Нашите цветя - обща тема 11

• 36 006
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Прочетох снощи за приложението на глог,ще набера.
Няма да го отглеждам,просто намерих покрай един път в гората и се зачудих дали да си набера или не.
Благодаря ви.

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile и за есенна украса - венец, клонки във ваза... Simple Smile

# 227
Дами, понеже съм абсолютен аматьор киткоубиец, идвам да питам - поради застудяването навън /София/, време ли е да вкарвам каланхоето на топличко или още да си поседи на балкона? Наскоро го взех и много му се радвам, и не искам да си замине скорострелно, а четох че не понася температури под 10 градуса и обича да му е топличко.

# 228
Момичета, да ви разкажа една случка малко да се посмеете.
Преди дълго лятно отсъствие, се наложи да преценя кои цветя от терасата искам да запазя и от кои едногодишни мога да се лиша. Махнах някое и друго заболяло. В общи линии поразчистих. В резултат ми останаха саксийки с пръст, без растения. На връщане от почивка минах през село и си отрязах няколко стръка лавандула, да си я подновя в сандъчето на терасата. Та бучнах си аз резници от лавандулки в къде-що има празна саксия и взех да поливам. Дне сутринта гледам, покрай едната лавандула тръгнали някакви остри листенца, които хем приличат на нейните "бодлички", хем не съвсем. После се сетих, че в тая саксия имам луковици мускари, които не извадих това лято. Та сега явно с поливането съм ги активирала по никое време и се чудя какво да правя? Ако ги оставя навън без повече да ги поливам, дали ще издържат зимата? Или да ги внасям направо и по Коледа да имам цъфнали евентуално мускари?

# 229
  • София/Варна
Ако ги оставиш навън би трябвало да си цъфнат пролетта. В градината също тръгват сега листата.

# 230
Благодаря! Аз малко се притеснявам, че са в саксия. В земята все пак са на по-топло. Но определено ги искам за пролетта и ще ги оставя, пък дано всичко е наред.

# 231
Мускарите о в двора са покарали, няма проблем. Изкарват така зимата, пролетта си цъфтят.

# 232
Имам мускари в кашпа, така си стоят навън зимата и на пролет цъфтят. Изкарват есента листа. Добре, че не си успяла да ги намериш и да ги извадиш. Simple Smile

# 233
Пръчките рози ,за които ви споделих.
Скрит текст:
.
Това означава ли,че са се хванали.На 9 дена са ,а започват листа да образуват.Трябва ли да ги изчистя?

# 234
Ако се вкоренят, ще е чак напролет, няколко пъти ти го писахме, че не става бързо.

# 235
Добре вървят резниците ти. Аз пробвах преди два месеца с един,ами направо си изсъхна,изобщо не даде признаци на живот. Така че продължавай в същия дух и ще станат.

# 236
Аз пък да ви попитам, ако някой има опит в отглеждането на бугенвилия, понеже аз за първи път опитвам да не убия една Simple Smile Обаче вече за втори път й окапват всичките шушулки и листа и остава на гола пръчка. Предишния път беше малко след като я взех и почти веднага образува нови и стана пак хубава като в началото, но сега не знам дали не заспива и дали не трябва да я прибирам или нещо по-специално? Flowers Hibiscus

# 237
Здравейте! Накой знае ли какво е това висящо растение- има светлозелени листа и друг вариант- тъмночервени. Снимах го в Търново това лято и много ми хареса в комбинация с бегониите до него, а не зная как да го издиря.За съжаление няма скоро да ходя пак там.

# 238
Батат, сладък картоф, ипомея батата. Има различни сортове.

Което ме подсети. Добрии, онези лилавите ипомеи успях да ги окютам до пролетта, ама после заминаха. Нали не можех да се занимавам.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 19:18 от Diorela

# 239
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
здраве да е. ще има и други лета, зими и пролети.

Общи условия

Активация на акаунт