Отговори
# 255
Ами аз взех един обиколник, но малък покрива там към 1/3 от легълцето. Не знам дали ще ползваме.
Много приятелки и вече мами от форума, казват че бебето спи при тях или в количката и двете ми изглеждат по-опасни от обиколник ... само си разсъждавам, нищо не предлагам.

Бочи, ти реши ли къде ще раждаш?

# 256
Във всички международни изтичници пише, че одеялата и обиколниците не се препоръчват до 1 година, тъй като водят до повишен риск от задушаване (според Американската педиатрична академия и не само).
Ние като поръчахме стаята с всички мебели от един италиански сайт, поръчахме и одеяло и обиколници в същата гама като останалата част от стаята, много са красиви, но аз тогава още не ги бях прочела тези неща. Сега съм решила, че няма да ги използваме в началото, евентуално по-натам, живот и здраве.

# 257
За обиколниците и одеялата си е абсолютно така аз купих но ще ги ползвам защото първите 3 месеца ще спим в кокуна в дървеното легло , а през ноща в некст ту ми ( там няма обиколник) после сигурно ще ги махна и ще ги сложа по натам Simple Smile но ще спи с чувал , ще се борим да се получи тази работа Simple Smile

За раждането аз искам да раждам в Токуда но там е страшен цирк , повечето добри лекари чакаш по 5-6 часа за да те прегледат ако не ти откажат часа.Сега имам фетална при Богданова и евентоално с нея ще се разбирам за секциото.Ако не стане ще търся други врътки , оьщо взето до 35 та трябва да си намеря лекар защото ще е планово секцио и ми е задължително да имам такъв . Но ако не стане Вецев и Шейново ( с доктора проблема нямам но в болницата специално за моя случай доста голям но ще търпим ако няма избор (

# 258
Може ли да кажеш сайта за обзавеждането?
Бочинка и ние взехме кокуна матрачето и аз съм много обнадеждена! Дори мисля да го ползвам постоянно първите месец-два тоест и в дървеното легло да си е с него. Взехме само кошара, не сме вземали некст ту ми и мисля, че в кокуната ще и е по добре и свитичко.

Във всички международни изтичници пише, че одеялата и обиколниците не се препоръчват до 1 година, тъй като водят до повишен риск от задушаване (според Американската педиатрична академия и не само).
Ние като поръчахме стаята с всички мебели от един италиански сайт, поръчахме и одеяло и обиколници в същата гама като останалата част от стаята, много са красиви, но аз тогава още не ги бях прочела тези неща. Сега съм решила, че няма да ги използваме в началото, евентуално по-натам, живот и здраве.

# 259

За раждането аз искам да раждам в Токуда но там е страшен цирк , повечето добри лекари чакаш по 5-6 часа за да те прегледат ако не ти откажат часа.Сега имам фетална при Богданова и евентоално с нея ще се разбирам за секциото.Ако не стане ще търся други врътки , оьщо взето до 35 та трябва да си намеря лекар защото ще е планово секцио и ми е задължително да имам такъв . Но ако не стане Вецев и Шейново ( с доктора проблема нямам но в болницата специално за моя случай доста голям но ще търпим ако няма избор (
Bochinka, аз се разбрах с Богданова за секцио. То при мен няма и как, вече имам две секцио. Беше доста мила. Първо я питах в 13та седмица като ходих на БХС, после на ФМ в 21ва и кано ходих в 29та пак на ФМ тя си помнеше, че съм я питала и се разбрахме. Но на прегледи ходя в Оскар. В Токуда много се чака.

# 260
Кокуната да може да спи ног стоп там , безопасна е и е тествано Simple Smile даже е превенция за колики , рефлукс и дрън дрън.

За Богданова тя ми е надеждата , аз бях при нея на фетална и тогава ч питах, тя каза да ще се разберем на последната фетална защото ще искам да те доследя и тогава секцио Simple Smile Та да там се чака по малко от 5-6 часа което по добре нали .
Просто тя е малко особенна и се моля да е в настроение за последната ми фетална и да не и хрумне ново 20.
Иначе аз по принцип уж съм за секцио заради гърба ама два лекаря твърдят различни неща , нее ясно кой е прав.Ония ден имах час при Олга Дукат бях се заинатила че може и да пробвам, но аз получавам паник атаки и изобщо не можах да отида на прегледа защото получих такава, и тогава осмислих че не съм за никакво нормално раждане аз защото като дойдат тия контракции и ако получа ПА аз да не си родя на килима в нас. И предпочитам да е секцио за да имам малко от малко план най вече заради Па и отделно заради терапията ми с клексан и гърба. Въпреки че не съм никакъв привърженик на секцио по избор ама моето е май малко 50/50 Simple Smile
Но да надеждата ми е Богданова и Токуда

# 261
Момичета, не се пренавивайте чак толкова - обиколниците са опасни в първите месеци, когато бебето така или иначе няма нужда от тях. Но като станат на 8+ месеца и се заблъскат в това ти легло, за мен са си необходими. Достатъчно подвижни са тогава. Ще ги заварвате да спят в толкова смразяващи кръвта пози, че дори не може да си представите - включително забили муцуни в матрака. Също и за ко-слийпинга - половината го обясняват за много опасен, другата половина не. С първото ми дете го практикувах, че и до сега (и спях!! спях, спях) и тогава консултантката по кърмене ми обясни, че както спейки “знам” да не падна от леглото, така знам и да не си смачкам бебето и наистина не сме имали никакви инциденти. Внимавах единствено със завивката ми.

# 262
Изкочи ми това из фейсбук. За Шейново е, но мисля, че е полезно като инфо.
https://sheynovo-ag.eu/media/1645/knijka-ready.pdf?fbclid=IwAR25 … KKwQH6Fr5kxtna_cI

# 263
Това кокуна матраче не го бях виждала, сега ще падне мислене ... Simple Smile

# 264
Вчера ходихме и купихме матрак че сглабяхме бебешкото легло и не исках да седи празно без матрак.
И се спряхме на този , има едни бордове които са нещо като обиколник функция и реално няма как да се джасне в дървениите но същевременно не го задушаваш от всякъде с високи обиколници Simple Smile после може да се махнат тия бордове и да си стане просто нормален матрак.

За кокуна матрака потърси в олх , то се ползва 3 месеца и реално много хора ги продават после в перфектно състояние , то заема естественната ембрионална поза на бебето , също така го кара да се чувства безопазно защото е като гушнато и не причинява стрес на детето като е просто в обикновен матрак от самото начало , тъй като бебетата в корема са по свити , усещат се като гушнати и този кокуна матрак им прави адаптацията един вид по лесна Simple Smile
Може да си го приспиваш в него, да го разнасяш напред назад , ако отидеш при някоя баба да го оставиш с тоя матрак и така

# 265
Кокуната в олх гледах вече вчера има само едно и е на 220 лева, което аз лично не намирам за добра цена за 2ра ръка.

# 266
нещо днеска цял ден ми става на топка корема .До сега такова чудо нее било чак се притесних.Ношпа не мога да пия .от магнезий пия по 1 алеракт

# 267
И аз съм така цял ден и ме кара на мързел и сън,което е необичайно за мен. Почти цял ден ритат, но и ми се втвърдява корема на моменти и започна бая да ми тежи. Дано ми е само днес, че не мога да лежа по цял ден. Ще взема да изкукам 😅
нещо днеска цял ден ми става на топка корема .До сега такова чудо нее било чак се притесних.Ношпа не мога да пия .от магнезий пия по 1 алеракт

# 268
И на мен днес нещо не ми е добре. Много съм ленива, всичко ме нерви, ей сега се карах и със свекито и с майка ми. Страшно много ме нервят като ми звъннат и ме чуят да съм изморена или нешо не на кеф и се почва “ама какво ти е?”, “как си”, защо си сама .. Ами представете си мъжът ми работи до 6 за това съм сама 😀

# 269
ония ден баща ми вика «Я кажи кой точно ден ще ражлаш » 😂викам е сега ти казах , нито термин ще ви кажа нито дата , да почнете 2 седмици по рано да питате всеки ден дали “Ани роди ли , на обяд роди ли , вечерта роди ли » викам като родя ще разберете . датата е ноември и тва е

Общи условия

Активация на акаунт