Пъзели 32

• 28 115
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Писали сте вече... това са моите карти:

# 121
Та от мен само толкова, не му се вижда краят скоро:

Благодаря за снимката, супер е 🙂 Ти си започнала от най-трудното и твоят напредък също не е малък!

mimeime, много ми харесва този Анатолиан с котките.

Карти и аз харесвам, имам 1-2, не съм ги редила все още.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 17:04 от Ghibli

# 122
И моят койот доста труден. За 4 часа само една рамка и устата на койота.

# 123
  • София
Аз днес започнах (силно казано, отделих рамката) този пъзел на Eurographics, еми страхотен е.

https://www.ozone.bg/product/eurographics-eg60000557-eurographic … map-of-the-world/
Този беше първият ми на Eurographics, редихме го с лупа и после мразех марката. Докато не се изкуших от следващия техен - от тогава почти с всяка поръчка взимам един.
Момичета, страхотни пъзели, много се раздвижи темата и е голямо удоволствие да си я чете човек Simple Smile Аз тези дни не редя много, но още малко остава от моето кафяво предизвикателство.

# 124
Здравейте, сега случайно откривам темата. Много обичам пъзели, но досега май ги редя само на компютъра. Точно тази вечер търсех да си купя някакви пъзели, че вечерите вече стават много дълги. Досега се въздържаха да купувам, че не ми се пълни къщата с излишни вещи. Бихте ли казали какво правите с пъзелите, когато ги подредите? Бихте ли ми препоръчали марка или конкретен пъзел? Интересуват ме по-сложни и с повече части - лесните не са ми интересни.

# 125
  • София, България
Poni69, пъзелите са като книгите, всеки си има предпочитания ( аз на Ортега например посмъртно няма да редя нищо дори да ми го подарят, а хората се избиват да купуват). Предлагам ти да видиш в Озон, секцията с пъзелите, от там купуваме най-често и постоянно има промоции ( в момента тече промоция на Трефл). За сложен пъзел се сещам, че много се оплакваха от този:
https://www.ozone.bg/product/eurographics-60100960-pazel-eurogra … o-sistine-chapel/

(гледам че го има на Трефл във вариант от 6000 части) .

Иначе гледай тук:
https://www.ozone.bg/pazeli-2d-3d/pazeli/2d-pazeli/?___SID=U

Или тук:
https://www.ozone.bg/pazeli-2d-3d/pazeli/pazeli-s-nestandartni-chasti/

И вече си подбираш с търсачката - брой части, промоции и т.н.
Успех!

Мери Попинс, а аз този койот го бях загледала и си мислех, че даже е много лесен.

HighSpeed, много ми харесва така да се реди с това прекрасно кафе и сладкиш, а самият пъзел ми е сред любимите.

Mimeime, и двете карти много ми харесват. Обаче наистина си трябва специална подготовка да редиш карти.

Тони, наистина е ситен и напредвам бавно, но се реди и ми харесва - имам предвид да си го редя, иначе като картинка си е карта като карта, не бих си го окачила на стената. Вече съм наредила флаговете и рамката и долу насписите и кръгчетата, ама за 1 час редене си е супер.

# 126
На мен най-много ми харесват пъзели, които са репродукции на известни картини. В тези които редя онлайн има много такива. Но те могат да се играят най- много на 500 части. Освен това главното неудобства е, че няма как да разположиш частите на екрана, тъй като мястото е ограничено, трябва да са една върху друга и доста да ровиш, ако ти трябва някоя част, която помниш, че я има.
Тук разбирам, че има картонени пъзели с различно качество. А това, което пишете, че са прашни - става въпрос за прах, получен при нарязването им ли?

# 127
  • Варна
Да, в торбичката при частите на някои пъзели има много хартиена прах, а на други няма изобщо.

Аз вече купувам само пъзели, които наистина ме грабват, много съм капризна. Една част после заминават за замяна или продажба, а тези, които са ми много на сърце, лепя и слагам в рамки вкъщи по стените. На свършване са ми (стените) Simple Smile

# 128
Разбирам те, по моите стени няма място още преди да съм започнала да слагам пъзели на тях. И на мен не би ми било приятно да имам прах от производството.

# 129
  • София
Аз сложих центъра на един пъзел, частичките са ....... и така до 1040. Някой да има зелена рецепта Grinning

# 130
Хахах, с нетърпение чакам да споделяш как върви този пъзел😁

# 131
  • София, България
Sali, кой е пъзелът?

# 132
Poni69, добре дошла! Надявам се, че си подготвена морално за досадната част на физическото редене - например това да си обърнеш всичките парчета с лицето нагоре едно по едно, повторено от 500 до над 3000 пъти в зависимост от размера на пъзела, или да преровиш всичките парчета отново едно по едно в търсене на рамката... Понеже се спомена липсата на място - това важи още повече за физическите пъзели в сравнение с електронните. При електронните нямаш място на екрана, при физическите - в дома Simple Smile Прахолякът е неизбежен, но обикновено е малко. При мен една леплива ролка решава този проблем. Пожелавам ти успех с намирането на пъзел! За марка бих препоръчала Ravensburger или Castorland (без да съм редила много и от двете). Репродукции на картини има и в асортимента на Clementoni, Gold Puzzle и много други фирми, почти всяка марка пъзели има такива.

# 133
  • София
Ще докладвам, но само късно вечер мога да редя, та едва ли ще напредвам бързо. Засега се чудя от центъра ли да го почвам,  от рамката ли, имам и три сглобени тройки от средата Rolling Eyes
Мона Лиза, спираловиден, някой го беше показвал предишните страници

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 10:25 от sali

# 134
Благодаря за посрещането. А имате ли специални маси, на които ги редите? Аз имам удобна маса в хола, доста голяма, но на нея правя всичко. Вероятно има някакви подложки, на които редиш и можеш да преместиш.

Общи условия

Активация на акаунт