Отговори
# 390
Дебело значи с голяма коремна обиколка, мен от 17та седмица ми казват, че бебко е дебел, пък аз съм на нисковъглехидратно хранене от 2018 Simple Smile

Бочи, ако нямаш висока кръвна захар на гладно едва ли ще се наложи инсулин.

За всички дето им се е наложило нисковъглехидратно хранене има страхотни рецепти в нета.

# 391
https://www.hippoland.net/avent-scd221-00-komplekt-rachna-pompa- … -comfort-00a-0548
Незнам дали успях с копирането, но според вас дали ще е хубава помпата. По принцип с първото си дете преди...13 год ползвах шишета на Авент и бях доволна, та се замислям сега за тази промоция. Вие какво мислите?

# 392
  • Варна
Дебело значи с голяма коремна обиколка, мен от 17та седмица ми казват, че бебко е дебел, пък аз съм на нисковъглехидратно хранене от 2018 Simple Smile

За всички дето им се е наложило нисковъглехидратно хранене има страхотни рецепти в нета.

А, да, права си, на мен ми казаха, че е със слабичко коремче, като недохранено Cry  много гадно ми стана, почувствах се супер виновна, но док каза, че не е от моето хранене, а явно от самата обмяна на хранителни вещества между нас... Другата седмица съм на консултация, че 45 дневния ни почва от уикенда, дано да е наддало, че да се успокоя Confused

# 393
самата истина е че дебело му казах аз не доктора .Иначе той каза че просто е с 10 дни напред , плацентата е по зряла от нужното , и водите са повече и самата истина е че си направих сметка че почнах яко сладко да ям.Наистина дано нее ГД и се размина само с диета.

# 394
Моето и то е дебело, предния път вървеше с 10 дни напред, което много ме учуди, защото с предното големи тревоги, че вървеше слабо и до последно се тъпках с протеин (бебетата от протеина качват, въглехидратите само на нашата дупара се лепят). Захарта ми е идеално в норма, не са казвали да ме тестват. Не се филмирай излишно, че си докарваш стрес на себе си и бебето. Признаците на гестационен диабет далеч не се свеждат до дебело бебе, има си там подуване на ръце, крака, рязко наддаване на майката, не помня какво беше още- изтръпване на крайниците ли беше... аз като знам една приятелка, която е висока 150 см, роди първо бебе в края на 8 месец 3400, второ бебе малко преди термин 4750. Нормално раждане, бащата е среден на ръст, тя е нямала диабет, децата й в момента просто са гиганти. Голямата на 8 г е колкото майка си на ръст и номер на обувките. Явно някакъв далечен ген се е активирал там

# 395

А, да, права си, на мен ми казаха, че е със слабичко коремче, като недохранено Cry  много гадно ми стана, почувствах се супер виновна, но док каза, че не е от моето хранене, а явно от самата обмяна на хранителни вещества между нас... Другата седмица съм на консултация, че 45 дневния ни почва от уикенда, дано да е наддало, че да се успокоя Confused

Писанка..и на мен аг-то ми каза същото,че коремчето му било малко. После бях на ФМ,той потвърди като каза,че с моето тегло и ръст няма как да родя огромно бебе. Тоест гена играе роля. На теб колко ти казаха,че тежи ?

# 396
Ей тука има калкулатор https://srhr.org/fetalgrowthcalculator/#/
със статистика, като е важен пола. Примерно момче в 29+5 е ОК да е 1700, за момиче е малко повече, но не е над нормата. Малка неточност в измерването също може да даде разлика.

И понеже един ден дава разлика в няколко процента от нормата, може да се окаже че зависи и в колко часа е прегледа. И колко точно е определен термина.

п.п. Диди как мина феталната Simple Smile ?

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 10:18 от Одри ♡

# 397
Ами и аз ви споделих, че върви с 2 седмици по-голяма госпожицата.
Доктора не е казвал, че е дебела, не е казвал и за диабет. Само измерихме глюкозата и е ок. Въпреки, че той беше сигурен. Сподели ми, че за диабета и отоци се появявали - по крака, лице, ръце. Аз не съм качвала и килограм от края на юли. Обаче малката расте яко! Попита ме колко съм се родила аз - 3800гр 55см, а таткото е 4200 54см. Предположи, че може от гена да е. Не се тревожи Бочинка всичко ще е в нормата според мен!

# 398
моя термин е най точния от повечето тук по простата причина че бебето е инвитро и се знае точна дата на овулация , трансфер и точно колко дневно е то Simple Smile та по точно няма на къде но пак казвам нее само заради големината му а и заради води и плацента Simple Smile За това ако вашите са само по големи със сигурност нее ненормално. То никой не казва че имаам диабет де , но сега тука ме нахокаха брутално в лабортаорията . Вецев вчера ми каза отиваш само гладна и жадна и правиш обременяване , аз понеже в 9 слагам инжекция та викам след нея тръгвам. 1 час сумарно чаках да паркирам и да ме викнат по номера да вляза та се озовах в 10:40 в лабораторията и тия викат това нещо се прави най късно до 9 , ще го правите ли сега , викам давайте щото повече няма да дойда . Лекаря нее казал че има и определено време. Винаги ми е било чудно как определят час , за мен сутринта нее в 7 , аз в 7 не знам какво се случва Simple Smile в 9 ставам това е моята сутрин

# 399
Момичета, не се впрягайте прекалено с килограмите и размерите, защото първо е до апарат и второ, нали знаете че теглото се определя на база съотношение между няколко показателя, които пък показатели зависят от това къде доктора поставя маркерите при ехографа. А е цъкнал малко неточно и има разминаване в сантиметрите, а от там и в теглото.
След всеки преглед ММ подробно разглежда разпечатката с всички показатели, сравнява в интернет, сравнява със стари прегледи...оставям го да се занимава щом му е интересно, но пък въобще не се вглеждам. Сега се чуди, че дължината на крачето е по-малка на последните два прегледа при моята АГ, а понеже бях на консултация и при друг лекар междувременно, на неговите снимки дължината си е ок. Изглежда докторката не е маркирала точно, но не го приемам за голяма драма.

# 400
Какво мислите за памперсите на лидл лупилу. Доста хора ги използват, днес бях за сутиен в лидл и ги загледах

# 401
Аз лупилу ги харесвам, след Хъгис и Памперс премиум са ми другите, които ползвам, ако нямам от изброените. Иначе за в началото всички ми пропускаха, като е на кърма детето и пишка постоянно, даже го сменях на всяко нощно кърмене, но нямаше памперс,който да издържи - всички пробвах Grinning Иначе са ми след хъгиса и памперса, може би защото първите имат удобни ленти за напишкан памперс,а хъгис имат и ластиче на дупето, за да пасне по-точно. Иначе друга разлика не намирам, а и цената им е супер.

# 402
Одри, добре мина. Пристигнахме 2 часа по-рано в София Smile и се наложи да изчакам и за моя час, понеже имаше закъснение с едно 15-20 мин.
Като цяло съм доволна от Марков. Обеснява какво гледа, пита ме за въпроси, докато моята следяща в Плевен си гледа там по ехографа и като я питам нещо, чак тогава казва кое какво е.
Малката я изкара 1.260гр. и каза, че коремчето ѝ върви със сантиметър по-малко от главата и че ще разбера за какво ми говори, като родя Smile Не се притеснявам, т.к. каза и че като цяло ще се роди по-малка, което и аз очаквах и се надявам, защото така или иначе сме слаби и сравнително ниски с ММ, та няма как да се пръкне 4кг. бебе, освен ако нямам фактор някакъв.
Госпожицата си беше вдигнала крака над главата, заедно с двете ръце пред лицето + пъпната връв и аз пак не можах да си получа така желаната снимка на 3Д Neutral Face Марков ми пусна по едно време половин лице, та я видях бегло Simple Smile Не ми е мерил кръвоток, нито ми гледа плацентата. Прегледа беше 15 мин. и за ФМ ми се стори малко, а и за парите, които са повече от тези в Плевен ми се стори не особено добра оферта, но каквото -такова. Ако не друго, поне вече мога и аз да имам поглед, как преглежда въпросния доктор.

В понеделник съм в Плевен да се видя с акушерката при якоято ще раждам и при следящата, така че пак ще се видим с малката акробатка Simple Smile

Бочи, няма да ѝ се даваш на глюкозата, аз моята я разтворих в 300мл. вода и си пуснах часовник за 5 мин. и си следах времето и отпивах малко по малко. После пих и 3-4 глътки чиста вода, та да ми се размине сладкото. Така и не знам какво не ѝ харесвате на тая глюкоза, наистина.
Ютубърите в чужбина ги гледам, че им дават едни малки шишенца с концентрат - червено, оражджево. Не знам дали знаете, едно време имаше концентрат на сокчета, който се разреждаше с вода. Това тяхното най-вероятно е подобно, само че е глюкоза с някакъв вкус и аромат. Чудя се, защо и тук не ги предлагат такива неща.. готово, разтворено в подходящите мл.

Лупилу и аз съм взела една опаковка, точно заради добрите отзиви, за да ги пробва беба по някое време, ей така да си има в къщи. Иначе чакам да разбера какви памперси да купувам за болницата.

# 403
изпих я глюкозата , помолих да ми досипят малко вода че на дъното беше станал захарен потрес, чесно мислех че ще е доста по гадно но реално само ми се омая малко главата и просто изпих 1 литър вода за тия два часа докато чаках там .
Иначе резултатите са ми много малко завишени и чакам да виля доктора какво ще отговори но предполагам ще ме сложи на диета, записах се между временно на ендо края на месеца , но тва с диетата е феноменално , не стига че не ям млечни и бобови дай сега и без сладко и въглехидрати и направо да я карам на краставици и пиле 😂ама добре че остава още малко , предполагам че ще я вадим началото на ноемри та ще докретаме на диета , поне няма да надебелея 😂

# 404
Бочи, от лабораторията ли ти разрешиха да пиеш вода? По принцип по време на обременяване не се пие вода, не се пушат цигари, не се движи човек и без силни емоции. Всяко едно от тези компрометира резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт