Пъзели 32

• 28 847
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Мери, за този се нареждам аз като го завършиш. Ако ще бъде за продажба де Simple Smile

# 316
  • София
Какви са тези пъзели Springbok в Озон? Аз ли откривам топлата вода сега?

# 317
  • София
Леле, с каква скорост и какви чудеснини редите! Добре че сте вие, поне да оплаквам окото Simple Smile

Аз даже съм се чудила защо в този форум няма раздел Купува-Продава, както има в разни авто форуми например. Чудех се дали биха позволили да имаме отделна тема за пъзелообмяна/продажба. Но едва ли, по-добре верно да показваме тук и после цените да си уточняваме на лични.
Относно данъците, изобщо не се бях сетила аз. И току-що реших, че като ме потърсят, ако трябва ще им платя там някаква глоба и това е. Почвам и аз да пиша "втора употреба" - звучи като полезно уточнение. И наскоро разбрах, че Еконт не опаковат в балончета пъзелите, ами направо в торбите пъхат. Вече мисля да слагам поне стреч фолио, че сега има да треперя Мона Лиза в какво състояние си е получила последния Sad

sali, и аз не ги знаех, но благодарение на теб вече сложих два  в Любими Simple Smile Пише, че са нов продукт; сега разцъках и виждам, че са американски - явно Озон са внесли заедно с White Mountain и New York puzzle Wink Тези Springbok са много еко, пък аз съм от тези дето си падат по такива производители. Ще трябва да ги стимулирам на следващо намаление. Като не реди човек, не значи, че не може да купува...

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 10:26 от ToniShu

# 318
  • София
Е, Тони, здравей! Загуби се нещо, как е гърба?

# 319
  • София
Хаха, като няма какво да покажа, няма да ви спамя, я Simple Smile Но наистина ми се отразява добре да виждам вашите новонаредени произведения Simple Smile
Гърбът има подобрение, но още не е излекуван - ще отнеме време. ММ от сума време е на етап покупка на материали за пъзел статива ми, според мен умишлено се мотка, за да не възобновя реденето твърде рано Simple Smile

# 320
  • Варна
Саботьор значи Wink

# 321
  • гр.София
Като стана дума за деклариране при продажба с Еконт, моя съвет е да си пазите документите, с които сте купили пъзелите. Не трябва да подавате дан.декларация, но ако ви потърсят от НАП може да покажете, че ги продавате на загуба и нямате доход от тази продажба, съответно и не дължите данъци. Но важното е да имате документ за покупката. Това важи и за други продажби на стоки втора употреба чрез Еконт. Аз започнах да си събирам в един джоб всички фактури от Озон (не, че съм тръгнала да продавам...нещо не ми се разделя с наредените вече пъзели и само ги трупам:joy:)

# 322
  • Варна
Аз се разделям с тези.

Скрит текст:

# 323
Много добра идея за продажбите. Аз също съм го мислела отдавна, даже мислех да ви предложа да се направи една фейсбук група за продажба само между участниците в темата. Така със снимки да предлагаме също си е супер, стига да не вземат да ни трият съобщенията. Много по-приятно и спокойно е да знаеш, че човекът отсреща е честен и няма да попаднеш на някой измамник като онзи "Божидар" (още съм потресена от случая).

Ако продавате лични вещи, доходът е освободен от облагане с данъци. Дължат се данъци само ако се занимавате с продажби като бизнес. Няма точен критерий къде е границата и данъчните започнаха да притискат всеки с продажби в интернет да си ги декларира и да се облагат, но в този случай според мен трябва да си държим на правата и спазването на закона.

Аз започнах 1500 части Касторланд, след американския с големите части все едно редя микропъзел:
Скрит текст:

Какви са тези пъзели Springbok в Озон? Аз ли откривам топлата вода сега?
Видях ги и аз Simple Smile Забелязала съм, че по странен начин ми се показват новите пъзели в Озон - първо се появяват някакви нови, след ден-два между тях и старите се появяват още нови, но не излизат най-отгоре, а така си остават по средата. И трябва да се гледа и по-назад за всеки случай, да не изпуснем нещо Grinning

# 324
  • София, България
Мона Лиза, я покажи тука тия новичките Simple Smile Засърбяха ме ръцете.

Те изобщо не са при мен, ще снимам като се върна в София, даже нямам представа какви марки са.

Много полезно инфо, ако тръгна да продавам ще пазя фактурите и ще пиша втора употреба.

Тук мисля че е най-лесно да си пускаме пъзелите, няма проблеми и да се уговаряме на лични, който както прецени.

# 325
  • Варна
Какъв е тоя Божидар, я напишете, че нещо съм пропуснала.

# 326
HighSpeed, във фейсбук не мога да го намеря, тук в 31 тема беше коментирано: https://bg-mam.ma/p/1323762/43192444
Скрит текст:
Потребителка се беше оплакала, че получила пъзел в ужасно състояние - мръсен, направо отвратителен. Беше показала чата си с продавача, който беше някакъв човек с профил с името Божидар (вероятно фалшиво) - той там с удоволствие ѝ беше казал, че пъзелът го купил от битака за левче и той така си правел бизнес - продавал на кокошките из групите. Не мога да предам наглостта, която излъчваха думите му, беше гадно да се чете. Тя му беше казала, че ще го публикува, той й беше отговорил, че не му пука, защото патки като нея има много (или нещо подобно, вече не помня и аз).

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 12:25 от Ghibli

# 327
Аз винаги опаковам в балончета пъзелите, които изпращам. От пратките на озон съм събрала много.
Това за фактурите добре, но как ще докажеш на данъчните, че си изпратила точно този пъзел, който е фактуриран.
За Божидар и аз четох, много е нагъл. Купува от битака за 1-2 лв и после препродава в групите.
Тези Springbok и аз ги открих преди 2 дни. Щом са еко да знаете, че ще са с разръфани крайща и няма да са хубаво пресовани. Това не значи, че не съм сложила няколко в кошницата на изчакване 😀

# 328
Аз сега влязох да погледна и какво да видя - и нови пъзели на Heye са заредили... Хайде още два в списъка с любими.
(Оттегля се, мърморейки си под нос "Нямам място за нови пъзели, нямам място за нови пъзели")

# 329
  • Русе
Аз забелязах и още една марка Enjoy изобщо не ми е позната.Сега ще разровя за информация.като им гледам картинките има много пейзажи на Румъния,вероятно са румънски,но за такива цената изобщо не е ниска
Springbok-като гледам ми приличат на SunsOut,Masterpieces и са с нестандартни части

Общи условия

Активация на акаунт