръвта и се филмирах, но пък пия и аспирин протект, а и след изкаран Ковид преди 6 месеца, само се чудя за какво да се притесня хаха. Чакам си следващия преглед в сряда и нямам търпение Simple Smile

# 363
Аз се водя 6г.с +2 по последен цикъл. Първия преглед го записах на 08.10.
Болките в корема изчезнаха, но гърдите та ми камък. А и от няколко дни боря ужасен запек .. по принцип имам лениви черва, но се справят, а от няколко дни вече положението е супер зле , чак се депресирам.

# 364
Иначе днес много ми се гади, от Утрогестана ми се вие свят жестоко, имам леко безсъние и хрема.
Утрогестана пиеш ли го, че ти става лошо от него?

# 365
Иначе днес много ми се гади, от Утрогестана ми се вие свят жестоко, имам леко безсъние и хрема.
Утрогестана пиеш ли го, че ти става лошо от него?
Да пия го, изписаха ми го така, знам че може и вагинално, но нз защо така реши моята лекарка и всъщност как е по-ефективен.

# 366
Не знам как е по-ефективно, но щом не ти е ОК така, защо не попиташ док. дали не може вагинално? Аз ги пих единствено сутринта преди трансфера. Иначе ми бяха изписани 4*2 на ден. Не съм забелязала да имам подобни проблеми. Втория път ми замени Утрогестана и Дуфастон с Циклогест, който е по-силен, но малко трудно го намирам.

# 367
Здравейте аз ли ще съм най пухкава начало на бременноста 73 кг

# 368
Хелоу... оживях с пътуването, но ми беше доста зле. Главата ме болеше, гадеше ми се. Аз стартирах 69.500кг, в момента съм някъде около 71.500кг, но аз съм доста висока (1.81см) иии може и да кача много. 😓 В момента наистина си хапвам, но ми е доста лошо. На 3 часа ми пада канчето и трябва да хапна нещо, пък шоколади хич не ми се ядат. 🤷🏼‍♀️

# 369
Аз започнах на 72 кг., сега съм 72.9. И на мен вече не ми се яде толкова сладко, а иначе умирам за шоколад.

# 370
Момичета, аз просто съм….. няма такъв случай. Будя се сутринта - нищо ми няма, нито гадене, нито болки, напрежение нищо…. Към обяд всички симптоми се върнаха - и напрежението в гърдите, и гаденето. Вече не зная какво да готвим вкъщи и какво да ям. За каквато и храна да си помисля ми става зле. Дори и от водата ми е зле… Споделете вие - какво си приготвяте за хапване? И колко вода горе-долу на ден пиете. Лекаря ми каза към 2-2,5л., което за мен е мъчение направо😖😖

# 371
Понеже отдавна не съм мрънкала...та в 7 г.с.+2 дни и съм и днес за ТРЕТИ път този месец получих кървене, което пак премина в зацапване. Нямам сили психически вече да го издържа. Всяко ходене до тоалетната ми е със страх. Док каза да продължа лечението с Дуфастон и Утрогестан, защото съм на максимални дози. Зацапването продължава вече 10 дни, според него щом вчера ми е бил чист ден (единствения за последните 2 седмици), значи скоро ще спре. Отслабнала съм с -1 кг, нямам апетит, ям често, но по малко. Леко ми се гади, но го отдавам на прогестерона, защото ми се случва предимно вечер цял ден на хапчета. Спя като пор, преди вечер ставах по няколко пъти до тоалетната, сега толкова ми се спи, че дори не мога да се събудя. През деня съм ок. Като за 7 г.с. (8-ма седмица от бременността нямам почти никакви фрапиращи симптоми). Много повече имах в началото. Нямам търпение да мине вече това гадно първо тримесечие и да се почувствам истински бременна.

# 372
По повод килограмите - аз стартирах от 82.5, играя около 83,4 - 82,8.
За Утрогестана - по-ефективен е вагинално и няма неприятните странични ефекти. Действа там, където трябва да действа. Изтича, което води до ежедневна превръзка.
Моя преглед за записване за ЖК е на 08.10. Междувременно ме стегна шапката и отидох на един преглед, при друг лекар. На предния преглед 13.09, мисля, споделих, че плода изоства с 4 дни.АГ-то ми каза, да не се тревожа. Днес този лекар първо дълго търси сърдечна дейност и ме попита дали сме локализирали такава. Намери, видях тупкането. Но ме установи като 7+0 г.с., а по калкулатор трябва да съм 8+4 г.с. Каза и да него мисля, но някак ми е малко трудно. Искрено се надявам точица да дръпне до следващия преглед.

# 373
В началото е нормално да има такава разлика, между това което е според цикъла и това, което е по ехограф.
И аз имам записан час за 08.10, тогава ще е първия ми преглед и дано всичко да е наред. Иначе аз все така нямам никакви симптоми, само болезнени гърди.
За водата, аз по принцип пия много вода и това количество от 2.5, 3л на ден за мен е нормално.

# 374
  • София
Аз въобще дори не ги гледам тези неща на колко отговаря плода според ехографа. С първата бременност още феталната при Марков ми каза “ Оооо много голямо бебе върви, голяма глава, сигурно секцио ще трябва”. Следих се на две места - до последно бебето беше около 3600-3700гр.
Раждам аз - бебето 2900гр.
За това по-спокойно сега го карам.

Общи условия

Активация на акаунт