Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноемри

• 108 149
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, пише ви една щастлива бременна от Стара Загора Simple Smile имам въпрос към раждалите мами в Селена, тъй като съм се насочила да родя своето бебче там, но за щалост НЕ съм наясно с темата "анален и вагинален секрет"...., -> кога се взима (във времето), къде се взима, трябва ли предварително да съм си го направила, има ли някакви срокове? Може ли при постъпването за раждане да ми го направят там, изисква ли време?.  Понеже  не съм от града, искам предварително да осигуря всички изследвания и нужни на лекарите данни за мен като родилка:) Благодаря на всяка от вас, която ще отдели от времето си, за да ме светне по темата :О) Всичко, дори и в подробности ще ми бъде интересно и любопитно да науча. Благодарности.

# 841
Здравейте,от личен опит ще споделя.Час преди операцията правят тест за антибиотиците,които ти вливат после.Тест за упойка не правят,говорих надълго за това с анестезиолога д-р Кичюков.Той каза,че не иска такъв тест,защото упойките,с които работи(аз раждах със спинална+епидурална) не предизвикват усложнения,с доказана поносимост са и дори и да си бях направила такъв тест в кожния диспансер,каза че не му трябват резултатите.

# 842
  • Пловдив
Направиха ми тестове час преди самата операция... Драскат те от вътрешна страна на ръката - не е нищо неприятно...

Аз също в Селена родих секцио и ми направиха тестове, но за антибиотици, не за упойки час преди операцията. А лично аз ходих в кожния диспансер да ми направят към упойките и антибиотици също, че съм склонна към алергии и ходих за мое успокоение. Успех на бременеещите  Hug

# 843
В периода 34-та – 36-та гестационна седмица се изследват микробиологично вагинален и анален секрет, Васерман, Анти Д антитела при Резус отрицателните жени.

# 844
  • Пловдив
Цитат
Здравейте, пише ви една щастлива бременна от Стара Загора  имам въпрос към раждалите мами в Селена, тъй като съм се насочила да родя своето бебче там, но за щалост НЕ съм наясно с темата "анален и вагинален секрет"...., -> кога се взима (във времето), къде се взима, трябва ли предварително да съм си го направила, има ли някакви срокове? Може ли при постъпването за раждане да ми го направят там, изисква ли време?.  Понеже  не съм от града, искам предварително да осигуря всички изследвания и нужни на лекарите данни за мен като родилкаSimple Smile Благодаря на всяка от вас, която ще отдели от времето си, за да ме светне по темата :О) Всичко, дори и в подробности ще ми бъде интересно и любопитно да науча. Благодарности.
Galaxy_25 Микробиологичните изследвания на анален и вагинален секрет ми ги направиха в началото на деветия месец. Аналния секрет можеш да си го вземеш и сама, но вагиналния е задължително да ти го вземе лекар. Изследванията се носят веднага в лабораторията. При мен резултатите бяха готови след 5 дена. Изследванията изискват време и не знам дали ще могат да ти ги направят при постъпването ти в клиниката, защото ако имаш някакъв проблем с тях, лекарите няма да могат да ти приложат никакво лечение. Говори с лекаря, който следи бременността ти. Той знае най-добре кога да ти ги вземе. Лека и успешна бременност   bouquet

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 20:32 от riri_tol

# 845
Е,много ми хареса това с тестовете за упойките smile3555
Няма лекарство,което да не може да даде алергична реакция.
Досега са ми правени леки манипулации с венозна упойка и никога не са ме тествали,защото освен сенна хрема други проблеми нямам.
Преди няколко месеца претърпях операция и ме тестваха за упойки.
Към 4 дадох силно положителна реакция.Наложи се да пия лекарства 3 дни преди операцията и допълнително инжекции преди самата операция
Чист късмет е ,че не е имало проблем с предишните упойки.
По-добре внимавайте Simple Smile

# 846
Понеже ми предстои секцио, искам да попитам всички мами, които са преживяли същото, налагало ли се е да им се прелива кръв трябва ли да има донори с мен

# 847
  • Пловдив
Понеже ми предстои секцио, искам да попитам всички мами, които са преживяли същото, налагало ли се е да им се прелива кръв трябва ли да има донори с мен

Не се притеснявай ! Не се налага преливане на кръв /ако всичко е ок разбирасе/  Praynig

# 848
Ако се наложи кръвопреливане - те взимат кръв от някакъв център - твоята група. Това на теб ти струва допълнително по 60лв на банка (обикновено преливат по 2) и 2-ма кръводарители (независимо каква група са), които да отидат в кръвния център.
Успех! Peace

# 849
Здравейте момичета дойде и моя ред да се похваля от вчера вече в къщи е най новия член на нашето семейство, искам да кажа че всяка стотинка за раждането в Селена си заслужава всички там са страхотни професионалисти, секциото ми правиха др Топалова и др Кръшков  много съм доволна от др Топалова тя следи бременността ми в Селена и нямам думи да изкажа благодарността си към нея. Секциото беше със спинална+епидорална даже и нашия татко присъстваше на операцията.

# 850
Мами, позволявам си да питам в тази тема за Д-р Топалова ?!
аз също ходя при нея от скоро на ЖК,  за сега не съм имала проблеми .
Чувам от две познати, че не били доволни и били със смесени чувства ?!  newsm78
Може ли повече мнения по въпроса да науча ?!

# 851
Мами, позволявам си да питам в тази тема за Д-р Топалова ?!
аз също ходя при нея от скоро на ЖК,  за сега не съм имала проблеми .
Чувам от две познати, че не били доволни и били със смесени чувства ?!  newsm78
Може ли повече мнения по въпроса да науча ?!
Само мога да ти кажа,че за първи път чувам някой недоволен от нея,а лично аз и сестра ми родихме при нея,много приятелки също.Питай познатите ти от какво не са доволни.От началото следя и тази тема и тук също не съм прочела някой да не е доволен от нея.Сама си преценяш все пак WinkЛека бременност ти желая! Hug

# 852
Здравейте, пише ви една щастлива бременна от Стара Загора Simple Smile имам въпрос към раждалите мами в Селена, тъй като съм се насочила да родя своето бебче там, но за щалост НЕ съм наясно с темата "анален и вагинален секрет"...., -> кога се взима (във времето), къде се взима, трябва ли предварително да съм си го направила, има ли някакви срокове? Може ли при постъпването за раждане да ми го направят там, изисква ли време?.  Понеже  не съм от града, искам предварително да осигуря всички изследвания и нужни на лекарите данни за мен като родилка:) Благодаря на всяка от вас, която ще отдели от времето си, за да ме светне по темата :О) Всичко, дори и в подробности ще ми бъде интересно и любопитно да науча. Благодарности.

Galaxy_25, в 9 месец се влиза в 37 г.с- така или иначе ще трябва да отидеш там, за да те прегледат как са нещата, поне мен ме накараха, та тогава могат да ти пуснат всички тези изследвания. Препоръчвам да ги направиш в Пловдив- както нееднократно съм писала, от тук тръгнах с хемоглобин 120, след раждането беше 67.2 в Селена- държаха ме за няма нищо 4 дни след нормално раждане, искаха да ме кръвопреливат, само защото резултатите на нашата лаборатория не са достоверни- та така, сега ще си ходя винаги там да се изследвам. Успех  и леко раждане.

# 853
Момичета предстои ми секцио в Селена в края на месеца при д-р Минев.Той ми даде един списък с кръвни изследвания и урина да си направя в Бургас преди да отида, както и вагинален и анален секрет.Каза ми също да си слагам профилактично глобули Полижинакс след като ми вземат секрета з аизследване.При Вас така ли е било или аз нещо не съм разбрала?И колко глобули сте слагали?

# 854
Каза ми също да си слагам профилактично глобули Полижинакс след като ми вземат секрета з аизследване.При Вас така ли е било или аз нещо не съм разбрала?И колко глобули сте слагали?

Аз слагах чисто профилактично около 2 седмици , тогава се очакваше, че ще раждам нормално. Не виждам смисъл да си слагаш профилактично , при положение че си за секцио.

Общи условия

Активация на акаунт