⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 38 419
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Пусната е нова анкета! 🙂

Я да видим сега...

# 211
  • София
Още не ми се говори след полуфинала, но на финала ще викам за Пуул.

# 212
  • Варна и...духом на Босфора
Дяволче,
Цифри и числа,майко.
Искам да съм вещица.
Както на 30 януари.
Сега пък още повече.
Но!
И Ястреба,мисля си,би бдял зорко в Париж,

# 213
  • София
Голяма апатия нещо в темата.

Ливърпул спечели отново купа след дузпи и след ново абсурдно 0-0 с Челси.
Така вече са 2 от 4. А Сити ги върнаха и в играта за титлата след 2-2 с Уест Хям. Сега да видим дали Стиви Джи ще им поднесе и титлата с някой героичен хикс на Емиратс.

Интер спечели купата на Италия след луд финал с Ювентус на пълния стадио Олимпико

На Милан му трябва хикс в Сасуоло и ще стане шампион за 19 път и ще изравни Интер (ох, дано).

Левски победи ЦСКА с 1-0 на пълния национален стадион след трагичен мач, но пък при уникална обстановка за родните ни стандарти. Заслужена победа за Левски.

Легендарния Нотингам Форест е на път да се завърне в елита на английския футбол, за първи път от 23 години насам.
В Германия Шалке и Вердер вече се завърнаха, чака се и Хамбургер на които предстои бараж с Херта Берлин.

Преди малко Айнтрахт Франкфурт след дузпи спечели Лига Европа (втори международен трофей в историята на клуба) и въпреки 11-то си място в Бундеслигата, догодина ще играе в ШЛ. Заслужена победа за по-дейни и футболен отбор.

# 214
  • София
Най-накрая любимците ми от Милан станаха шампиони, 11 години по-късно! 😎
Голям купон заформихме с фенклуба на Милан. Цяла нощ не се спа.

FORZA MAGICO MILAN
MILANO SIAMO NOI

Още снимки (Крал Златан с пурата и шампанското!)

Скрит текст:

# 215
  • sf
Честито, Дяволо! Завиждам благородно за емоциите. 😁
Някой има ли идея дали ще може да се гледа някъде на открито финала в събота?

# 216
  • София
Честито на феновете на Реал Мадрид.
Ливърпул беше по-добрия отбор, тройно повече положения, но така беше и с Челси и Сити. Нещо е омагьосано все в полза на Реал. Голям мач на Тибо Куртоа, той ги измъкна буквално.
Не ми хареса мача като цяло. И поредно 1-0 на финал в ШЛ.
Голям гаф на УЕФА с билетите и английските фенове. Истински срам. Останали са хиляди хора с билети извън стадиона. Нямам думи!!

# 217
  • София
Честито на Реал и Куртоа! Във футболът се броят головете, за съжаление на Пуул.

# 218
  • София
Тази вечер имаме 2 топ мача.

Последния бараж за световното в Катар, Шотландия - Украйна от 21:45 ч.
Пряко по БНТ 3

По Диема Спорт, също от 21:45 ч. пряко от Уембли,
Италия - Аржентина - 'ФИНАЛИСИМА'
Нов мач, дебют между шампиона на Европа и шампиона на Южна Америка.

Диема Спорт също така закупиха правата за Лигата на нациите и ще дават яко мачове по трите си канала, като кулминацията на този 1 кръг ще е Испания - Португалия.

Simple Smile

# 219
  • София
Благодаря Диаволо за напомнянето за Финалисима, ще е много интересно!!

Колкото до първия бараж, Шотландия вероятно и като част от грейт британ, ще подари там на Украйна да играе финален плейоф и не очаквам интересен мач. Въпросът Украйна срещу Полша ли, срещу кого ще играе финалния плейоф?
----------------------------

Понеже никой не е писал, та пак аз - учудваща за мен изразителна победа за Аржентина на Финалисима, но може би с оглед показаното на терена резултатът е справедлив. Не мога да повярвам в каква форма са Италия след това европейско. Първо, пропускат световното, второ - така мощно загубен финал с 3:0. Или Аржентина са в супер форма или Италия са в отчайваща такава, или и двете.

Както и се очакваше Украйна продължава без проблем за финалния плейоф след 3:1 над Шотландия, то пък се оказа, че на финалния бараж ще срещнат друг подобен - Уелс. Там единствено Гарет Бейл може да му се играе на едно последно за него световно, ама.... Wink

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 05:44 от Ronald

# 220
  • София
Уелс се класира за световното в Катар' 2022.

Ех, жалко, много ме е яд.
Много ми се искаше да видим една украинска приказка в Катар... Sad
Страхотен мач стана, много положения и пред две врати. И Уелс можеше да реши на няколко пъти мача, но и Украйна можеше първи да поведе, а и после да изравни. Голям мач на Уейн Хенеси.

Ако не се лъжа първо участие на Уелс на СП от 1958 г. в Швеция! :-o

И отново големия Гарет Бейл. Записан е като автогол на Ярмоленко, което е странно, защото ударът беше в очертанията на вратата.

Лигата на нациите, трето издание (2022/2024 г.)

https://en.wikipedia.org/wiki/2022%E2%80%9323_UEFA_Nations_League

Започна третото издание на турнира.
Първото издание беше голям успех на УЕФА. Пълни стадиони, страхотни мачове и интрига. За съжаление сезон 2 мина под ковид пандемията и всичко беше сиво и минорно.
Този трети сезон трябваше да върне положителните вибрации от първия сезон но започна в много лош момент.
Извинявам се, но как може да започваш Лигата на нациите само седмица/две след края на първенствата и турнирите???!!! Даже на места все още се играят баражи.
Тези футболисти не са роботи по дяволите!!! А новия сезон чука на вратата. Някои отбори още през Юни ще започнат подготовката за новия сезон?!
А ноември-декември ни чака световното.
ГРЕШКА!
Трябваше турнира да започне есента. Септември или хайде Август.
ИДИОТИ!!!

Има и друг момент, който е сбъркан. Тепърва ни предстои световно, но Лигата на нациите касае следващото Европейско първенство, което ще е чак 2024 г.
Това е голяма дупка. Сега сме Юни 2022 и се играят някакви мачове. После септември имаме още 2 кръга и край.
И същинските баражи за Евро 2024 ще са чак Март' 2024 г. WTF?!
И то само победителите от групите в Лиги А, Б и Ц. Разбира се тези, които не са се класирали през регулярните квалификации на УЕФА, които ще започнат 2023 г.
Примерно Австрия се класира директно за Евро 2024 в своята квалификационна група. Но е на 1 място в своята група на лигата на нациите. Значи нейното място ще се заеме от втория в класирането.
20 от 24 отбора ще се класират директно от квалификациите. Германия като домакин естествено и остават 3 отбора, които ще са от трите потока (А, Б и Ц), но пак да се повторя тези отбори няма как да се знаят докато не приключат същинските квалификации. Така че този турнир дава шанс на по-малките и скромни отбори, като нас. А дали ние ще се възползваме вече е съвсем друг момент. Като гледах как се бранехме цял мач срещу макендоцните, едва ли.

И изобщо не е случайно, че Лукаку, Варан и Мбапе се контузиха и напуснаха принудително срещите си.
Аз се чудя на акъла на селекционерите обаче. Що за тъпак трябва да си, за да пускаш играчи с по над 60/70 мача през сезона. Ами вкарай по-свежи, пробвай резерви или по-различни варианти, защото могат да ти потрябват на световното. Титулярите ще има време да се сработят. Защото септември ще се изграят още 2 кръга от турнира.
Както и да е.

Трибуните бяха пълни на някои мачове, на някои доста празни. На някои стадиони пък точно секторите зад вратите бяха празни. Дали е наказание или по-скоро някакъв организиран протест не знам. Но като цяло си имахме над 70% заетост средно на мач и резултатни двубои, но без кой знае какво качество, просто защото героите са уморени и с този турнир и мачове ще се уморят още повече и като цяло очаквам много слаб старт на сезон 2022/2023 с много изненади в първенствата. На букмейкърите честито! Топ отборите и топ играчите ще намерят себе си (ако изобщо успеят) чак някъде края на септемри, октомври.

Бензема обаче умора няма. Уникални неща направи срещу Дания, а гола му беше шедьовър. Победния гол на Корнелиус ми напомни на гол на Емо Костадинов на Парк де Пренс срещу Франция' 1993 г.

Шокиращи погроми за Хърватия (един ужасно амортизиран отбор) и Белгия. Белгия още на Еврото се видя, че скърца яко и на световното очаквам грандизоен провал за тях!
Сега пак ще ме обвинят, че ги мразя, хаха

Испания и Португалия ми харесаха обаче и особено Португалия през второто полувреме. Внимание с този отбор на световното.

Притеснен съм за Италия, защото очаквам лоши загуби от Германия и Англия и така ненужно ще си нарушим страхотния иначе баланс срещу тях. Дано поне изкласят хиксове, уф.

Норвегия играе силно в Лигата на нациите, но в същинските квалификации никакакви ги няма! Кофти, трябва да е обратното. Яд ме е за тях, защото много харесвам този новежки национален отбор и за мен е минус това че ги няма на световното, където можеха да са приятната изненада.

От снощи,
Доволен съм от младите италианчета. Манчини извади някакъв невъзможен италиански състав, ама стояха много добре срещу немците. Разбира се Италия винаги стои добре срещу Германия, ако ще последните да са световни шампиони, а италианците голобради юноши. Grinning Stuck Out Tongue
Шокираща победа обаче на Унгария. Англичаните не знаеха къде се намират. Много слаб мач. Боби Борисов насмете Гарет Саутгейт. За него, Саутгейт не е човека, който може да доведе Англия до триумф на голям форум.

Сега да видим лъвчетата.
Задължително трябва да бием Грузия. Хикса ще е провал.
Айдее!!

# 221
Цитат
Ех, жалко, много ме е яд.
Много ми се искаше да видим една украинска приказка в Катар... Sad
И мен, и то въпреки че подкрепям британският футбол. Демек срещу друг съперник щях да съм за Шотландия и за Уелс, но не мога да съм срещу Украйна. Исках Украйна да се класира. Но на световното един от отборите за които ще викам ще е Уелс. България я няма, Чехия я няма. На световното ще викам за: Уругвай, Холандия, Англия, Уелс и Гана. Тия отбори ще подкрепям, и Португалия заради Роналдо. Лошото е че Уругвай, Гана и Португалия са в една група. Важното е че ще гледаме и Роналдо и Меси. И Левандовски, и Мбапе, Бензема също го слагам, сред най най-големите във футбола в момента с това което направи за Реал. Между другото ако Франция стигне до последните мачове на световното и няма някакво извънземно представяне на някой друг на Мондиала, Бензема е възможно да вземе златната топка. Фамозен за Реал този сезон, ако бъде фамозен и за Франция, при него отива.

Изобщо очертава се едно световно на което само Италия ще липсва, и Ибрахимович. Всички други големи отбори и по стари и нови звезди от последните години са на него. Пропуснах Неймар, но Винисиус ще е основната движеща сила за Бразилия на световното си мисля. Изобщо очертава се прекрасно световно, макар и без Италия, и България. Simple Smile Пък какво стана на мача с Грузия, не е за разправяне, да не си разваляме настроението.

Отворих статистиката да видя коя е последната петица отнасял националния. Шестицата от Англия 2019 г.
https://bg.futbol24.com/team/UEFA/Bulgaria/results/?statTR-Page=1
Гонзо поема Националния да избута следващите 2 мача, след това фаворит за поста е Николай Киров. Добре че Гибралтар е в нашата група, та нашите да не изпаднат в Лига Д на нациите. Последният в групата изпада при хептен аутсайдерите. Нашите тръгнаха с голяма кошница, да печелят групата и да се изкачват в Лига Б на нациите ама май ще се бориме с Гибралтар кой да изпадне в Лига Д на нациите. Ако и това стане, аз предлагам да закриваме Националния.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 01:50 от Никола Тесла

# 222
  • София
Ясен Петров не е виновен, а онези боклуци начело с перуката Боби Михайлов.
Докато тази измет не се измете от БФС, футбол в България няма да има.

Кой ще смени крушките на националния стадион???

Спирам, да не се ядосвам още.

На мен ще ми липсват Норвегия на световното. Много силно поколение имат, язък, че не се класираха.
Дано се класират за ЕВРО 2024 в Германия.

Страхотен мач между Чехия и Испания
И жалко, че чехите няма да ги има на световното, както и още една камара топ европейски отбори.

Португалия е в супер форма и се забавляват на терена, 2 гола на Роналдо.
Сблъсъкът Аржентина - Португалия и Меси - Роналдо като за последно на световното в Катар ще е един от основните акценти на Мондиала.

Холанд не спира да вкарва. 2 гола в шведската врата и Ерлинг вече има 18 гола в 19 мача за Норге!
Холанд е истински феномен и има всички шансове да почупи много рекорди ако се окаже здрав, а не чуплив. Още догодина може да счупи рекорда за най-много голове в един сезон в Премиършип от 34 гола на Анди Коул и Алън Шиърър

# 223
Да, тоя Холанд със сигурност ще е най добрият футболист в историята на Норвегия. Любопитно е докъде ще стигне.  За Норвегия е кофти че пропускат световното като имат такъв играч, ама има време. Дано финала на световното е Аржентина-Португалия аз си го пожелавам от миналата година това. Не заради тях, те достатъчно са постигнали вече, просто това ще е уникално за самият футбол. 2-мата най добри този век и изобщо заедно с Марадона и Пеле за всички времена, в залеза на кариерата си, да се срещнат на финал на Световно. Друг финал който си пожелавам ако тоя не се сбъдне, е Бразилия-Англия, в чест на историята и родоначалниците на футбола, които на последните големи първенства напипаха формулата да спрат да са фаворита който все се дъни и почнаха да стигат далеч. 3-тият финал ако и тоя не се сбъдне, нека бъде изненадващ, да речем Уругвай-Холандия, да се чудя за кой да съм на финала.

Между другото ще е любопитно дали ще има нов световен шампион, такъв който не е бил досега. Холандия, Португалия, Белгия, са с най големи шансове. Сенегал, едно екстревагантно предложение. Което ще е истинска сензация. Дания хич не е за подненяване, също се сетих. Това са т.нар. скрити фаворити. + вече ставалите Бразилия, Германия, Франция, Аржентина, Англия, Испания, Уругвай  Разбира се винаги го има в играта т.нар. гръцки сценарий. Да спечели някой за който изобщо няма и да ти мине през ума. Да речем..........Сърбия. Grinning

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 04:14 от Никола Тесла

# 224
  • София
Браво на Уелс за феърплей мача, Бейл, Рамзи, Муур и компания са ми любимци, много се радвам, че те се класираха!

Аз очаквах загуба от Грузия, ако спомняте, исторически, тимът на Грузия победи през 1995 г. златното ни поколение, в момент, в който още не бяхме подпечатали визите за Евро 96! Това не е слаб отбор, вчера мачът го показа. Отделен е въпросът за нашето състояние, класа, ръководни фактори в БФС, селекционер и пр.

Все пак, да се отбележи, че горе-долу същите момчета не играха така трагично при Хубчев, да речем, колкото и да не го харесвах като национален селекционер...., но вчера тактическите указания на Ясо са били кръгла нула, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт