ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 23 080
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Честита Коледа! Ние за рождения ден взехме триколка. Возила се е няколко пъти, харесва ѝ. Обаче зимата ще си изкара с количката и напролет минава изцяло на триколката.

# 541
Дядо Коледа ни донесе триколка, след препоръка от приятели с по-голямо дете, което вече си я ползва самостоятелно се спряхме на тази
https://www.guga.bg/detska-trikolka-4-v-1-globber-trike-explorer-zelena
Реално само вкъщи сме правили кръгчета, хареса му и на мен ми се видя много маневрена. Зимата и аз не мисля да я ползвам навън.

# 542
  • София
Весели празници!
Кръстниците искаха да му взимат триколка, ама отказахме. Той вече отказва да стои седнал в каквото и да е навън, та решихме, че ще е излишна покупка.

Завиждам на тези, на които децата все още успяват да заспят в количка Grinning Ние навън се гоним или въртим кръгчета. Всичко трябва да се види, опипа и хвърли, а след котки/кучета задължително трябва да се ходи, че иначе голямо викане настава.

# 543
Ако се движим, може и един час да стои в количката. Като стане време, лесно си заспива.
Ако спрем обаче, задължително иска да слезе.
Аз не си представям без количка или триколка какво ще правим. Разходката ни ще е сигурно 100 метра и ще отнеме час и половина 🤣
Вие как се справяте на разходки или ако имате разни задачи за вършене? А пробвали ли сте в нещо друго да го возите? Аз наблюдавам познати дечица, които се возят в триколка, но не и в количка.
Много се надявам още време да стои в количката, за да си правим дълги разходки.

# 544
Дядо Коледа ни донесе триколка, след препоръка от приятели с по-голямо дете, което вече си я ползва самостоятелно се спряхме на тази
https://www.guga.bg/detska-trikolka-4-v-1-globber-trike-explorer-zelena
Реално само вкъщи сме правили кръгчета, хареса му и на мен ми се видя много маневрена. Зимата и аз не мисля да я ползвам навън.

+ 1 за тази триколка,  четох много добри отзиви. Ако ще купуваме бих се спряла на този модел🙂

# 545
  • София
Pistachio, разходките ходи и го носим, ако нещо го домързи (в някакъв такъв период е да иска). Задачки без него (другият го гледа), а в хранителен магазин съм го слагала и в самата количка там да сяда на седалките. Тогава може и да се залиса за малко (ама повече от 10мин няма шанс).
Пролетта го почваме с тротинетка, която има и седалка и лятото баланс колело и да се оправя Grinning

# 546
Честито Рождество Христово на всички! Бъдете много здрави и благословени! 🎁🎄☃️

Нашия го слагам още на количка и за сега няма протести. Гледа си и му е добре. Като му се доспи и си заспива. Също така го извеждам и вече без количка на разходка за ръчичка. Че сега така ми е и по-лесно на мен, че с тоя корем си е трудно, докато оправя колички, чанти. 😆 Обича и да си върви. Ще видим на пролет дали, ще взимаме триколка. Вкъщи си сяда на количката (пластмасовия автомобил) и вече си знае как да се движи с крачетата напред-назад. 😄

# 547
Честито рождество Христово на всички! Бъдете здрави и благословени!
Ние сме с количката все още, на пролет мислим да вземем триколка евентуално.
Да ви се оплача малко….. имаме хрема от 10 дни, слагах виброцил, тобрекс, никакъв ефект…… промивки с физ. разтвор, без резултат, направо незнам вече какво да правя. Растат ни 3 кътника едновременно, може ли да е от тях?

# 548
  • Пловдив
Ако е бистър секрет при моя само с физ р-р минава за две седмици.
Жълтеникав при предписан виброцил пак мина за толкова.
Навън сме без количка върви и го носим. Чак толкова спешни задачи нямам, като не е на ясла си е с мен.

# 549
Здравейте мамчета, има бебетс които отказват обедния сън? Много трудно преспивам и спи 40 мин най- много 🥲 при вас как са нещата😌

# 550
  • София
Бедстваме ние... иска да се отказва от втора дрямка обаче за първата си заспива много рано и много лесно... и после 7-8 часа буден, което не е ок.
Дано скоро да се нагодим. Освен това и кътник избива та сме ''екстра''. Много рев за бибата.
Още не ходи сам свободно. Кога трябва да почна да се притеснявам? Татко му е тръгнал на година и 3 месеца. Ние сме на година, 2 месеца и 1/3...

# 551
  • София
Девойката твърдо мина на една дрямка, ама поне е по-дълга вече.
Напоследък не искаше да яде храната от кухнята и се върна на бурканчетата. Пробвах няколко частни, май ще видя и държавната. Лошото е, че не иска и нашата храна. Иначе яде с апетит, ама от буркан. Няма проблем с дъвченето, храната от кухните е хубава и се надявам да е просто период, че е голяма вече.

# 552
Бедстваме ние... иска да се отказва от втора дрямка обаче за първата си заспива много рано и много лесно... и после 7-8 часа буден, което не е ок.
Дано скоро да се нагодим. Освен това и кътник избива та сме ''екстра''. Много рев за бибата.
Още не ходи сам свободно. Кога трябва да почна да се притеснявам? Татко му е тръгнал на година и 3 месеца. Ние сме на година, 2 месеца и 1/3...

Ние правим крачки но все още много я е страх , 2/3 крачки най- много 😍 има време до 18месеца 🥰 скоро ще се пусне

# 553
И аз знам, че до 18 месеца трябва да проходи, като дори и по-късно от това да е, може да няма никакъв проблем. Просто ще трябва да се направи консултация със специалист за всеки случай. Чела съм за много дечица, които са проходилки по-късно без да имат проблем и направо са прескочили нестабилното ходене с падане.
Dagny, от поста звучи сякаш той се опитва да ходи/прави крачки, така че не мисля, че има нещо притеснително. Моят започна да се изправя и ходи по мебелите на 7 месеца, а проходи сам след още 3 месеца. Просто им трябва повече време и смелост на някои деца.
Притеснително би било, ако не се движи по никакъв начин, според мен.

За обедния сън, ние също минахме само на една дрямка, която е по един час. Моя позната каза, че при тях е било същото, но след няколко месеца е стигнал вече до 2-3 часа обеден сън и даже не може да го събуди. Надявам се и нашата да се удължи още след време.
Стана много трудно да го приспивам за две дремки и целият режим се обърка, ако спи два пъти през деня, вечерта ще заспива в 22ч, което е много късно за мен, затова минавахме на една. Малко е гадно, че вече нямам почти никакво свободно време през деня, то за един час кое по-напред...

Сега покрай празниците кухнята не работи и аз му готвя. Чудя се дали да не минавам на домашна храна, струва ми се, че в частната няма особено много плодове и зеленчуци и на мен не ми харесва много, макар че той си я яде.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 18:46 от Pistachio

# 554
  • София
Мерси за окуражаващите думи. Ще чакам значи.
Как заспиват вашите бебоци за нощния сън?
Тука от седмица се реве с пълно гърло маммооооооо, татееееее....истерия. И се успокоява само с бибата. А месеци наред заспиваше без нея. Дразни ме тая деградация. Не знам какво да правя. Май ще опра до консултант.

Общи условия

Активация на акаунт