Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноемри

• 107 872
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Пловдив
Цитат
До всички мами раждали в Селена!Здравейте!Тъй като в скоро време ще ми предстои раждане във въпросната клиника при доктор Минев имам въпрос към раждалите там мами нормално.За сега съм решила да раждам така ако всичко до тогава е ок.Много ме е страх за тази упойка, която се слага в гръбнака при нормалното раждане, защото от  д-р. Минев разбрах че така процедират и малко съм настроена отрицателно към нея, тъй като съм чувала че крие доста опасности!Та   ако има мама раждала с такава упойка бих желала да ми даде малко повече информация, че много ме е страх!А не може ли да се използва друга упойка при нормално раждане или само такава?Предварително Ви благодаря!
Родих нормално с епидурална упойка и те уверявам, че няма нищо притеснително. Аз също бях чула лоши неща за нея, но всичко зависи от анестезиолога, а в Селена са едни от най-добрите и можеш да им имаш пълно доверие. Поставянето на упойката не боли /противно на много други мнения/. След поставянето й се усеща изтръпване в краката. Нямах странични ефекти от упойката. Леко и успешно раждане   bouquet

# 1 111
Не зная защо я хвалите Топалова, родих при нея края на ноември в Селена и съм абсолютно разочарована - остави ме да се мъча 14 часа, бях с епидурална, безброй шевове, крещях от болка и никой не ми обърна внимание, един доктор само повтаряше затворете врата да не се чува. Изписаха ме с анемия, високо кръвно, безброй шевове.... и какво спечелих че отидох в Селена - НИЩО, изживях кошмарно раждане, на никой не го пожелавам

# 1 112
Не зная защо я хвалите Топалова, родих при нея края на ноември в Селена и съм абсолютно разочарована - остави ме да се мъча 14 часа, бях с епидурална, безброй шевове, крещях от болка и никой не ми обърна внимание, един доктор само повтаряше затворете врата да не се чува. Изписаха ме с анемия, високо кръвно, безброй шевове.... и какво спечелих че отидох в Селена - НИЩО, изживях кошмарно раждане, на никой не го пожелавам

Нормално е когато всичко през бременността и раждането е протекло добре, човек да е доволен от доктора. И тъй като доста от момичетата са родили при  Топалова и са нямали проблеми /сериозни имам в предвид/ по време и след раждането,са останали доволни от нея. Нормално е също и да има и недоволни от нея. Съжалавам, че ти си останала недоволна и си се мъчила. Аз лично също родих при Топалова, секцио, но нито за минута не ме е оставила да се мъча. Да, наистина бях 5-6 часа с контракции през 3 мин. и само с 1 см.разкритие, при което не можеше да ми се постави епидурална упойка, но така се случиха нещата при мен. За мен най-важен е резултата-бебето и майката да са живи и здрави.
Тук в тази тема всеки споделя своите преживявания, били те добри или лоши.
Щом си недоволна лично от Топалова-напиши мнението си в черния списък на АГ от гр. Пловдив-има си отделна тема за това.
А относно раждането ти в СЕЛЕНА-сподели по-точни и конкретни неща, поради които си останала недоволна.  bouquet

# 1 113
Така - родих с много зор, зашиха ме и ме извозиха в моята стая, от приятелки родили в Весела съм чувала че после минават и замиват шевовете с йодова вода с нещо като чайник, да ама не - никой не мина, Аз попитах мога ли да взема душ, казаха да, изкъпах се и легнах събудих се от ужасно щипане и парене, извиках акушерката, тя доиде погледна ме и каза ами ще те напръскам, след 3,4 4аса пак почна да щипе и тя ми каза ами вземи си Бивацин и се пръскай, обадих се на приятелка и ми донесе, на другия ден получих рагади на гърдите, започна от малки ранички,  който след всяко кърмене стваха по големи. Попитах един млад д-р с прошарена коса не му зная името, той каза няма страшно, ще ти донесем марлички - никой нищо не донесе, дойде на смяна друг лекар попитах и него той каза сега ще сложим дефламол, да а ма в болницата няма дефламол. Изпратил сестрата, донесоха 2 марлички в края на деня, раните бяха станали големи. Попитах д-р. Молева не е ли опасно бебето като поглъща кръв от гърдите ми, тя каза важното е да не е гной. 20 дни след раждането ми течаха сълзи когато почвах да кърмя, ако знаех щях да си взема с мен дефламол. Имах и огромни хемороиди за които пак ми казаха "ами нормално от напъването" но никой не ми каза 4е трябвало да се изстискат, и да ги третирам. За 2 дни там НИКОЙ не влезе на визитация само ми мереха т. А и друго, маловажно е но да споделя в деня на изписването не получух никаква храна (сетиха се като се бях облякла и дпойдоха близките)
Дано след като вече 1 г. работи клиниката нещата са се подобрили, но аз съм разочарована.

# 1 114
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Много Ви благодаря момичета за бързите отговори!  love001

# 1 115
Така - родих с много зор, зашиха ме и ме извозиха в моята стая, от приятелки родили в Весела съм чувала че после минават и замиват шевовете с йодова вода с нещо като чайник, да ама не - никой не мина, Аз попитах мога ли да взема душ, казаха да, изкъпах се и легнах събудих се от ужасно щипане и парене, извиках акушерката, тя доиде погледна ме и каза ами ще те напръскам, след 3,4 4аса пак почна да щипе и тя ми каза ами вземи си Бивацин и се пръскай, обадих се на приятелка и ми донесе, на другия ден получих рагади на гърдите, започна от малки ранички,  който след всяко кърмене стваха по големи. Попитах един млад д-р с прошарена коса не му зная името, той каза няма страшно, ще ти донесем марлички - никой нищо не донесе, дойде на смяна друг лекар попитах и него той каза сега ще сложим дефламол, да а ма в болницата няма дефламол. Изпратил сестрата, донесоха 2 марлички в края на деня, раните бяха станали големи. Попитах д-р. Молева не е ли опасно бебето като поглъща кръв от гърдите ми, тя каза важното е да не е гной. 20 дни след раждането ми течаха сълзи когато почвах да кърмя, ако знаех щях да си взема с мен дефламол. Имах и огромни хемороиди за които пак ми казаха "ами нормално от напъването" но никой не ми каза 4е трябвало да се изстискат, и да ги третирам. За 2 дни там НИКОЙ не влезе на визитация само ми мереха т. А и друго, маловажно е но да споделя в деня на изписването не получух никаква храна (сетиха се като се бях облякла и дпойдоха близките)
Дано след като вече 1 г. работи клиниката нещата са се подобрили, но аз съм разочарована.
Ами за сега си първата, която с оплаква с такова отношение, но явно без недоволни няма да се мине, мен си ме промиваха по няколко пъти на ден, пръскаха ме с Бивацин, всичко си беше ок. Какво значи, че са те изписали с анемия- при раждането има кръвозагуба, при мен положението беш такова, че ако не бях подписала, че отказвам кръвопрливане щяха да ме държат там. Не вярвам някой да те е изписал, ако не си била в адекватно състояние, всичко от хоспитализацията се предава по разни комисии, така че няма кой да си сложи главата в трбата заради един случай.
Съжалявам, че си се чувствала така, но в крайна сметка там работят хора които не могат да угодят на всички, всеки има собствени виждания за добро отношение.

# 1 116
Смятам,че причината miroba да се чувства така е в самата нея.Може би от многото хубави думи за болницата и лекарите си си изградила някаква иделична картинка.Да,обаче:при епизиотомия няма как да не те боли-та това е рана.В този случай най-важно е да са те възстановили добре,за да нямаш течения и сраствания после.За раните по гърдите е трябвало да помислиш много преди да родиш и да ги подготвиш,ако не си ги третирала предварително ще се разранят,няма как.Лекарите не са виновни,че имаш хемороиди,от напъните са,болят известно време,лекуваш ги после и минават/няма да ги имаш цял живот/Раждането е такъв процес,свързан с някои неудобства,но това е-мама не се става лесно.

# 1 117
Да поясня- иделична картинка няма как да съм си изградила и хубави думи няма от къде да съм чула защото клиниката страира от ноември а аз родих в края на ноември и още не бях чела във форума, нито пък имах познати родили там. Съгласна съм че сама съм си виновна за рагадите, хемороидите че и за раждането пак аз съм си виновна, но те като лекари трябваше да ми кажат, да си купя долопрокт или дефламол или нещо друго а не да търча при личния лекар веднага след изписването и той да ми каже  че е трябвало да "действам на момента". И освен това аз споделям какво съм преживяла и моето разочарование, а вие не търпите чуждо мнение особено когато е различно от вашето. Да не би да ви плащат да говорите само хубави неща newsm78 Аз не споря с никого. Нямам намерение да обяснявам и да се оправдавам, просто клиника като всяка друга, лекари като всички други. На който не му харесва моето мнение спокойно може да го прескочи.

# 1 118
miroba , аz ти вярвам. За съжаление не си единствената, която не е доволна, но нека теzи, които поzнавам, сами да си пиШат. Поzнавам ги лично, но не е моя работа. Аz лично съм беzкрайно раzочарована от един от лекарите там,  zатова не бих отиШла там дори на преглед.

Но хора, това че при вас всичко е минало добре (слава богу, че е било така), не оzначава, че при всички е така. Приемете, че има и друга страна. 

П.П. Нека не превръЩаме темата в zа и против. Това са просто впечатления.   bouquet  bouquet  bouquet

# 1 119
Няма лошо - всеки да си каже мнението - ясно е че ако някой е недоволен ще го опише така че да звучи наистина стряскащо, а доволните ще пропуснат малките недостатъци. Аз лично съм МНОГО ДОВОЛНА - казвала съм го и друг път в тази тема и ако е имало известни неуредици - вече не ги помня. Пък и Минев и Ставрев идваха по 3 пъти на ден да питат дали имаме забележки - да ги кажем - важни са за тях...
В началото на бременността си лежах в държавна болница и направо не бях на себе си от преживяното - от родилната зала се чуваха ужасни стонове, след което акушерките се караха на родилките : "къде тръгна, ще те шия сега, стой тук", "кво си се развикала, като правехте бебето да си мислила" и т.н. Тогава реших че ще отида в частна болница и е съжалявам за решението си... Но раждането винаги е свързано с болка... пожелавам на всички тя да е възможно най-леката Peace
  bouquet

# 1 120
Да поясня- иделична картинка няма как да съм си изградила и хубави думи няма от къде да съм чула защото клиниката страира от ноември а аз родих в края на ноември и още не бях чела във форума, нито пък имах познати родили там. Съгласна съм че сама съм си виновна за рагадите, хемороидите че и за раждането пак аз съм си виновна, но те като лекари трябваше да ми кажат, да си купя долопрокт или дефламол или нещо друго а не да търча при личния лекар веднага след изписването и той да ми каже  че е трябвало да "действам на момента". И освен това аз споделям какво съм преживяла и моето разочарование, а вие не търпите чуждо мнение особено когато е различно от вашето. Да не би да ви плащат да говорите само хубави неща newsm78 Аз не споря с никого. Нямам намерение да обяснявам и да се оправдавам, просто клиника като всяка друга, лекари като всички други. На който не му харесва моето мнение спокойно може да го прескочи.

Ама чакай сега, никой не те обвинява, че си измисляш или нещо подобно, или аз поне не виждам- както вече казах ще има доволни, ще има и недоволни, там работят хора, а не машини, аз лично също бих подобрила някой неща, но на фона на всичко съм особенно доволна и благодарна на екипа в клиниката, никога няма да спра да го казвам, живот и здраве за следващото/ щите пак ще родя там, нищо че в Сз отвориха вече частна клиника. Надявам се, никога повече да нямаш такива преживявания   bouquet

# 1 121
az rajdah tam na 10 noemvri i naistina ne bqha vleznali o6te v ritam specialno aku6erkite a za rajdaneto imah ugovorka s dr mi i sam dovolna i na men me izmiha samo vednaj za 3 dni

# 1 122
като каза "акушерки" тук е мястото да споделя и аз нещо негативно, което на фона на бързото ми раждане лесно се забравя....та когато ме сложиха да легна в предродилна за да ми сложат система, акушерката беше по ошашкана и от мен ...набоде ме на 2 места и чак на третия път успя...даже доктора като я гледаше преди тртото убождане и вика"дай на мен"толкова беше притеснена.Досега никога не ми се беше случвало такова нещо.Вярно че са ми тънки вените, но си е до майсторлък.Просто тази жена беше в някаква паника.После 20 дена ходех синя.

# 1 123
# 1 124
  • Хасково
Здравейте, следя темата отдавна и май е време и аз да се включа.Ще раждам в Селена здраве и живот на 15.10-нормално(поне се надявам).С д-рката се уговорихме да ме приемат на 14 вечерта за да ми направят необходимите процедури, но в притеснението по определяне на точна дата не разпитах какви са процедурите .Има ли някоя мама която е родила по този начин.
Интересува ме още някоя от вас застрахована ли е в Дженерали Закрила и ако е дали с е възползвала от възстановяване на разходите

Общи условия

Активация на акаунт