⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 38 501
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Дяволо, сорри за Милан. Явно още не са готови. Днес се заговори за напускане на старши треньора.

# 406
Пак добро представяне на Милан, въпреки че за отбор с тяхната история, всичко под Европейската Титла в ШЛ е под очакванията. Но за тях най важното е че се завърнаха в големият футбол, от 15 години не бяха стигали до тук, и  добри приходи ще вземат от 1/2финала. Ако ги инвестират умно в нови играчи, догодина ще са по силни. За тях по големият проблем е дали ще се класират за ШЛ догодина. Защото можеха да го направят през самата ШЛ, спечелвайки я, защото в Серия А ще е много трудна борбата и не е ясно ще стигнат ли до ШЛ.

# 407
  • София
4-0 😮
От Милан на Саки 1989 г. Реал не е ял такъв бой в Европа.

Ако говорим само за едно футболно полувреме то този рецитал в синьо е сред най-добрите такива, които съм гледал някога.
Абсолютно тотален, мачкащ и доминиращ футбол и то срещу действащ европейски шампион. Ман Сити определено минаха на едно ново вино спрямо всички останали отбори в момента. Това е така от няколко години всъщност, но нямаше своята пълна и истинска реализация на проекта. Е, сега са много близко до пълното съвършенство в съвременния футбол.
Само не знам каква е тази подготовка, какво е това чудо да хвърчат като торпили по терена като сме в края на сезона и след куп изигранич мачове във всички турнири (и след световно първенство).
Удивително.

А второто полувреме играха на ходом и вкараха още два гола, какво да говорим повече... 😮

На финала съм за Интер все пак, но не виждам какво може да спре Сити. Освен чисто психологически да прегорят или Пеп да измисли някаква странна схема, ама той никога повече няма да си позволи своеволия, а Сити вече са твърде опитни + Холанд.

Пеп е на път да стане първия треньор в света с два требъла с два различни отбора...

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 00:20 от Diavolo

# 408
  • София
И аз не виждам как ще ги спрат МанСити с Халанд в състава.

# 409
  • София
Аз съм  за Сити по една много простичка причина. Искам Ливърпул  да участва в следващата ШЛ.

# 410
  • София
Не мога да викам за никой от участниците, след отпадането и на Милан, нито пък бих стискал палци за Реал М, за бейрн, етк.

Но все пак - Шити печели ШЛ, тия интер как погромиха Милан си е енигма за мен. Случват се подобни запеци. Но, нищо! Време е и Манчестър Шити да вземе една с Ушите, че я нямат. Пък и Пеп си е Пеп, как да не вика поне мъъъъничко човек за този гениален треньор?!

# 411
Аз съм  за Сити по една много простичка причина. Искам Ливърпул  да участва в следващата ШЛ.
Аз не мисля че Ливърпул ще участват ако са извън топ 4. Победителя участва в следващото издание автоматично ако е извън топ 4, което увеличава квотата на дадената страна, но не се увеличава с 5-ият в класирането. Аз поне така ги знам правилата. Например Италия можеше да има догодина 5 отбора в ШЛ ако Милан я беше спечелил, понеже е извън топ 4. Единственото което променя Сити да е спечели, е че ще е със сигурност водач на група при жребия догодина, в случай че остане втори във ВЛ. Понеже водачи на групи в ШЛ са автоматично спечелилите ШЛ и ЛЕ, както и 6-те шампиона на страните с най висок клубен коефициент в ранглистата на УЕФА. За Сити е важно да спечели ШЛ по една проста причина. Ще си осигури място в историческият за футбола първи истински клубен мондиал в историята с 32 отбора от целият свят, който ще се провежда в рамките на 1 месец, веднъж на 4 години. По модела на националните отбори. Първото издание ще се проведе през 2025 г. За момента от Европа за него са се класирали само Челси и Реал М, победителите в ШЛ от 2021 и 2022 г. Също и Интер ако спечели ШЛ ще си осигури място на този исторически първи истински клубен мондиал. Казвам истински, защото и в момента има клубен мондиал, даже Реал М в момента се води действащият световен шампион, но тоя клубен мондиал, никакъв интерес не предизвиква сред феновете. Само със 7 отбора, 6 клубни шампиона по континенти + шампиона на страната домакин и винаги се печели от европейският шампион всяка година. Никаква тръпка и интрига няма.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 14:19 от Никола Тесла

# 412
  • София
Тесла, може и  да греша, но мислех, че ако Сити спечелят ШЛ те така или иначе директно се класират  за следващата. А ако са на първо място във висшата лига това не означава ли, че тъй като  те са директно класирали се следващите 4 отбора след тях също се класират? Искам да кажа,  че по този начин и  5-ят  в Premier League   ще се класира.

# 413
Няма да се класира 5-ият. То същото важи и за Милан. Ако Интер спечели ШЛ, това няма да даде на 5-ият в Серия А, който в момента е Милан участие в ШЛ. 5 отбора, или дори 6 отбора от една държава в ШЛ може да има само ако победителите в ШЛ и/или ЛЕ са извън топ 4. Между другото едно време УЕФА не е допускала да има повече от 4 отбора от една държава при никакви обстоятелства. През 2000 г. Реал М печели ШЛ като 5-и в Ла Лига, класира се за следващото издание на ШЛ взимайки мястото на 4-ият в Ла Лига Сарагоса тогава, а Сарагоса ги пращат в Купата на УЕФА тогава въпреки че завършват в зона ШЛ. През 2005 г. Ливърпул също печели ШЛ като 5-и във ВЛ, тогава почват спорове между ФА и УЕФА, понеже 4-и е Евертън и не иска да си дава мястото в ШЛ и то баш на Ливърпул. Тогава УЕФА решава да направи прецедент, Ливърпул да не участва в ШЛ, въпреки че я е спечелил. Тогава пък други държави скачат че това не е честно победителя в ШЛ, да не защитава трофея и да не участва изобщо, и става нещо много интересно. Уелският шампион ТНС се отказва от своето място и Ливърпул се включва в ШЛ но от квалификациите, не директно в групите. Успява да стигне до групите като по пътя елиминира и Българският шампион ЦСКА. Като тогава е последният случай български отбор да победи действащият Европейски шампион. В реванша ЦСКА бият с 0-1 и то на Анфилд. Но понеже са загубили първият мач с 1-3 и отпадат.

Така че едно време УЕФА изобщо не допускаше да има повече от 4 отбора от една страна в ШЛ, днес вече са по либерални и допускат, но само ако победителя в ШЛ и ЛЕ е извън зона ШЛ.

# 414
  • София
Жалко, имах големи надежди.  В такъв случай ще си  викам за Интер, по симпатични са ми.

# 415
  • София
Амии това е. Борихме се здраво ама не стигна. Лудогорец вече е на 90% шампион. Надеждите са ми в Черно море във Варна. Това ще е мача.
1948 и Подуене ще полегнат според мен.

Първото полувреме ги надиграхме и изиграхме най-добрия си мач този сезон. Даже можеше да си тръгнем с аванс от 3-1.
Второто полувреме обаче някак си се изгубихме. Натиск, но безплоден. Играта много се накъса, много нерви и много бавене от страна на Лудогорец.

Кабаков ни ощети здраво, защото първото полувреме ни насоли още в началото с жълти картони. Не даде 100% дузпа срещу Хайнц. После и срещу Турицов имаше 100% дузпа, ама той не падна и стана направо абсурдна ситуация. Когато си прекалено честен ето такава става!
Дузпата за Лудогорец за мен я нямаше. Тиаго сам потърси контакта и се строполи. Бусато се дръпна, никаква дузпа не е това.

Моци се изложи много. Тези циркаджисйтва само тук на балканите могат да му минат безнаказано.
Много нагло се държаха Лудогорец, ама ще дойде скоро видьов ден. Само Бербатов да застане начело на БФС...

Уникален съпорт от най-великата агитка в България, нямам думи за нашите ултраси.
ЦСКА се бориха, играха мъжки, но не успяха. Това е.
Едновременно срещу шампионски отбор като Лудогорец + БФС няма как да се играе.

Айде моряци! 😈

# 416
  • София
Diavolo, аз съм на мнение, че ЦСКА се победиха сами на Армията, и днес. Няма как Юга да има 3 гола по негова вина за 4 мача и да го държиш титуляр. Петров поне щеше да ги догонва, а Матай, Кох и Юга буквално ги дърпаха с метри за секунди и ги оставяха далеч назад. При изравнителния гол на Лудогорец Тиаго беше зад Матай и го надскочи с близо една глава. Rage
Разчита се сега на моряците, добре, ама няма как да искаш да станеш шампион без да си победил прекия си опонент. В ЦСКА трябва да се промени нещо и то драстично. Все пак това е най-титулованият БГ клуб, няма какво да си кривим душата.
Не знам защо, ама Десподов ми е толкова неприятен, не като игра, като излъчване. Нищо, че е тръгнал от ЦСКА. Мега отблъскваща физиономия и поведение. Повярвал си е много. Изобщо целият щаб на Лудогорец ми е мега неприятен като държание. Моци и той се изживява като някакъв голям шеф.
За да се промени нещо в БГ футбола, трябва да сме смени БФС и хегемонията на някои другари. Иначе ще си кретаме все така на клубно и национално ниво.

п.с. Да не забравя, едно голямо браво на Бусато! (за пореден път)

# 417
  • София
Амии това е. Борихме се здраво ама не стигна. Лудогорец вече е на 90% шампион. Надеждите са ми в Черно море във Варна. Това ще е мача.

Абсурд за Левски, как ти хрумна?!
За какво да лягат, имат да гонят излаз в Европа, кой ще им го даде?? Ама като почнете на изуст да ги пишете едни такива...., както казва един мой приятел, върл чорбар, надеждата ми, вика, е Левски да контузи някой от техните, да им изкарат картони, те, вика, сила много нямат (футболна), ама поне за битка.

Сега, за числото е по-сложно. Там ще стане ясно на 24 май. Ако Лудогорец им харизат купата - ясно е какво ще стане. Но Цеката е алчно циклофренично човече. Иска и купа, и излаз в Европа, и то без бараж срещу чичо Венци.

А интересното е, малко вън от горното, е че и Цеката олигото, и така оплювания Домусчиев, са с ярко червени, цесекарски сърца, както знаем. Е, тия двамата, ако инвестираха заедно с Гришата, аремйците щяхте да сте сред най-силните клубове в Европа.

# 418
  • София
Скрит текст:

Абсурд за Левски, как ти хрумна?!
За какво да лягат, имат да гонят излаз в Европа, кой ще им го даде?? Ама като почнете на изуст да ги пишете едни такива...., както казва един мой приятел, върл чорбар, надеждата ми, вика, е Левски да контузи някой от техните, да им изкарат картони, те, вика, сила много нямат (футболна), ама поне за битка.

Сега, за числото е по-сложно. Там ще стане ясно на 24 май. Ако Лудогорец им харизат купата - ясно е какво ще стане. Но Цеката е алчно циклофренично човече. Иска и купа, и излаз в Европа, и то без бараж срещу чичо Венци.

А интересното е, малко вън от горното, е че и Цеката олигото, и така оплювания Домусчиев, са с ярко червени, цесекарски сърца, както знаем. Е, тия двамата, ако инвестираха заедно с Гришата, аремйците щяхте да сте сред най-силните клубове в Европа.
Това съм си го мислила и аз. Даже само за Цеката. Ако си бяха преглътнали егото с Ганчеви, ЦСКА нямаше да има спиране в БГ и щеше да вземе повечко в евротурнирите.

Да видим Наско Раев какво ще измисли за Левски, че НАП ги дебне, а Мъри и Ивков взеха шефа на школата със себе си, та не се знае, знае ли се. Филип Кръстев и той събра куфарите. Изобщо ....

# 419
  • София
Цеката е ясен, но Домуса - доколкото са ми разказвали, създава Лудогорец не толкова с цел печалба (друг е въпросът, че проектът стана доста печеливш), а само защото е зверски огорчен, че е отхвърлен от ЦСКА.

Цеката и Домуса са хора, които милеят за ЦСКА в сърцата си, но работят срещу този клуб. Това са ужасно богати хора, по една или друга причина, по един или друг начин, които не могат да наливат пари в клуба, за който милеят.

Левски са последния отбор, който ме интересува, но ако бях цесекар, щях да си гледам своята купичка в момента, че е срамота Ганчев да не може да сглоби боеспособен отбор толкова години вече. И след всеки хикс с Лудогорец да чета простотии, че ето Онзи тъч бил измислен от съдията, не знам си кой аут не е видян от ВАР и пр. оправдания. Схванахте смисъла, надявам се......

И Левски ви е последна грижа, в крайна сметка Раев ще вземе лиценза на Тополница (Сърница) и готово, позната схема, не е като да не се е случвало в Бг първенство Wink Въпреки че, разбира се, левски ще се пази до последно да Не копира този вариант. Но дали ще успее...дълговете си растат.

Общи условия

Активация на акаунт