Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 28 992
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Аз бях се консултирала с хематолог и той също каза,  че мутацията ми е ниско рискова и не е задължително да започвам НМХ,  а като съм ин витро било желателно но мояра репродуктивна беше категорична, да не почвам. Сега за първи път съм при АГ за ЖК и ще се консултирам и с нея да видим какво ще каже и за двата резултата.

Dalinda953, не , това не е следене на кръвоток. Гледат се артериите всеки път и се дава такава таблица , като от снимката , която беше качила. Редно е и терапията за тромбофилия да се назначи от хематолог. Не знам кой ти е АГ и до колко разбира, ама моята АГ е категорична , че на нея това не й е работа. Другият , при когото ходя платено и ми следи кръвотокът, разбира от тромбофилия , но до някъде. Той искаше да си спра НМХ , ама аз не бях съгласна и не го послушах. Последно според него нямаше нужда от увеличение дозата на НМХ, ама хематоложката каза да я вдигна и да си остана на такава и след раждането даже и има разлика в кръвотока пак.

# 721
Здравейте,  момичета.  Току-що се връщам от ранен скрининг в 12г.с.  Доктора каза,  че кръвотока е добър,  но сега като видях тези PI и RI дясно малко се стреснах.  Иначе Ductus venosus PI 1,24 . Ако това има значение.  Качвам снимка,  ако някоя от вас е по запозната ако може и тя да каже дали наистина всичко е ок..

Dalinda, колко мм ти измериха нухалната транслуценция? Отдолу какво пише на забележки?

# 722
Нухалната транслуценция е 1,40мм.  На всичко пише,  че е нормално. Поне аз така го разбирам. Твоята колко  я измериха?
И този изчислен риск някой знае ли какво означава?

Здравейте,  момичета.  Току-що се връщам от ранен скрининг в 12г.с.  Доктора каза,  че кръвотока е добър,  но сега като видях тези PI и RI дясно малко се стреснах.  Иначе Ductus venosus PI 1,24 . Ако това има значение.  Качвам снимка,  ако някоя от вас е по запозната ако може и тя да каже дали наистина всичко е ок..

Dalinda, колко мм ти измериха нухалната транслуценция? Отдолу какво пише на забележки?

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 16:52 от Dalinda953

# 723
Далинда няма нищо притеснително в изследванията ти. Нямаш ли някъде изречение че изчисления риск е нисък. Аз имах в едно изречение написано че риска е нисък, но може и в мейла да беше, а не в документите. Не се притеснявай всичко е наред както ти е казал доктора Grinning
Относно НМХ защо не си направиш още една консултация?

# 724
Да пише,  че риска е нисък и сега само чакаме кръвните изследвания,  като ми казаха, че ако до една седмица не ми звъннат значи няма нищо притеснително и се надявам до края на седмицата да не ми звъннат. Утре ще говоря с АГ при което ще се следя да видя дали ще може тя на всеки преглед да ми следи кръвотока и ще видя какво ще каже.

Далинда няма нищо притеснително в изследванията ти. Нямаш ли някъде изречение че изчисления риск е нисък. Аз имах в едно изречение написано че риска е нисък, но може и в мейла да беше, а не в документите. Не се притеснявай всичко е наред както ти е казал доктора Grinning
Относно НМХ защо не си направиш още една консултация?

# 725
  • София
Днес ми мина прегледът при др Нашар. Каза, че според нея е безумие да се прави доплер на плод в толкова ранна бременност и малко се издразни на Сигридов. Но ми направи доплер де. Каза че наистина не са добри пиказанията, но че било нормално да са лоши показанията в толкова ранна седмица, и че с формирането на плацентата се надява драстично да се подобри. Удвои ми акард-а. И като цяло това беше. Насочи ми за бхс след 4 седмици в Оскар.
Усещам как ще започнат да се разминават напътствията между нея и др Сигридов и ще трябва да се лавира.

др Нашар е много добра в това нещо и имаш късмет че имаш час изобщо при нея защото много хора не можаха да се вредят изобщо за такива часове.
Артериите се отпушват с аспирит , той ти го е назначил така че си го пий.
Трябва да има хубава пропускливост .
Ще се оправи с аспирин притока. Не се напрягай само а си стегни витамините сега и мисли хубави неща

# 726

Здравейте, дами! Искам да ви попитам според вас как са тези резултати за 31 г.с.? На терапия съм с клексан 0,6 и аспирин протект! Благодаря ви много!

# 727
Здравейте, дами! Искам да ви попитам според вас как са тези резултати за 31 г.с.? На терапия съм с клексан 0,6 и аспирин протект! Благодаря ви много!

Този източник е цитиран преди като полезен - https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Запазвала съм и тези стойности -

Разбира се, единствено лекарят ще каже със сигурност.

# 728
Днес ми мина прегледът при др Нашар. Каза, че според нея е безумие да се прави доплер на плод в толкова ранна бременност и малко се издразни на Сигридов. Но ми направи доплер де. Каза че наистина не са добри пиказанията, но че било нормално да са лоши показанията в толкова ранна седмица, и че с формирането на плацентата се надява драстично да се подобри. Удвои ми акард-а. И като цяло това беше. Насочи ми за бхс след 4 седмици в Оскар.
Усещам как ще започнат да се разминават напътствията между нея и др Сигридов и ще трябва да се лавира.

др Нашар е много добра в това нещо и имаш късмет че имаш час изобщо при нея защото много хора не можаха да се вредят изобщо за такива часове.
Ще се оправи с аспирин притока. Не се напрягай само а си стегни витамините сега и мисли хубави неща
Следя се в чужбина, няколко пъти коментирахме доплера в ранни седмици с различни специалисти , казаха ми, че в ранна бременност също не правят и не виждат смисъл, тъй като не е надежден индикатор .

# 729
по приницп доплера в ранни седмици рядко се прави , на мен ми беше важен тъй като имам бая загуби и беше важно да се хване всичко до най малкото. Имах лош кръвоток и дигнахме аспирина който много добре реагира и много бързо и успя да отпуши хубаво артериите и бебето да расте както трябва.Разбирасе всичко е индивидуално при всеки

# 730
  • София
Абсолютно сте прави, благодаря 🤗
Удвоявам аспирина по предписание на др Нашар и се надявам на най-доброто. Другата седмица пак съм при др Сигридов и ще видим и резултатите от генетичните какво ще покажат.

# 731
всичко ще е наред Wink

# 732

Следя се в чужбина, няколко пъти коментирахме доплера в ранни седмици с различни специалисти , казаха ми, че в ранна бременност също не правят и не виждат смисъл, тъй като не е надежден индикатор .
При мен беше изключително важен, имам 2 загуби в ранни седмици без гледане с доплер. Сега в 6–та седмица се видя, че пак щеше да си иде бебето заради лош кръвоток и ми коригираха терапията. Доплерът спаси положението.

# 733
Здравейте,вчера ми излязоха генетичните изследвания . Ако може някой да ги коментира ще съм много благодарна Factor 5-нормален генотип, протромбин-нормален генотип, PAI 1 4G/5G-нормален генотип 5G/5G,ACE I/D-хетерозиготен носител, генотип I/D,MTHFR ген(с.677С>Т)-хетерозиготен носител, генотип С/Т

# 734

И аз си следих бременността в чужбина, и на мен категорично ми отказаха доплер в началото. За първи път ми пуснаха в 16-та г.с.
Много ми беше притеснено, защото имах няколко загуби в ранна седмица и бях на терапия с НМХ и АП , но за щастие всичко приключи успешно.

Общи условия

Активация на акаунт