Отговори
# 270
И аз съм вече с чести втвърдявания. Днес пак бях на преглед. Всичко изглежда добре, кръвотоци, тегло, шийка, позиция. Само 1 път увита пъпна връв засега, което не е проблем за раждане.
Отделно на добрите клинични показатели - аз съм кълбо от нерви, рева за щяло и нещяло. Следобед пък заспивам задължително, нощем будувам. Лицето и шията ми са все така опъпчени и още какво ли не. Но всичко ще мине надявам се, два месеца още Relieved

# 271
Аз много рано получих контракции нещо 14-15 седмица и оттогава съм на 2х2 магнерота и 2х1 алеракта и досега нямам.
Наскоро въпреки количествата магнезий имах няколко нощи крампи в прасеца и сега ако успея да го организирам далече от желязото и 3х2 магнерота пия.

# 272
Бочинка много хитро си постъпила. Аз всичко си казах и усещам, че от средата на ноември ще се започне въпросното звънене "Аз само да те чуя" Grinning
Иначе от свекъра получих добродушна препоръка "да го позадържа една седмица, че да се роди на неговата дата", на което отговорих, че това младежа сам ще си реши Simple Smile

И на мен корема ми се втвърдява от време на време, но най-вече бебо ми се дупи/главчи и прави страшни планини на корема ми, от време на време болезнени.

# 273
Ми и аз съм така, момичета. От скоро започна доста да ми се стяга коремът, и крампи започнаха въпреки магнезия, и точно така и аз съм нервна и отпаднала. И като ме хвана параноята- за 2 дена изпрах всичко бебешко, сгънах и подредих, куфара за родилното стегнах, останаха само дребни неща да се свършат- да се застели кошарата и някакви такива. Междувременно и двамата ми сина се разболяха един след друг- от различни вируси! Големият не беше боледувал от 4 г и сега изведнъж за едно лято- два пъти, малкия- три пъти. Не съм спала нормално покрай техните температури от не знам кога. И днес вече емоционално съм срината- за предстоящото бебе не мога като хората един час да посветя само на него, даже на АГ прегледи ходя с малкия с количката. Вече нямам търпение да родя, че поне една тежест по-малко Simple Smile

# 274
Абе вчера и днеска явно има нещо във въздуха... Гледам и октомврийките се оплакват днес Neutral Face
Мен също не ме подмина негативното влияние.
Снощи към 20ч. ме почнаха леко болезнени контракции на често. Не съм от хората, които се панират за щяло и нещяло и държа положение, обаче в 21ч. реших да ги засичам с приложение. Бяха през 3-4 минути с продължителност около минута. Корема ми се втрърдява и се издува с една бабуна отдясно + лека болка като при цикъл.
Ами не издържах много дълго, притесних се, въпреки че малката беше активна и викам на ММ "Давай да ходим до спешното". Междувременно преди да тръгнем 2-3 пъти ходих по голяма нужда и ме болеше кръста.
Да не говорим и че си помислих и че част от водите ми изтичат, но все пак успях да си взема проба в едно контейнерче. Абе панирах се яко.
Стигнахме в 22ч. в спешния, разказах на 2 на 3 какво се случва и ме сложиха на тонове за 20 мин. През това време малката пак подскачаше от време на време, а контракциите малко се поразредиха.
После ме прегледаха за разкритие, което не беше толкова неприятно, колкото очаквах и ми казаха че всичко е ОК. Графиката от тоновете също не показа проблем, или поне не ми казаха да има нещо притеснително. Поисках да видят пробата за водите и там всичко наред. Така и не ме погледнаха на ехограф. Аз исках, но лекарката каза: "Той няма какво да покаже". Виками си на акъла: "Е как няма какво да покаже - кръвоток води, плацента.." но нали съм на ФМ на 15-ти и реших да не си създавам още главоболия.
В крайна сметка ми казаха да си пия Магнерота и ми дадоха рецепта с нош-па и бусколизин.
Много се бях изплашила и през нощта не можах много да спя, защото стяганията продължаваха, но по-рядко.
Тази сутрин писах на следящата ме лекарка в Плевен и тя потвърди да съм си на терапията, която са ми изписали.
Малката си беше активна кажи-речи цял ден, а по принцип си има определени часове.
Нямам търпение да идва 15-ти и да видя аджеба какво се случва!

Относно термина - казала съм точната дата само на майка ми и аз поради същата причина - да не ме тормозят всекидневно.

# 275
Да сменя малко темата .. Нямам търпение да идва другата седмица. Поръчала съм креватчето и скрина да дойдат като дата за след 20.09. Нямам търпение. И да започвам да перс и да подреждам дрешки! Имам голямо желание да си взема и органайзери и да подредя шкафовете тип Пинтерест. Дано това настроение да не се задържи дълго и пак да започна да гнездя. Иначе изпрах столчето за колата, количката, кокуната и всичко е по чували. Имаме и един шезлонг. На лорели даде ни го една позната. По принцип ще е за село, но и него съм изпрала и стегнала.
Може ли в столчето за кола да слагам тънка пелена (тип муселиновса) между бебето и седалката? Не би трябвало да пречи, нали. Няма да го увивам в одеяло и т.н.

# 276
Аз днес бях на преглед, тонове и ехограф. Нямах търпение вече и сутринта точно преди да тръгна се закашлях и нещо ми текна като водичка, малко на ежедневната превръзка. Не беше бяло течение, поне не се виждаше нищо такова. Много се притесних, до сега не ми се беше случвало... Пуснаха ми тоновете - всичко ок. Направиха ми вагинален преглед  - и там всичко ок. На ехографа - пак добре. Лекарката каза, че може би е течение или да съм се изпуснала ... ами дано да е така, ама ми беше много странно това. На някой случвало ли се е?
Шийката - 31мм, което било ок за сега. Магнезий приемам 2 х 1 алеракт и 1 х 2 магнерот и ми каза да си продължа по тази схема.
Иначе бебчо е 1604 или 1640 гр., не помня точно, но е наддал доста добре за 2 седмици и 4 дена. Само че е още седалищно, лекарката каза че имало някакви процедури, където да го обърнат механично или нещо от този сорт, което може да се направи след 35 седмица, но мен доста ме е страх. Има ли някой друг с бебче, все още в седалищно положение? Пъпната връв на нашето му била отзад като шалче и можело тя да пречи да се обърне.

# 277
Хаха,голямо нетърпение е. Аз бях в еуфория и бях поръчала много неща по-рано. Сега сме на 95% готови за близнаците. Само козметика остана и някой дребни неща. Даже онзи ден изпрах и изгладих всичко, сега само трябва да ги подредя, както съм си решила и готово. Сложила съм ги в шкаф, който не отваряме, за да не се цапат, ама искам да ги подредя по размер, цветове и т.н. Готови сме с кошарите, имат си матраци, спални комплекти и така. Чакаме ги по-рано евентуално, за това исках да сме подготвени по-рано. Мъжът ми постоянно е на работа в момента и няма как да помага много и за това се получи така да оправим всичко рано, малко по малко😅
Да сменя малко темата .. Нямам търпение да идва другата седмица. Поръчала съм креватчето и скрина да дойдат като дата за след 20.09. Нямам търпение. И да започвам да перс и да подреждам дрешки! Имам голямо желание да си взема и органайзери и да подредя шкафовете тип Пинтерест. Дано това настроение да не се задържи дълго и пак да започна да гнездя. Иначе изпрах столчето за колата, количката, кокуната и всичко е по чували. Имаме и един шезлонг. На лорели даде ни го една позната. По принцип ще е за село, но и него съм изпрала и стегнала.
Може ли в столчето за кола да слагам тънка пелена (тип муселиновса) между бебето и седалката? Не би трябвало да пречи, нали. Няма да го увивам в одеяло и т.н.

# 278
боже аз съм имам чувството нон стоп “напикана“
Така че споко Simple Smile

# 279
Ох, и ние сме на финала с приготовленията, тази седмица ще си вземем кошарата с матрачето. Чакам и пречиствателя, комбиниран с овлажнител, бебефона иии друго май не остана Blush

Изпрах каквото може по количката, въпреки че е нова и сега се чудя, дали да не започвам с дрешките?  Дилема ми е дали след прането да ги гладя ило да ги пусна в сушилнята. Thinking Вие как ще действате? Притеснявам се нещо да не се свие твърде много, ама ще поумувам още малко.

Да ви кажа в Ремедиум аптеките има онлайн промоция, ако купиш 2 бебешки продукта на Клоран получаваш подарък чанта с постелка за повиване. Аз съм се насочила към Веледа, и две чанти вече си купих, ама тази на Клоран ми е толкова весела, че поръчах. Hug

# 280
Ох, мерси за инфото! Ако знаеш от кога търся нещо като комплект с несесер. На юриаж исках обаче ги пускат по Коледа .. Сега поръчах този на Клоран - душ гел 200мл (не се знае как ще понесе) и крем против подсичане. Поръчах и едно олио на хип и крем против подсичане на хип пак. Ще го сложа в чантата на количката него. Мисля, че това стига за сега. Вече ако трябва нещо по-специално ще взимаме в движение. Взех няколко пакета мокри кърпи на бебе. 99% вода. На доста места четох, че са хубави.

# 281
Марч, пак в Ремедиум има голяма тъмносиня чанта с продукти на Биодерма https://remedium.bg/bioderma-avs-derm-promo-h2o-1l-gel-200ml-mly … l-change-056934/p , а отделно малка сладка тъмносиня раничка с продукти на Мустела. https://remedium.bg/mustela-zlaten-promo-komplekt-za-novorodeno-134830/p

# 282
Чантата на биодерма я видях и на живо, но тя си е голяма чанта. Нямам нужда. Отделно има мицеларна вода вътре която нямам идея за какво се ползва, но не мисля, че ми трябва. И другото което е са доста скъпи, а като махна тази мицеларна ода цената доста пада на продуктите. Иначе харесва. Биодерма.
Мустела ми е много прехвалена .. дадох и шанс за мен с един крем против стрии. Обринах се зверски. Подарих го после на приятелка. Тя няма такъв проблем. Та от тогава си казах, че няма да тествам мустела за бебето като първа козметика. Вече ако се наложи да взимам нещо тяхно по преценка на педиатъра ще го копувам ама така цял комплект няма как да стане.
Това много го исках. И продуктите вътре са супер. Няма нищо излишно. И несесера много ми харесва, но кавсякъде е изчерпано.
https://remedium.bg/uriage-bebe-promo-komplekt-za-bebeta-i-detsa-lavante-152722/p

# 283
Аз самата ползвам много малко малко козметика, но точно мицеларна вода ползвам за почистване и не виждам разлика между моята си и бебешката, та ще ползваме една и съща, ма може би ще се поддам и ще купя бебешка Simple Smile
Друго в скромният ми списък за бебето:
крем против подсичане на Бочко,
шампоан някакъв,
кокосово масло за омазняващ крем (това също ползвам аз главно за омазняващ)

Имам и Nivea baby за хидратиращ крем, ако трябва да се ползва.
Пропускам ли нещо ?

# 284
  • Варна
Чантата на биодерма я видях и на живо, но тя си е голяма чанта. Нямам нужда. Отделно има мицеларна вода вътре която нямам идея за какво се ползва, но не мисля, че ми трябва. И другото което е са доста скъпи, а като махна тази мицеларна ода цената доста пада на продуктите. Иначе харесва. Биодерма.
Мустела ми е много прехвалена .. дадох и шанс за мен с един крем против стрии. Обринах се зверски. Подарих го после на приятелка. Тя няма такъв проблем. Та от тогава си казах, че няма да тествам мустела за бебето като първа козметика. Вече ако се наложи да взимам нещо тяхно по преценка на педиатъра ще го копувам ама така цял комплект няма как да стане.
Това много го исках. И продуктите вътре са супер. Няма нищо излишно. И несесера много ми харесва, но кавсякъде е изчерпано.
https://remedium.bg/uriage-bebe-promo-komplekt-za-bebeta-i-detsa-lavante-152722/p
Напълно те подкрепям в мнението ти и за Мустела Tired Face и за Юриаж. Аз също търся комплект и като гледам няма, но смятам да взема отделно продукти, пък по-нататък ако изкочи нещо, ще се възползвам.

Общи условия

Активация на акаунт