"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 55

• 44 321
  • 811
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Последния ми цикъл беше на 02.10... Теста го направих на 05.11.. И показа тези 115. По календарче отчита, че съм с 10 дни закъснение.
А колко е дължината на цикъла?

# 481
# 482
А според мен,ако четири месеца закъснява с по 4 дни ,просто се е изменила дължината на цикъла,съответно и овулацията е по-късна с няколко дни. Та може да няма още и седмица от закъснението.

# 483
Според някои девойки „да ти идва редовно“ означава всеки месец да ти идва например на 5-то число.
Простата аритметика е сложна наука и фактът, че месецът съдържа 28 дни веднъж годишно (като изключим високосните години), е нещо свръхсложно и трябва да се елиминира.
Та така със сметките...

# 484
  • София
А какво означава, че последните месеци ви закъснява с 3, 4 дни? Че се е удължил или нещо друго? Ако е станал 32 дни, то на 5 сте били с един ден закъснение и чхг е добро.

# 485
А какво означава, че последните месеци ви закъснява с 3, 4 дни? Че се е удължил или нещо друго? Ако е станал 32 дни, то на 5 сте били с един ден закъснение и чхг е добро.
Точно и на 9тия е било всъщност 4-5 дни закъснение и е напълно нормално да не се види нищо.

# 486
Момичета, може ли съвет? Направих си ЧХГ на 1-ви ден закъкнение при 31-32 дни цикъл. Излезна ниска стойност, но положителна 23.75. На 4-ти ден закъснение ми дойде обилно с гръм и трясък. Отидох спешно до Надежда и там пуснаха бета ЧХГ 3.42 - отрицателно за бременност. Видя се нещо като плоден сак и удебелена лигавица, ама нищо повече.Лекарката каза, че няма смисъл да пия прогестерон при това положение. Отделно си бях запазила час за преглед на друго място. Днес се обадих да го отменя, защото според мен нещата са свършили и няма бременност. Та гинекологът ми се скара защо не пия прогестерона и защо съм си мислила, че няма бременност. И неговата съпруга едно време с кръв до краката изкарала и двете си бременности без проблем. Сега на кого да се доверя? Възможно ли е да има бременност при това кръвотечение и тези стойности?

# 487
  • София
Не, не е възможно. Най-вероятно сте били с биохимична бременност и нямаше да разберете дори, ако не сте пускали кръвен.
Не, че тези, които са видели плоден сак при тази стойност заслужават доверие.

# 488
Понякога има леко кървене/зацапване в началото и не винаги е свързано с нещо лошо. Но във вашия случай менструация и намалени стойности на чхг изобщо не знам как този лекар смее да ви дава напразни надежди. Успех следващия път!

# 489
И за мен това е било биохимична бременност.
Кръвните тестове го доказват.

# 490
Вие казахте ли на лекаря , че второто ЧХГ е минимално ? Кървене има в много случаи , верно е , но падне ли ЧХГ , бременността не се е задържала за жалост . А в Нядежда вероятно са видели само удебелената лигавица . “Нещо като плоден сак “ , едва ли .

# 491
Вие казахте ли на лекаря , че второто ЧХГ е минимално ? Кървене има в много случаи , верно е , но падне ли ЧХГ , бременността не се е задържала за жалост . А в Нядежда вероятно са видели само удебелената лигавица . “Нещо като плоден сак “ , едва ли .

Казах му, но той настоя да ме види.  Не мисля да си причинявам ходенето при него. А от години съм му пациент за профилактини прегледи. Понеже съм паника и половина, днес отидох и за трето мнение в Щерев. Е, там лекарката потвърди, че няма как с това ЧХГ да има бременност. Погледна ми снимката от ехографа и каза, че не вижда плоден сак.  Така че съм една идея по-спокойна вече.

# 492
Лекар видял сак на ЧХГ 3? Това ще влезе в рекордите на Гинес за щуротия. Извинете, обаче не е нормално чак такава некомпетентност у лекари.

# 493
Не бих казала некомпетентност в тази ситуация. ЧХГ-то ми излезе по-късно след прегледа. По-скоро е било удебелената лигавица, както Мери предположи, а после и лекарката в Щерев. Благодаря, момичета! Стискам палци на бъдещите мами!

# 494
Добър вечер,вчера ми беше датата на М но не ми дойде,правих си вчера тест беше отрицателен овулацията ми беше на 27.10 възможно ли е да съм бременна но още да е рано за тест

Общи условия

Активация на акаунт