Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 29 003
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
В края на 35гс, като след спирането вдигнах Клексана на 0,6

# 691
в 35 седмица го спрях. И добавих натаспин

# 692
Мария, прикачам снимка:

По въпроса на другите дами - Пфайзер и Модерна са иРНК.

Аз направих консултация с хематолог преди ваксиниране. Назначи ми следната терапия - сутрин Тромбекс, вечер Натаспин. Започване една седмица преди първата доза и приключване две седмици след втората доза. Т.е. общо 6 седмици терапия. Препоръча ваксината да е иРНК.
С какви мутации си?

# 693
А вие всъщност в коя гс спряхте АП? Моята АГ ми каза, че ще трябва да спра Акарда в 24гс, защото след това създавало някакви проблеми на сърцето на бебето. На мен това ми се струва рано.

На мен ми казаха 32ра, но ще попитам и др Вецев.

# 694
Още 3 вечери ще го пия и спирам. Еми от 2 аптеки ми казаха че това е бг варианта но е едно и също…

Аз обаче освен да спра аспририна в края на 35-а седмица май друго няма да ми каже Вецев да промемям. Ама пък аз от самото начало пия и натаспин.

Бочинка тебе Вецев ти беше казал или малко по-висок клексан или натаспин нали? Ама заради кръвотока ли или просто така - профилактично щото Аспирина вече го няма?

# 695
Кръвотока ми е супер. Заради това че отдава анти ха ми е за повишаване , и д димера се повиши .
И за профилактика ама натаспина е хранителна добавка нее нещо кой знае кво

# 696
Здравейте, момичета,
Някоя от Вас, която има мобилен номер на д-р Вецев би ли го споделила. Може и на лс.
Благодаря много предварително! Simple Smile

# 697
Момичета, има ли някой който се е ваксинирал против Ковид? С мутации mthfr и PAI 5g/4g съм и се чудя дали ще е проблем. Планирам и бременност. Не се сетих да питам хематоложката когато бях при нея...

# 698
Момичета, има ли някой който се е ваксинирал против Ковид? С мутации mthfr и PAI 5g/4g съм и се чудя дали ще е проблем. Планирам и бременност. Не се сетих да питам хематоложката когато бях при нея...
Почти на всяка страница се задава този въпрос. Да, много хора се ваксинирахме, голяма част от нас даже с омразната Астра. Все още не съм чула някой в България да е получил VIITT.
Ваксинирайте се, не отлагайте, проблем от ваксините няма, проблем има от ковида. Успех!

# 699
е момичета айде малко наистина вече по така, смисл това е последното нещо което конентирахме . Как така не го прочитате ?

# 700
MTHFR, PAI, ACE, TAFI, VEGFA - ваксинирах се. 40 годишна, жива все още.

# 701
  • Sofia
Майка-зайка 😄, много добро!
Хайде и аз да се отчета.
Протромбин, TAFI, ACE, MTHFR, MTRR - на 41г. Ваксинирах се и сега бременея.

Тромбофилията не е противопоказна за ваксина. За разлика от Ковид - той е "противопоказен" за нас.

# 702
  • София/Севлиево
А може ли да споделите като се ваксинирахте пихте ли нещо профилактично.Аз съм с PAI 4G/5G и неусвояване на фолиева ( но правих само основния пакет с 5 показателя в Цибалаб). Благодаря на отзовалите се.

# 703
  • София
Ваксинирах се с АстраЗенека, пих две седмици АП след втория шот. Аз съм с хомозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR.

Голяма паника с тия ваксини, ей. Противозачатъчните имат по-висок риск от тромбоза, в сравнение с АЗ. 5 месеца след ваксината не светя на тъмно и не хващам 5G. Но имам приятели, които го изкараха тежко, не всички имаха късмет да оздравеят без последствия.

# 704
Здравейте,  момичета.  Току-що се връщам от ранен скрининг в 12г.с.  Доктора каза,  че кръвотока е добър,  но сега като видях тези PI и RI дясно малко се стреснах.  Иначе Ductus venosus PI 1,24 . Ако това има значение.  Качвам снимка,  ако някоя от вас е по запозната ако може и тя да каже дали наистина всичко е ок..

Общи условия

Активация на акаунт