Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноемри

• 108 087
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 270
Исках да ви питам има ли сред вас мами, които са родили и след това са настъпили усложнения?
Питам, защото искам да знам дали разполагат с нужната апаратура или при по-сериозен проблем местят бебетата в друга болница?
Знам, че това е практика за повечето частни клиники и ме интересува и в Селена ли е така?

# 271
Имат всичко необходимо за бебчетата,има си и неонатологично отделение.Педиатърките са много добри,а относно анестезиолозите - ПЕРФЕКТНИ СА.

# 272
Исках да ви питам има ли сред вас мами, които са родили и след това са настъпили усложнения?
Питам, защото искам да знам дали разполагат с нужната апаратура или при по-сериозен проблем местят бебетата в друга болница?
Знам, че това е практика за повечето частни клиники и ме интересува и в Селена ли е така?

Зависи доколко е сериозно усложнението (да не дава Господ) , ако е по-сериозно ги местят в Окръжна

# 273
имам много близка акушерка от" Патологичното"на Окръжна(тя се грижи за бебенцата в кувиозите)и от нея знам че при нужда карат бебета точно при тях,имали са такива дечица,(преждевремено родено,проблема не е бил в екипа)вс.е било ок..но както е казала кристина-83-ДА НЕ ДАВА ГОСПОД Praynig Praynig Praynig

току що надникнах в "мартенските мами"има бебенце родено днес в "селената" и майката споделя че очарована от всичко и всички Simple Smile

# 274
Здравейте на всички мами, аз родих в Селена на 26.01 и днес ставаме на 1 месец  Party . Погледнах в старите теми и реших да ви пиша за някои неща: не се доплаща, ако трябва да останеш ден, два или три повече, аз родих секцио, но този начин на раждане не е предпочитане на болницата. Докато бях аз там бяхме 14 родилки и само три бяхме секцио, а и като си говорихме с анестезиолога \ а той минаваше всеки ден да пита дали нещо не ни е заболяло\ той каза, че единстевното, за което се борят усилено е обезболяването, за да бъде раждането удоволствие за мамите, явно тук така се е случило да са секцио повечето, бебетата не мисля, че ги карат другаде - докато бях аз там имаше много тежко раждане с големи усложнения, бебето беше в кувьоз, но екипа се справи с всичко и в деня когато си тръгвахме изписаха и майкато и бебето без проблем, също не се доплаща за нищо докато си там - напр. моята на втория ден направи ужасна кожна алергия - лекуваха я и на 6-ия ден като ни изписаха всички беше минало и нищо не съм платила.
Това се сещам! леко раждане на всички и да знаете, че няма да съжалите за избора си да родите в Селена.  Peace

# 275
  • Anywhere
PRETTI ,съжалявам,че чак сега отговарям,здравната каса все още поема 2 видеозона за цялата бременност,и то към края на бременността.Аз си плащам всеки месец 20 лв. при д-р Топалова за видеозона,а другите процедури са безплатни.Даже като ме гледа за БХС не ми взе пари  Peace
Благодаря Dunaika, на мен не ми таксува и първия видеозон , за по-нататък ще видя. А БХС-то в коя седмица се прави? Следващия път като я посетя ще бъда в 18 г.с, рано ли ще бъде за БХС, защото скоро мисля да ходя на 3Д ехограф,но по-добре първо да напревя това изследване Grinning
Знаете ли дали вече има 3Д и в СЕЛЕНА? newsm78

# 276
Като стана въпрос за усложнения при раждането, искам да ви споделя,че при първото ми раждане се получиха тежки усложнения-раждах в окръжна и се наложи бебка да я транспортрат спешно във ВМИ,Аз останах да се вэстановявам в окръжна.Та да ви кажа,че МНОГО зависи какво точно е усложнението!ДА НЕ ДАВА ГОСПОД НА НИКОЙ!!!!!ПОЖЕЛАВАМ ВИ НАЙ-ИСКРЕНО САМО ЗДРАВИ ДЕЦА!

# 277
  • Пловдив
Абе в " Selena", ражда ли се нормално?Като чета,почти всички са секцио
Странно изказване и то от анонимен гост. Аз пък като чета повечето са с нормално раждане, но с епидурална.

# 278

PRETTI, д-р Топалова ме изпрати на БХС в 16 г.с., затова мисля, че няма да ти е рано. Аз ще ходя при нея на преглед тази седмица и ще я попитам дали има 3-D ехограф в Селена.

# 279
  • Пловдив
ORHIDEA ще питаш ли дали правят фетална морфология и колко струва?

# 280
ORHIDEA ще питаш ли дали правят фетална морфология и колко струва?

MEGI, БХС ме изпрати д-р Топалова да си правя във ВМИ Пловдив, катедра по Медицинска генетика.От там ми взеха кръв и след това я пратиха в София в Майчин дон за резултати, които получих след 5 дни.Платих 29 лева за изследването. Аз още от първите седмици на брем.бях питала д-р Топалова в Пловдив дали се прави фетална морфология и къде, а тя ме посъветва ако искам да си направя това изследване да го направя в София-според нея там специалистите, които се занимават с това го правят от много повече години и съответно са по-добри в работата си.Ще я питам при кои точно доктори препоръчва да се направи фетална морфология и техни телефони и ще пиша за резултата.А за цените, като гледам из разни други теми във форума феталната морфология в София върви от 40 до 70,80 лева-зависи при кой доктор си и в коя клиника ще ти го правят. Като гледам ти имаш време за фет.морф., защото поне 2-3 седмици по-рано трябва да си запазиш час,че наплива бил голям и от цяла България ходят жени аз даже се притеснявам, че дори и да отида, ще е най-рано в 22-23 г.с. и да не стане късно вече. Ти при д-р Топалова ли си на консултации?

# 281
  • Пловдив
ORHIDEA Благодаря за инфото-и други момичета ме посъветваха за София.Иначе аз съм при д-р Стратев.

# 282
Абе в " Selena", ражда ли се нормално?Като чета,почти всички са секцио
когато раждах аз само 2 бяхме нормално а през деня имаше 5 секцио

# 283
ORHIDEA ,на мен не ми взеха пари при определяне на г.с. за БХС,защото 5 дни преди това пак бях на преглед при др Топалова(редовния),но ако искаше,можеше да ми вземе,защото все пак си е преглед.Това ми направи много добро впечатление.
PRETTI ,БХС се прави в 15-16 г.с.,за да има време за други изследвания ако се наложи,не дай си Боже.А за феталната,и на мен ми каза само в София,но си говорихме и че напоследък се злоупотребява с нея,не е нужно всяка бременна да я прави,ако се налага,тя сама ще ти предложи

# 284
  • Пловдив
За ФМ и Кръшкова ме насочи към София(причините бяха същите, които е изтъкнала и Топалова). Предложи ми вариант или д-р Димитрова във МЦ Фемина, или при Мазнейкова. Аз си избрах Димитрова (за Мазнейкова си имам едно на ум), но и един друг лекар във Фемина е много добър, мисля че се казваше д-р Марков. Бах на 26.01. и цените са поносими. За ФМ на 2D (по принцип я правят на 2D, а за кефа на родителите пущат и 3D) е 50лева, 3D +запис на диск - 80лв, ФМ на 2D Б+ доплер е 70лв. Апаратът наистина е супер, дори и 2D-то е много по-различно от обикновените ехографи, лекарката е  на ниво. Струваше си всяка стотинка. Според Димитрова е добре всяка бременна да си направи една ФМ около 22-23г.с., за да се види развитието на бебето. Тогава вече са оформени и органите и може да се види дали са наред.  Наистина се вижда всичко - сърцето с всичките му камери, мозък, бъбреци и т.н. Ясно видях нослето, очните ябълки, устичката, абе супер е .

Общи условия

Активация на акаунт